Két hétre bezár a Nyugati pályaudvar

Két hétre bezár a Nyugati pályaudvar

2015. június 8. 08:25

Június 22-től július 5-én éjfélig ideiglenesen bezár a Nyugati pályaudvar – közölte a MÁV. A bezárást az indokolja, hogy olyan karbantartási és felújítási munkákra kerül sor a vágányokon, a váltókon, a forgalmat irányító biztosítóberendezésen, a felsővezeték-hálózaton, az utasperonokon és az állomásépületen, amelyek elvégzése halaszthatatlanná vált, de a vonatforgalom fenntartása mellett nem lehet elvégezni.

Részletek
Iskolák százai kerülnek az NGM-hez

Iskolák százai kerülnek az NGM-hez

2015. június 27. 09:00

Több száz iskola kerül át júliustól a KLIK-től a gazdasági tárcához a szakképzés átalakítása keretében. Kedvezményekkel tennék vonzóbbá a duális oktatást, a jelenlegi 7 ezerről 20 ezerre növelnék a részt vevő cégek számát.

Részletek
Elismerés a legjobbaknak

Elismerés a legjobbaknak

2015. május 23. 22:45

A félegyházi képviselő-testület március 25-én zárt ülésen hozott határozatot a Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata által adományozott helyi kitüntetésekről. Az elismeréseket ünnepélyes keretek között a Városalapítók Napja keretében május 24-én, vasárnap megrendezett ünnepi testületi ülésen vehették át a kitüntetettek.

Részletek
Nemes cél érdekében gyűjtenek

Nemes cél érdekében gyűjtenek

2015. május 21. 18:05

„Született Kiskunfélegyházán”- ezzel a hangzatos és sokatmondó címmel szervez Jótékonysági Retro Bulit Lajos Zoltán és csapata június 6-án szombaton a Rocktárban. A cél hosszú távon nem más, mint a szülészet visszaállítása a Városi Kórházban, amihez többek között eszközökre van szükség. Első körben a szülészeti és nőgyógyászati rendelő részére egy ultrahangos fejegység megvásárlására gyűjtenek a szervezők, az eszköz hozzávetőlegesen 2 millió forintba kerül.

Részletek
Jövőre növekszik a kétgyermekesek adókedvezménye

Jövőre növekszik a kétgyermekesek adókedvezménye

2015. május 19. 08:25

Jövőre tovább csökken a személyi jövedelemadó mértéke, a mintegy 350 ezer kétgyermekes szülő családi adókedvezményének összege pedig nő. A költségvetési törvényjavaslat indoklásában az áll, hogy így 2016-ban 145 milliárd forint marad a családoknál.

Részletek
Kormányablak nyílt Kiskunmajsán

Kormányablak nyílt Kiskunmajsán

2015. május 17. 13:15

Újabb kormányablakot adtak át Kiskunmajsán. Az integrált ügyfélszolgálati helyiséget Dr. Baltay Tímea kormányablakokért felelős helyettes államtitkár, Lezsák Sándor országgyűlési képviselő, a Magyar Országgyűlés alelnöke és Kovács Ernő kormánymegbízott avatta fel. A közel 50 millió forintos beruházás jelentős része uniós forrásból valósult meg.

Részletek
„Gyűjtögető életmódot” folytattak a szemétszedők

„Gyűjtögető életmódot” folytattak a szemétszedők

2015. május 16. 12:15

Egy-egy kézre és lelkesedésre volt szüksége annak a maroknyi, de jókedvű csapatnak, amely május 16-án bekapcsolódott a „Te Szedd!- Önkéntesen a Tiszta Magyarországért” akcióba. A Duna House Iroda és a Rádió Smile szervezésében Vodafone-os különítménnyel kiegészülve 8 órakor tartottak gyülekezőt az érdeklődőknek, ezt követően pedig a Szil- Coop parkolója mögötti erdős területet jelölték ki „úti célnak”.

Részletek
50 millió forintot költ az önkormányzat intézményei felújítására

50 millió forintot költ az önkormányzat intézményei felújítására

2015. május 14. 09:55

Idei költségvetésében 50 millió forint előirányzatot tervezett a félegyházi képviselő-testület az önkormányzati tulajdonú és működtetésű ingatlanok felújítására. A polgármesteri hivatal munkatársai a múlt év végi intézményi és üzemeltetési bejelentések, igények, valamint az egyes szakhatósági kötelezések, továbbá a helyszíni felmérések alapján, a rendelkezésre álló összeg figyelembevételével alakították ki a megvalósítási sorrendet. A képviselő-testület ma, azaz május 14-én, csütörtökön rendkívüli testületi ülésen határoz a 19 tételből álló építési és felújítási csomagról, és annak pontos műszaki tartalmáról.

Részletek
Fontos információ a Quaestor-károsultaknak

Fontos információ a Quaestor-károsultaknak

2015. május 6. 08:25

A Quaestor károsultak, a posták mellett, 26 kijelölt kormányablakban is benyújthatják kárigényüket. A bejelentésre május 6-tól van lehetőség a kormányablakokban. A benyújtás végső határideje június 5., amelynek elmulasztása JOGVESZTŐ. Ezt követően nem lehet benyújtani az igényeket.

Részletek