In memoriam Fekete István

In memoriam Fekete István

2020. október 29. 12:00

Kedves Kollégánk, Tanár Úr! Pista bácsi! Egy igazán színes egyéniséget ragadott el közülünk a gyilkos kór. Ó, igen: hónapok óta tudtuk: nagy a baj. Ám mégis reménykedtünk: egyszer csak betoppansz a tanáriba, s bajszod alatt jellegzetes mosolyoddal beköszönsz: „Jóóóó reggelt kívááánok!” Nem így történt, az utad már nem nálunk ért véget…

Részletek
Szerdán délben játszik a Doroggal a KHTK

Szerdán délben játszik a Doroggal a KHTK

2020. október 27. 16:30

Megyei focinál szokatlan időpontban, október 28-án, szerdán 12.30-kor látják vendégül az NBII-ben szereplő Dorogi FC gárdáját. A félegyházi csapat célja a tisztes helyállás, amelyhez elkel a lelátóról a biztatás. Aki megtiszteli a hazaiakat, ne feledje, hogy a mérkőzés csakis maszkban tekinthető meg! ​​​​​​​Belépő felnőtteknek 500 Ft, diákoknak és nyugdíjasoknak 250 Ft.

Részletek
„Műveld a csodát, ne magyarázd!”

„Műveld a csodát, ne magyarázd!”

2020. október 28. 17:00

Október 14-én rendezték meg a Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskolában a hagyományos, de ez alkalommal rendhagyó Fekete Pál-emlékversenyt. A megmérettetést a Platán Utcai Általános Iskola pedagógusai hozták létre 2005-ben, azzal a nemes céllal, hogy méltó módon állítsanak emléket Fekete Pál magyar-történelem szakos tanárnak, szakfelügyelőnek, tankönyvszerzőnek, országgyűlési képviselőnek. Egykori kollégái számára fontos, hogy a mai generáció általános iskolás korosztálya tudatában legyen annak, hogy milyen kiemelkedő tanár személyiség élt és alkotott városunkban, nemcsak tanítványai, hanem a város polgárainak érdekében is.

Részletek
Nagy vagy!

Nagy vagy!

2020. október 29. 08:00

Részt vett a híres, Nagy vagy! című megmérettetésen a Kiskunhalasi SZC Kiskunfélegyházi Közgazdasági Technikum csapata. Azok az értékek: csapatszellem, segítőkészség, merészség, kreativitás, amelyeket olyan nagyra értékelünk a mindennapi közgés életünk során, kiválóan fejleszthetők a sporttal és a különféle mozgásos csapatjátékokkal. Ezért örültünk mi, testnevelők annak, ahogy a Közgé sikeresen pályázott az országszerte kedvelt televíziós ügyességi vetélkedőben való részvételre.

Részletek
Változik a forgalmi rend a temetőknél

Változik a forgalmi rend a temetőknél

2020. október 27. 15:00

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja az október 30-a és november 1-je között a Felső- és Alsótemetőkbe látogató járművezetőket, hogy az alábbi forgalmirend-változásokra számíthatnak.

Részletek
Alkotó elfoglaltság gyerekeknek az őszi szünetben

Alkotó elfoglaltság gyerekeknek az őszi szünetben

2020. október 27. 14:30

Kézműves foglalkozásra várja a művelődési központ az őszi szünetben a 6-13 éves gyerekeket október 26-ától 30-áig. A foglalkozásokon szakértő foglalkozásvezetők segítségével az őszt idéző dísztárgyakat, ajándékokat és dekorációt készítenek. Az első napon a fiatalok lelkesedéssel fogtak hozzá apró alkotásaik elkészítéséhez, amelyek hamarosan már a lakásuk, szobájuk díszei is lehetnek.

Részletek
Online nyílt napok a Mezgében

Online nyílt napok a Mezgében

2020. október 28. 10:00

A kialakult járványhelyzetre reagálva egy biztonságos és kényelmes módját választotta az intézmény idén a nyílt napnak: online lehet kérdezni az iskoláról, szakmákról és mindenről, ami érinti a továbbtanulást, november 20-ától december 11-éig minden pénteken, és december 17-én csütörtökön, 14-től 18 óráig. A kapcsolódáshoz szükséges adatokat a honlapukon és az iskola Facebook-oldalán is közzéteszik.

Részletek