Hirdets
Forgalomkorlátozás a Kossuth utcán

Forgalomkorlátozás a Kossuth utcán

2019. november 21. 19:15

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya felhívja a Kossuth utcán közlekedők figyelmét, hogy a karácsonyi díszkivilágítás kihelyezését november 22-én, pénteken 7.30-tól körülbelül 14 óráig végzik. A munkálatok idején a Kossuth utca egyes részeit szakaszosan lezárják. Ezen útszakaszokat a keresztutcákon lehet kerülni.

Részletek
Anyakönyvi hírek

Anyakönyvi hírek

2019. november 21. 18:00

A Kiskunfélegyházán és környékén 2019. 46. hetében újszülöttek, házasságot kötők és elhunytak névsora a Félegyházi Közlöny hírportálon.

Részletek
Játékosan készültek fel a bűnelkövetők ellen

Játékosan készültek fel a bűnelkövetők ellen

2019. november 21. 15:00

Bűnügyi szempontból még mindig a nyugdíjas korosztály a legveszélyeztetettebb. Éppen ezért a helyi rendőrkapitányság 2017-ben elindított egy olyan felvilágosító, figyelemfelkeltő programot a Nyugdíjas Akták című előadással. Tavaly az Antibetyár programmal folytatódott a bűnmegelőzés elleni küzdelem, melynek a Kiskun Múzeum adott otthont. Idén november 20-án a művelődési központban egy játékos kvízbe rejtett programmal folytatódott a sorozat, amely elsősorban arra hivatott, hogy felhívja a figyelmet azokra a mozzanatokra, amelyek segítik a trükkös csalók felismerését, a betöréses lopások elleni védekezést.

Részletek
Megérkeztek a Zöld város „nagyágyúi”

Megérkeztek a Zöld város „nagyágyúi”

2019. november 20. 17:00

November 20-án, szerdán reggel érkezett meg az első szállítmány a hollandiai faiskolából a Zöld város „nagyágyúival”, a méretes, előnevelt fákkal. Még aznap délelőtt, lapzártánkkal egyidőben megkezdődött az ültetés is. Először a városházával szemben, a magnóliák, azaz liliomfák kerültek a végleges helyükre.

Részletek
Méltó helyén a csobogó

Méltó helyén a csobogó

2019. november 20. 07:30

Kovács Mihály, a csobogó megalkotójának unokatestvére vágta át a nemzeti színű szalagot november 19-én – az eddig Petőfi-teret díszítő – díszkút átadásakor. Tolmácsolta a család köszönetét azért is, hogy a város önálló, sokak számára látható térben, esztétikus környezetben helyezte el Kovács Ferenc alkotását.

Részletek
Új zebra az ötösön

Új zebra az ötösön

2019. november 20. 10:00

Zebrát építettek az OTP-nél a régi ötös főútra. Csányi József szerint a gyalogosok régi kérése teljesült ezzel. A polgármester hozzátette azt is: egy zebraépítés korántsem annak felfestéséből áll, hiszen az néhány perc alatt kivitelezhető lenne. Ehhez képest egy új gyalogátkelőt meg kell például terveztetni, engedélyeztetni, ki kell táblázni, meg kell világítani, akadálymentesíteni szükséges nemcsak a kerekesszékeseknek, hanem a vakoknak és gyengénlátóknak is. Mindez sok idő, és több millió forintos tétel, ami most a Zöld város keretében vált lehetővé.

Részletek