Egymással kakaskodtak a tűzoltók

Egymással kakaskodtak a tűzoltók

2014. augusztus 7. 12:45

Bács-Kiskun megyéből négy csapat jutott be a Paksi Önkéntes Tűzoltó Sport- és Hagyományőrző Egyesület, valamint a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által megszervezett XIX. Tűzkakas Országos Tűzoltó Strandfoci Bajnokság döntőjébe.

Részletek
Anyakönyvi hírek

Anyakönyvi hírek

2014. augusztus 7. 12:15

2014. 31. hetében Kiskunfélegyházán anyakönyvezett házasságot kötők és elhunytak névsora a Félegyházi Közlöny online hírportálon.

Részletek
Nyitótánc a Körös-torokban

Nyitótánc a Körös-torokban

2014. augusztus 7. 09:00

A kiskunfélegyházi Padkaporos Táncegyüttes nyitotta meg július 31-én a csongrádi Körös-toroki napokat. A fellépést megelőzően lovas kocsin vonultak végig a város főutcáján, zene- és énekszóval toborozva a közönséget a szomszédvár legnagyobb fesztiváljára.

Részletek
Meghódították Olaszországot néptáncosaink

Meghódították Olaszországot néptáncosaink

2014. augusztus 5. 19:25

A kiskunfélegyházi Padkaporos Táncegyüttes és a Petőfiszállási Néptáncegyüttes július végén csodálatos és felejthetetlen olaszországi turnén vettek részt. A táncosok a Pasian di Pratoi néptánccsoporttól kaptak meghívást a Folklorama Fesztiválra. Az olasz és magyar néptáncosok mellett a Belgrádból érkezett táncosok is elnyerték a közönség tetszését. Az öt nap alatt összekovácsolódott nemzetközi csapat minden este más-más városban mutatkoztak be a nagyérdeműnek: Cormonsban, Cassaccoban, Pradamanoban és Faganaban. Minden előadásukat sok szeretettel fogadta és nagy tapssal jutalmazta a közönség.

Részletek
Példamutató akaraterő

Példamutató akaraterő

2014. augusztus 6. 11:00

Nem mindennapi akaraterőről tett tanúbizonyságot dr. Tóth Zsolt Olivér. A petőfiszállási háziorvos 14 hónap alatt hetven kilót fogyott. Kitartásának köszönhetően már csak 114 kiló.

Részletek