Sürgősségi ellátás a kertekben

Sürgősségi ellátás a kertekben

2016. május 5. 11:20

A tavaszi fagy idén is óriási károkat okozott a növénytermesztésben. A végigsöprő hideghullám miatt sok szőlőben, gyümölcsösben akár 60-70%-os termésveszteséggel kell számolni. Vannak területek, ahol az eper 90%-a elfagyott, már csak a másodvirágzásban lehet bízni. Egymás után harmadik éve szenvednek jelentős fagykárt a gyümölcsösök, különösen a kajszi, de az őszibarack is. A faiskolai termesztésben a diók, kőrisek, szivarfák és japán akácok fagytak vissza jelentősen. Növényeink állapota sok esetben annyira kritikus, hogyha emberek lennének, már intenzív osztályon ápolnák őket. Ebben a súlyos helyzetben hatékony segítségre van szüksége a kertbarátnak és a professzionális termesztőnek egyaránt.

Részletek
Mentőöv a tejtermelőknek

Mentőöv a tejtermelőknek

2016. július 21. 17:20

Jelentős segítség, mentőöv a magyar tejtermelőknek az EU-tól kapott mintegy 3 milliárd forintos (9,5 millió eurós) támogatáscsomag a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke szerint.

Részletek
Nagyon jó gabonatermés várható az idén

Nagyon jó gabonatermés várható az idén

2016. július 11. 10:20

A földművelésügyi miniszter szerint a várakozáson és az átlagon felüli gabonatermésre lehet számítani országosan az idén. A mintegy egymillió hektáron vetett őszi búza huszonöt százalékát már betakarították, a termésátlag 5,5 tonna hektáronként - ismertette Fazekas Sándor a legfrissebb aratási eredményeket a Debreceni Egyetem Agrárkutató Intézetek és Tangazdaság Karcagi Kutatóintézeténél tett látogatásakor.

Részletek
Megjelentek a tanyafejlesztési pályázatok

Megjelentek a tanyafejlesztési pályázatok

2016. június 8. 08:20

A napokban jelentek meg a Nemzeti Tanyafejlesztési Programban meghirdetett pályázati felhívások, amelyek a tanyák megóvását, az ott élők életszínvonalának javítását és a tanyasi életforma újraélesztését szolgálják – mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára.

Részletek
Új Mercedes modellek

Új Mercedes modellek

2016. június 4. 11:45

A kecskeméti Mercedes-Benz gyár rastatti (Németország) testvérgyárukkal együttműködve jelentősen hozzájárul a kompakt autók termelésének bővüléséhez. A modellfrissített CLA és a CLA Shooting Brake gyártásának megkezdésével ismét sikeresen teljesítettek a kompakt autók világszerte működő gyártási hálózatán belül. A CLA, valamint CLA Shooting Brake modelleket a világ összes piacára kizárólag Kecskeméten gyártják.

Részletek
Elindult az "Út a munkaerőpiacra" projekt

Elindult az "Út a munkaerőpiacra" projekt

2016. június 4. 10:15

Bács-Kiskun megyében élőknek is nagyon fontos, hogy minél többen munkához jussanak, olyan munkához, amely tisztességes bért jelent számukra, a tisztességesen elvégzett munka után. A GINOP 5.1. projekt keretében arra vállalkozik az ország, hogy a megyékben elindít egy képzési folyamatot, melynek vége majd 2018. december 31-e lesz. Hozadéka, hogy azok az emberek, akik hozzájutnak a képzésekhez, könnyebben kerülnek a munkaerőpiacra, és remélhetőleg amit megtanultak, azt a munkaerőpiacon, az új foglalkoztatónál majd készségszintre emelik és egy kiváló szakember lesz belőlük.

Részletek