Öt célterületen támogatja az állam a tanyákat

Öt célterületen támogatja az állam a tanyákat

2015. július 2. 12:40

Öt célterületen vissza nem térítendő támogatást ad az állam idén a tanyafejlesztési program előirányzat keretében, amelynek a keretösszege 1 milliárd 415 millió forint - az erről szóló földművelésügyi miniszteri rendelet a Magyar Közlönyben jelent meg.

Részletek
Jó esély van közepes búzatermésre

Jó esély van közepes búzatermésre

2015. június 26. 08:25

Jó esély van a közepes búzatermésre a Földművelésügyi Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára szerint. Czerván György az M1 aktuális csatornán csütörtökön elmondta, hogy a múlt héten elkezdődött az aratás, az őszi árpát valamivel több mint 200 ezer hektáron takarították be, a termés 15 százaléka már a magtárakban van. A búza betakarítása az időjárás függvényében várhatóan a jövő hét második felében kezdődik - tette hozzá.

Részletek
Jó döntés katát, kivát választani

Jó döntés katát, kivát választani

2015. június 23. 10:20

A vállalkozások adóterheinek könnyítése és az adminisztráció csökkentése érdekében 2013-ban új adózási módszereket vezettek be. Az új lehetőségek választása esetén az adózó havonta egy összegű tételes adót vagy 16%-os vállalati adót fizet.

Részletek
Új szakmai díj, fiatal vezetőknek

Új szakmai díj, fiatal vezetőknek

2015. június 18. 12:45

Legelső alkalommal hirdeti meg a Fiatal Vezetők Akadémiája a legrátermettebb munkahelyi vezetők számára kiírt „Év fiatal vezetője – 2015” díjat. A most létre hívott, új típusú szakmai elismeréssel az elsősorban üzleti eredményekre fókuszáló vállalkozói, vagy sikeres menedzseri teljesítmények után méltó helyükre kerülhetnek a példamutató vezetői szemléletet valló, ebben kiemelkedőt nyújtó munkahelyi vezetők is.

Részletek
Állásajánlatok

Állásajánlatok

2015. június 17. 13:00

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kiskunfélegyházi Járási Hivatal Járási Munkaügyi Kirendeltségének jelenlegi állásajánlatai az alábbiakban olvashatók. Az ajánlatokról további információ a Kiskunfélegyházi Járási Munkaügyi Kirendeltség címén kérhető: 6100 Kiskunfélegyháza, Petőfi tér 4-5., Tel.: 76/461-745.

Részletek
Igazolással mákuk lehet

Igazolással mákuk lehet

2015. június 13. 08:25

Kereskedelmi céllal történő termesztés esetén területnagyságtól függetlenül a termesztő köteles a föld fekvése szerinti illetékes megyei kormányhivatal földművelésügyi igazgatóság részére a rendeletben előírt adatokat bejelenteni. Az őszi vetésű étkezési mák bejelentési határideje a vetési évben november 30-a, a tavaszi vetésű esetében április 30-a.

Részletek
Út-Ép-Ker 97. Kft – Az út- és mélyépítés specialistái

Út-Ép-Ker 97. Kft – Az út- és mélyépítés specialistái

2015. június 12. 10:00

1997-ben alakult a budapesti székhelyű, félegyházi telephellyel rendelkező Út-Ép-Ker 97. Kft., és az azóta eltelt csaknem két évtizedben megbízható, minőségi munkát végző útépítő vállalkozásként vált ismertté. Fő tevékenységi körük azóta is az út- és mélyépítés, főként aszfalt burkolat kivitelezése – mondta el Fekete Tamás cégvezető.

Részletek