Téli pillanatok

Téli pillanatok

2021. január 26. 10:30

A félegyházi Görög Anita ezekkel a városunkban készült felvételekkel A hét képe címet nyerte el a Nextfoto közösségi oldal csoportjában. Gratulálunk!

Részletek
Mise a városért

Mise a városért

2021. január 25. 14:00

Január 31-én, vasárnap 9 órakor mutatnak be szentmisét a Sarlós Boldogasszony Templomban, amelyen a város vezetői és lakossága közösen imádkoznak Kiskunfélegyházáért. A szertartást dr. Rónaszéki Gábor plébános celebrálja. Az ünnepi misére ezúton is tisztelettel hívják és várják a város lakosságát.

Részletek
In Memoriam dr. Nánási Éva

In Memoriam dr. Nánási Éva

2021. január 25. 11:00

Nehezen érkeznek a szavak, a gondolatok, amivel elmondhatnánk a megmagyarázhatatlant, ami segítene elfogadni az elfogadhatatlant. Városunk ismét egy olyan nagyszerű embertől búcsúzik, aki hosszú évtizedeken keresztül képviselte a közigazgatásban a szociális érzékenységre, empátiára és segítő szándékra épülő szakmai munkát. 

Részletek
Online mozgásprogrammal segít az Egészségfejlesztési Iroda

Online mozgásprogrammal segít az Egészségfejlesztési Iroda

2021. január 24. 11:00

Februárban indul az a mozgásprogram, amelyet a jelenlegi járványügyi helyzethez igazít a kiskunfélegyházi Egészségfejlesztési Iroda (EFI). Online módon, 10 héten keresztül kínálnak lehetőséget egy Facebook-csoportban akár kezdőknek is arra, hogy megszeressék a testmozgást, alkalmazzák a videókon látottakat, információkhoz jussanak, és ilyen módon nagymértékben hozzájáruljanak saját egészségmegőrzésükhöz.

Részletek
Vetélkedő a kultúra napján

Vetélkedő a kultúra napján

2021. január 22. 13:30

A magyar kultúra napja alkalmából rendeztek vetélkedőt az intézményben. A tanulók játékos formában adhattak számot tudásukról a magyar kultúra és történelem, valamint hungarikumaink tekintetében. A díjazottak könyvjutalomban részesültek. Gratulálunk a szép eredményekhez! – írta Facebook-oldalán a Kiskunfélegyházi Dózsa György Általános Iskola.

Részletek
Érdemes már januárban nyilatkozni az szja-kedvezményekről

Érdemes már januárban nyilatkozni az szja-kedvezményekről

2021. január 23. 14:00

Célszerű már januárban kitölteni az adóelőleg-nyilatkozatot, hogy a munkáltatók mielőbb figyelembe vegyék a munkavállalóknak járó kedvezményeket. A nyilatkozat akár online is kitölthető a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján. A leadott nyilatkozatban történt változás esetén új nyilatkozatot kell tenni vagy a korábbit vissza kell vonni.

Részletek
Így tartsuk be az újévi fogadalmakat

Így tartsuk be az újévi fogadalmakat

2021. január 25. 16:00

Kiegyensúlyozottabb táplálkozás, több mozgás vagy rendszeresebb főzés: míg január első napjaiban lelkesen betartjuk az újévi fogadalmakat, a második hétre inkább nyűggé válik, a harmadiktól pedig már inkább elengedjük – majd jövőre újra próbáljuk… Még nincs késő, hogy idén végre szokássá alakítsuk az elhatározásainkat: az Upfield szakértője most a legnépszerűbb újévi fogadalmak kapcsán ad pár tippet, hogyan ne veszítsük el a motivációnkat január végére.

Részletek
Baleset szemtanúit keresi a rendőrség

Baleset szemtanúit keresi a rendőrség

2021. január 21. 15:00

Nyomozást indított halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének gyanúja miatt a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya. A rendőrök a lakosság segítségét kérik a baleset körülményeinek tisztázása érdekében.

Részletek