Elfogyott a nap

Elfogyott a nap

2015. március 20. 16:30

Távcső, hegesztőpajzs és speciális napszemüveg. Ezekkel szerelkeztek fel a Móra gimisek ma délelőtt, hogy szemügyre vegyék a részleges napfogyatkozást. A természeti jelenség megfigyelésében és megértésében Meizl Ferenc, a csillagászati kör vezetője, Molnár Katalin és Ozsvár Péter, a gimnázium tanárai segítettek. Az udvari szemlélődés mellett az iskola természettudományos laborjában egész délelőtt szemléltető foglalkozásokon vehettek részt a diákok.

Részletek
Vadon élő rókák veszettség elleni immunizálása

Vadon élő rókák veszettség elleni immunizálása

2015. március 21. 08:25

A veszettség elleni védekezés részletes szabályairól szóló 164/2008. (XII.20.) FVM rendelet alapján végzendő, a rókák 2015. évi tavaszi veszettség elleni országos orális immunizálási kampányának első napja 2015. március 28., befejezésének határideje: 2015. április 10. - olvasható a jászszentlászlói önkormányzat birtokába jutott felhívásban.

Részletek
Magas állami kitüntetések március 15-e alkalmából

Magas állami kitüntetések március 15-e alkalmából

2015. március 20. 14:35

Magyary Zoltán-díjban részesült dr. Zombor Attila, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal főigazgatója valamint a Magyar Bronz Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült Pintér Lászlóné, a Kiskunfélegyházi Járási Hivatala Járási Gyámhivatala ügyintézője.

Részletek
Újabb cégtemetőt számoltak fel

Újabb cégtemetőt számoltak fel

2015. március 21. 09:00

Egy igen szerény körülmények között élő kiskunfélegyházi család nevére írattak át Bács-Kiskun, Csongrád, Pest, Baranya, Jász-Nagykun-Szolnok megyei, illetve budapesti cégeket. A cégtemető ügyében vádemelést javasol a NAV Dél-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatósága.

Részletek
Bérlőket várnak az Innovációs Központba

Bérlőket várnak az Innovációs Központba

2015. március 25. 09:00

Félegyháza egyik legszínvonalasabb épületében, a frekventált helyen fekvő, megújult Innovációs Központban korlátozott számban még bérelhetők irodák, továbbá egy konferencia és egy tanácsterem is az érdeklődők rendelkezésére áll. A helyszín ideális szakmai találkozók, rendezvények, konferenciák, képzések szervezésére.

Részletek
A hegyek szelektálnak

A hegyek szelektálnak

2015. március 21. 19:00

Színes előadással és sok-sok felvétellel a Keleti-Alpok legszebb tájait barangolta be hallgatóságával dr. Karancsi Zoltán a SZTE Földrajzi és Ökoturisztikai tanszékének docense a városi könyvtárban. A Nemzeti Kulturális Alap támogatásával létrejött Földrajzi Szabadegyetem záró foglalkozásán Bense Zoltán, az előadássorozat gondozója mutatta be az előadót.

Részletek
Virágok a közterekre

Virágok a közterekre

2015. március 20. 09:00

Ismét virágos város lesz Félegyháza. A képviselő-testület döntése értelmében idén 5 millió forintot költ a város erre a célra. Ennek hatására már a tavasszal látványos lesz a változás, a sok éves elhanyagoltság felszámolására azonban még néhány évre szükség lesz - tudtuk meg Szatmári Andreától, a VSZKSZ igazgatójától.

Részletek
Segítség a krízishelyzetben lévőknek

Segítség a krízishelyzetben lévőknek

2015. március 20. 15:20

Mindenkit várunk, akinek lelki típusú elakadása, gondja van – mondta Opauszki György, a Magyarországi Baptista Egyház szociális szaktitkára a Sorsok Háza Pszichiátriai Betegek Nappali Intézményének hivatalos átadásakor. A Kun utca 10. szám alatt megnyílt intézményben elsősorban azoknak a pszichiátriai betegségben szenvedőknek, vagy krízishelyzetben lévőknek szeretnének segítséget nyújtani, akik kórházi ellátásra nem szorulnak ugyan, de támogatásra, szakmai útmutatásra igen.

Részletek
Új játékoknak örvendtek az ovisok

Új játékoknak örvendtek az ovisok

2015. március 19. 20:30

A Kiskun Múzeum „Mézeskalács meseváros” kiállításának tombolajáték bevételéből nemrégiben a Családok Átmeneti Otthonának lakóit ajándékozták meg egy pingpongasztallal. Március 19-én a Szegedi úti óvoda apróságait lepték meg készség- és ügyességfejlesztő szabadtéri játékokkal. Az óvodások kitörő örömmel vették birtokba az új játékszereket.

Részletek
Háztartási gépeket kaptak a nevelőszülők

Háztartási gépeket kaptak a nevelőszülők

2015. március 20. 14:00

A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgálat jóvoltából Félegyházán 16 nevelőszülő vette át március 19-én az Innovációs Központban azt a háztartási eszközt, ami leginkább szükséges a gyerkőcök nevelésében. Balogh Andrea, a szolgálat munkatársa elmondta, hogy egy sikeres pályázatnak köszönhetően sikerül segíteni a nevelőszülőket mosógépekkel, hűtőszekrényekkel. A közel 80 ezer forint értékű háztartási gépekből nem részesülhetett minden nevelőszülő. Ezúttal a legtöbb gyermeket nevelőket segítették.

Részletek