Átadják a BMX freestyle pályát

Átadják a BMX freestyle pályát

2022. május 13. 09:00

Május 13-án, pénteken 16 órakor rendezik meg a volt Vasas-pálya területén (Liget utca 11.) a BMX freestyle pálya ünnepélyes átadóját. Csányi József polgármester köszöntőjét követően Ficsór Kornél kétszeres BMX freestyle magyar bajnok és a Crazy Action Team tart bemutatót. Az eseményre minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők!

Részletek
U17-es verseny Budapesten

U17-es verseny Budapesten

2022. május 9. 12:00

A Kiskunfélegyházi Birkózó SE versenyzői Budapesten, a Vasas SC sportcsarnokában léptek szőnyegre, az U17-es korosztály országos bajnokságán szabadfogásban – mondta el lapunknak Szabó József edző.

Részletek
Mindenki éremmel tért haza

Mindenki éremmel tért haza

2022. május 8. 11:00

Szentesen rendezték meg május 7-én a 27. Nemzetközi Szenior Úszóversenyt. A Kiskun Vízi és Szabadidő SE hét tagja kivétel nélkül éremmel tért haza. A mérleg 7 arany-, 7 ezüst- és 5 bronzérem. A versenyzők sikeresen képviselték városunkat a szép számú mezőnyben – mondta el lapunknak Ónodi László csapattag.

Részletek
Félegyházi lovasok versenyeztek Jászkarajenőn

Félegyházi lovasok versenyeztek Jászkarajenőn

2022. május 4. 12:00

A kiskunfélegyházi Zöldmező Lovas Sportegyesület versenyzői képviselték városunkat a Jászkarajenőn rendezett MLSZSZ Szabadidős Lovasversenyén (amatőr gyermek ügyességi és díjugrató) április 30-án, szombaton. A verseny 108 versenyzővel, 46 nevezett lóval és 13 részvevő sportegyesület részvételével zajlott.

Részletek
Hadak útján a Koppányok, töretlenül a hagyományőrzés útján

Hadak útján a Koppányok, töretlenül a hagyományőrzés útján

2022. május 2. 17:30

Március 19-én, a Történelmi Hadi Akadémia meghívására Dinnyés Gyula és Kis Mónika részt vettek a Katonai Hagyományőrző Konferencián, Visegrádon. A színvonalas rendezvényen előadást tartottak hazánk jeles hagyományőrzői, és kutatói, többek között dr. Horváth-Lugossy Gábor, a Magyarságkutató Intézet főigazgatója, Zsolnai Gábor, a Történelmi Hadi Akadémia vezetője, Lucza Gyula építész, dr. Baczoni Tamás, a katonai viseletek kutatója. Az előadások után kerekasztal beszélgetés formájában lehetőség nyílt a hadi hagyományőrzéssel és történeti ismeretekkel kapcsolatos tudásanyagok és tapasztalatok cseréjére.

Részletek