Hirdetés
A sokszínű Etiópia bemutatása

A sokszínű Etiópia bemutatása

2014. június 18. 14:48

Kiskunfélegyházán a városi könyvtárban volt Szilassi Péter „Ami a bulvárhírekből kimaradt... - Etiópia geológus szemmel” című könyvének ősbemutatója. A szerzőt és munkásságát Bense Zoltán mutatta be, aki szólt arról a tragédiáról is, amely 2012-ben történt Etiópiában azzal a magyar expedícióval, melynek a szerző is tagja volt. Szilassi Péter könyve többek között az akkor elhunyt kutatótársainak is emléket állít.

Részletek
Az erdők tűzvédelmét ellenőrizték

Az erdők tűzvédelmét ellenőrizték

2014. június 18. 12:12

A katasztrófavédelem 163 szabálytalanságot tárt fel abban az ellenőrzés-sorozatban, amelyben az erdők szabadtéri tüzek elleni védelmét vizsgálták az ország nyolc megyéjében - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság (OKF) szóvivő helyettese az MTI-t.

Részletek
Ünnepelték a nyertest a pálmonostori diákok

Ünnepelték a nyertest a pálmonostori diákok

2014. június 18. 10:17

Első helyezést ért el Tajti Bence az Iskolagyümölcs program keretében meghirdetett „Egészségmegőrzés az iskolában” című pályázaton. A Pálmonostorai Általános Iskola 6. osztályos tanulója képregényben ábrázolta egy „egészséges hét” programját, melyet leporellószerűen egy képeskönyvben rögzített. Bence több éve dolgozik az iskola képzőművészeti csoportjában és úgy érzi ezúttal beérett munkája gyümölcse. Teljesítményét egy tablet-tel jutalmazták a szervezők.

Részletek
Ismét csak pedagógus lenne

Ismét csak pedagógus lenne

2014. június 17. 16:52

Kiss Jenő Istvánné, Rózsika mindenekelőtt vidám természetéért ad hálát a sorsnak. Visszatekintve élete maga mögött hagyott 85 esztendejére, ez a pozitív életszemlélet segítette át a legnehezebb időkön is.

Részletek
Emlékezés a félegyházi áldozatokra

Emlékezés a félegyházi áldozatokra

1901. december 13. 21:45

1944. június 15-én felszámolták a félegyházi gettót és megkezdődött az értékeitől és méltóságától megfosztott kiskunfélegyházi zsidóság bevagonírozása és útnak indítása Auschwitz-Brikenau felé...

Részletek
Szigorú, de humánus

Szigorú, de humánus

2014. június 17. 10:00

– Szigorú voltam, de humánus – mondja magáról dr. Édes Istvánné. A ma is tevékeny nyugdíjas pedagógus 65 évvel ezelőtt vette át diplomáját, majd évtizedeken át tanította a félegyházi közgazdasági szakközépiskola diákjait szakmai tantárgyakra. Sütemény és házi szörp mellett hallgatom az emberöltőnyi, tartalmas pályafutás részleteit.

Részletek
Karbantartás Szentesen

Karbantartás Szentesen

2014. június 16. 16:41

Az Antenna Hungária 2014. június 4-én elindította a negyedik országos digitális földfelszíni televíziós hálózat (D jelű multiplex) adóinak tesztsugárzását. Az új kapacitás rendelkezésre állásával a nyár folyamán tovább bővülhet a digitális földfelszíni televíziós szolgáltatások kínálata. A helikopteres antennacseréket követően június második felében hat adókörzetben tovább javul a MinDig TV és MinDig TV Extra szolgáltatások elérhetősége.

Részletek