Pillanatképek a Sörfesztháza pénteki eseményeiből

Pillanatképek a Sörfesztháza pénteki eseményeiből

2019. július 20. 16:40

Többek között 100 magyar kézműves sörkülönlegesség az egész ország területéről a Sörsétányon, street food különlegességek a Gasztro Téren, borszekér, pezsgőlugas, pálinkaház, sörfagyi és még sok egyéb finomság jellemezte az 5. kiskunfélegyházi sörfesztivált. A programok szombaton is folytatódnak.

Részletek
Elhunyt Paczolay Gyula, a nemzetközi tornászversenyek megálmodója és szervezője

Elhunyt Paczolay Gyula, a nemzetközi tornászversenyek megálmodója és szervezője

2019. július 20. 14:30

Paczolai Gyula 1974-ben hozta létre Kiskunhalason a Tulit Péter Nemzetközi Diák Tornászversenyt. Tulit Péter Kiskunhalason született, Kiskunfélegyházán tanított. A nevét viselő tornaverseny rendezése néhány év után átkerült Félegyházára. A magyarok mellett a világ számos országából érkeztek tornászok a félegyházi megmérettetésre. A versenysorozat a 34. alkalom után ért véget. Mint korosztályos tornaverseny, ez volt a közvetlen utánpótlás legjelentősebb versenye.

Részletek
Távhőszolgáltatót vált a város

Távhőszolgáltatót vált a város

2019. július 19. 13:00

A Félegyházi Fejlesztési Nonprofit Kft. tájékoztatja a lakosságot, hogy Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata július 31-i hatállyal felmondta a PERKONS DHŐ Dunaújvárosi Hőszolgáltató Kft. távhőszolgáltatási szerződését. A távhőszolgáltatást augusztus 1-jétől a Félegyházi Fejlesztési Nonprofit Kft. fogja ellátni, amely 100 százalékban Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának tulajdonában áll.

Részletek
Megszűnik a légi szúnyogirtás

Megszűnik a légi szúnyogirtás

2019. július 20. 07:30

Az idén a szúnyogok győztek, mert mind kikelt a lárvából. Nemsokára elpusztulnak, mert az életciklusuk 6-8 hét, így hamarosan magától enyhül a helyzet, ha nem lesznek újabb nagy esőzések és áradások. Amennyiben nem lesz augusztusban szúnyog, akkor az a természetnek köszönhető – nyilatkozta a 24.hu-nak Kőszegi Dániel, a Magyar Kártevőirtók Országos Szövetségének elnöke.

Részletek
Nemsokára jön a darázsinvázió

Nemsokára jön a darázsinvázió

2019. július 18. 17:30

Sok bosszúságot okozhat a padlásra költözött darázs-, illetve méhraj. Míg az előbbi veszélyes és irtható, addig a méh rendkívül hasznos állat, és irtásukat kerülni kell - írja a bama.hu.

Részletek
Megkezdődött az őzek násza, vigyázni kell az utakon!

Megkezdődött az őzek násza, vigyázni kell az utakon!

2019. július 18. 16:00 | Magyar Autóklub

Július közepétől augusztus közepéig tart az őz, hazánk legnagyobb egyedszámban és szinte mindenhol előforduló nagyvadfajának párzási időszaka. Az Országos Magyar Vadászati Védegylet, mint a vadászatra jogosult szervezetek érdekképviselete és a Magyar Autóklub, mint az ország legnagyobb autós civilszervezete felhívja az autóvezetők figyelmét: a következő egy hónapban a szokásosnál is óvatosabban vezessenek, hogy elkerüljék a baleseteket!

Részletek
Indul a Magyarok Kenyere program

Indul a Magyarok Kenyere program

2019. július 20. 16:00

Idén minden eddiginél szélesebb körben, a Kárpát-medence teljes magyar gazdatársadalmát bevonva szervezi meg a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a MAGOSZ a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem programot. A jótékonysági kezdeményezés célja, hogy a Kárpát-medence segítőkész magyar gazdái búzájuk egy részét nemzeti összefogással a határon innen és túl élő, rászoruló magyar gyermekek ellátására adományozzák.

Részletek
Fokozott figyelemmel aratás idején is!

Fokozott figyelemmel aratás idején is!

2019. július 19. 10:00

Az Alföld hazánk legfontosabb mezőgazdasági területe. A gazdaság, a mezőgazdaság és az ipar jelentős a megyében és dinamikusan fejlődik, szép számban találhatók jó minőségű, nagy kiterjedésű szántóföldek, mezőgazdasági területek. A mezőgazdaság történelmi hagyományokkal rendelkezik, Magyarország mezőgazdasági tevékenységének gépesítése hosszú időre tekint vissza. A több évtizedes tapasztalat azt bizonyítja, hogy a mai korszerű gépek korában is fontos a tűzvédelmi szabályok betartása, hiszen a betakarítási munkák tűzveszélyesek.

Részletek