Támogatás kapható az októberi viharkárokra

Támogatás kapható az októberi viharkárokra

2018. január 2. 13:00

A 2017. októberi viharkár által a fóliás növénykultúrák termesztésére szolgáló építményekben keletkezett károk ellensúlyozására csekély összegű mezőgazdasági támogatás vehető igénybe a földművelésügyi miniszternek a Magyar Közlöny 2017/222. számában megjelent rendelete alapján.

Részletek
Emelkedett a minimálbér

Emelkedett a minimálbér

2018. január 1. 10:00

A 2016. novemberében aláírt hatéves bérmegállapodás eredményeként január 1-jétől a munkabérekre rakodó adóteher, a szociális hozzájárulási adó, az idei 22 százalékról, 19,5 százalékra csökken, ami újabb 200 milliárd forintot hagy a munkaadóknál, ezt az összeget pedig technikai fejlesztésekre és béremelésre fordíthatják – mondta Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára sajtótájékoztatón, Budapesten.

Részletek
Sok pénzt spórolhatunk, ha másként adózunk

Sok pénzt spórolhatunk, ha másként adózunk

2017. december 28. 13:00

December 31-én három – a vállalkozásoknak jelentős adómegtakarítást eredményező – választási határidő jár le. Az év utolsó napjáig választható a kisadózók tételes adója (kata) és a kisvállalati adó (kiva) – ha már január elsejétől ezen igen kedvező adózási módok egyike szerint kíván adózni a vállalkozó –, illetve az alanyi mentesség az áfában. Ehhez mindössze annyit kell tenni, hogy 2017. december 31-én éjfélig az erre vonatkozó nyilatkozatot el kell juttatni az adóhivatalnak, írja közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

Részletek
Jövőre pozitív változások lesznek a cafeteriában

Jövőre pozitív változások lesznek a cafeteriában

2017. december 18. 09:30

Az adómentes juttatások idén is meglévő elemei közé jövőre bekerül a diákhitel-törlesztés támogatása is. Jelentősen kedvezőbbé válnak a lakhatási támogatás feltételei, és az egészségügyi hozzájárulás 2,5 százalékos csökkentése miatt jövőre egy sor népszerű cafeteria-elem esetében nagyobb összegű támogatást kaphatnak majd a munkavállalók.

Részletek
Egyre kevesebb búzát vetnek a gazdák

Egyre kevesebb búzát vetnek a gazdák

2017. december 17. 11:30

Bár idén ismét egymillió hektárnál kisebb területen vetettek őszi búzát a termelők, további drasztikus visszaesésre a rossz piaci helyzet ellenére sem kell számítani. A búzaterület növekedéséhez a gazdálkodók szerint magasabb felvásárlási ár és hatékonyabb, integrált termelés szükséges.

Részletek
Félegyházi Pékség – Tartalmas óév, még izgalmasabb új év

Félegyházi Pékség – Tartalmas óév, még izgalmasabb új év

2017. december 16. 07:30

Nem csak városunk egyik legnagyobb munkaadója, de 3 kiskunfélegyházi pékség-kávézóval is jelen van mindennapi életünkben. Egyre növekvő üzlethálózatukban a Félegyházi kifli lassan országosan ismert fogalommá válik, legújabb GrandSuti termékeik pedig nagyon gyorsan belopták magukat a vásárlók szívébe. Rangos elismerések, magas színvonalú üzletek, és ami a legfontosabb, finom péksütemények kapcsolódnak hozzájuk. A lassan véget érő idei évről és a jövőről Csikász Jánossal, a Félegyházi Pékség Kft. ügyvezető igazgatójával beszélgettünk.

Részletek
Támogatással fejleszt a Marillen Kft.

Támogatással fejleszt a Marillen Kft.

2017. december 15. 11:30

A Marillen Gyümölcsfeldolgozó Kft. 1993 óta tevékenykedik Kiskunfélegyházán. Gyümölcspüré, gyorsfagyasztott gyümölcs, sütőipari töltelék gyártásával és friss gyümölcs értékesítésével foglalkoznak. A gyümölcspürét gyümölcslékészítéshez, lekvár és sütőipari alapanyagként használják vásárlóik.

Részletek