Több száz forinttal drágulhat a cigi

Több száz forinttal drágulhat a cigi

2015. január 28. 16:25

A NAV jövedéki statisztikái szerint novemberben mindössze 397 millió szál cigaretta fogyott, miközben a dohányboltok előtti időszakban nem volt ritka az egymilliárd feletti szám sem. A Világgazdaság szerint a dohányosoknak jelentős, több száz forintos emelésre is fel kell készülniük. A drágulás tovább ronthatja az amúgy is gyászos piaci helyzetet.

Részletek
Hamisítják a NAV weboldalát

Hamisítják a NAV weboldalát

2015. január 28. 15:15

A NAV hivatalos weboldalához a megtévesztésig hasonló oldal jelent meg az interneten - figyelmeztetett az MTI-hez eljuttatott közleményében szerdán Nemzeti Adó- és Vámhivatal. (A fotón a NAV igazi weboldala látható).

Részletek
Az elfelejthetetlen borzalom

Az elfelejthetetlen borzalom

2015. január 27. 18:15

Január 27. a Holokauszt nemzetközi emléknapja: 1945-ben ezen a napon szabadította fel az Első Ukrán Front 322. lövészegysége a lengyelországi Auschwitz melletti koncentrációs tábort és még életben lévő 7500 lakóját. Másik 3-4 millió társuk már korábban elpusztult a haláltáborban.

Részletek
Érezhető változásokat ígér Félegyháza új jegyzője

Érezhető változásokat ígér Félegyháza új jegyzője

2015. január 26. 07:30

Ismerősként tért vissza a városházára dr. Faragó Zsolt, amikor január 6-án Kiskunfélegyháza jegyzőjeként megkezdte a munkát. Személyével új lendület, új munkastílus, új értékrend érkezett a hivatalba. A törvényesség őre – ahogy aposztrofálni szokás a jegyzőt – olyan ügyfélközpontú hivatalt képzel el, amely kölcsönös tiszteletre és szakmaiságra épül, ahová bizalommal fordulnak az emberek ügyes-bajos dolgaikkal, és ahonnan elégedetten távoznak. Ahol hivatalnoknak lenni büszkeség, és megbecsülendő lehetőség.

Részletek