Európa negyedik legjobb steaksütője a félegyházi Tarjányi András

Európa negyedik legjobb steaksütője a félegyházi Tarjányi András

2024. február 28. 10:00

– Szórakozás és hobbi, aminek során nagyon sokat utazunk és sok új barátra teszünk szert. A legfontosabb az, hogy jól érezzük magunkat. Az pedig, hogy versenyeket is nyerünk, hab a tortán – vallja Tarjányi András és felesége, Nóra, akik március 7-én indulnak Texasba, egy steaksütő világbajnokság magyar versenyzőiként. Tavaly András a negyedik helyen végzett az európai steaksütő ranglistán, 18 alkalommal volt a top 10 részese, 4 verseny hozott győzelmet számára és 117 pontot gyűjtött össze.

Részletek
400-zal több gyorshajtó egy hét alatt

400-zal több gyorshajtó egy hét alatt

2024. február 28. 14:00

Bács-Kiskun vármegye közútjain egy hét alatt 53 olyan baleset történt, amely rendőri intézkedést igényelt. Az egyenruhások 15 olyan autóst igazoltattak, akik a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztottak; közülük ketten okoztak balesetet.

Részletek
Iskolacsipegető a Waldorfban

Iskolacsipegető a Waldorfban

2024. február 26. 19:00

Keddenként tartja Iskolacsipegető foglalkozását a Tiszta Forrás Waldorf Általános Iskola, Gimnázium, AMI és Óvoda. Még három alkalommal várják a leendő első osztályosokat és szüleiket. A foglalkozások hozzájárulnak ahhoz, hogy az iskolába készülő gyermekek boldogan, magabiztosan, otthonosan kezdhessék meg majd a tanévet. További részletek és a foglalkozások időpontjai a plakáton olvashatók.

Részletek
Szakmai délután a zeneiskolában

Szakmai délután a zeneiskolában

2024. február 27. 08:00

Szakmai délutánt szerveztek a Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskolában február 23-án, pénteken. Az eseményt egy koncert nyitotta meg, ahol a Zeneakadémia két tanára, Bársony Péter brácsaművész és Homor Zsuzsanna korrepetitor működött közre Pusker Imre, a művészeti iskola tanára, valamint egykori növendéke, a Zeneakadémia első éves hallgatója, Csósza Anna Cecília társaságában.

Részletek
Élményalapú programozás a Batthyányban

Élményalapú programozás a Batthyányban

2024. február 26. 12:00

Élményalapú nyílt programozási órákon vehettek részt a Batthyány iskola tanulói a logiscool segítségével, február 23-án. A képzéseken a gyerekek saját számítógépes játékokat, animációkat, applikációkat készíthetnek, sőt, robotok programozására is adott a lehetőség.

Részletek
Melegrekord Kecskeméten

Melegrekord Kecskeméten

2024. február 26. 14:00

Tavasziasan enyhe idő volt február 24-én. Számos településen volt magasabb a napi minimum-hőmérséklet, az ilyenkor megszokotthoz képest. Kecskemét K–puszta  állomáson 10,8 fokos hőmérsékletet mértek, amely új országos legmagasabb napi minimum-hőmérséklet rekord. A korábbi rekord is Kecskemét K–pusztán volt: 9,2 fok, 2017-ben.

Részletek
Jön a tavasz – virágoznak a magnóliák

Jön a tavasz – virágoznak a magnóliák

2024. február 26. 10:00

Idén a tavalyinál is korábban borulnak virágba a Nepomuki Szent János-téren álló kobusi liliomfák. A 15-20 éves előnevelt magnóliák a Zöld város projekt keretében, 2019 novemberében érkeztek meg Félegyházára egy hollandiai faiskolából, és nyerték el végleges helyüket a városházával átellenben. A növény csodálatosan szép, rózsaszínnel tarkított fehér virágai – kedvező időjárás esetén – akár hetekig pompáznak, az eljövendő tavasz ígéretét csempészve a félegyháziaknak szívébe.

Részletek
Az 1-es bolt, ahol mindent megkapott a vásárló, amire szüksége volt

Az 1-es bolt, ahol mindent megkapott a vásárló, amire szüksége volt

2024. február 25. 08:00

Az ötvenes évek második felétől már a városlakók rendelkezésére állt az 1-es bolt, akkor, mint hagyományos élelmiszerbolt. Később bővültek a szolgáltatások és többek között presszórészleg is várta a vásárlókat az üzletben. Finom, helyben őrölt kávé illata lengte be a helyiséget, kedves és figyelmes kereskedők várták a vásárlókat, jó érzés volt belépni oda. Az egykori üzletvezető-helyettessel, Kerekes Lászlóval és feleségével egy jó hangulatú, nosztalgikus beszélgetés során igyekezetünk feleleveníteni az akkori emlékeket.

Részletek