Hirdetés
Katasztrófavédelmi gyakorlat civilekkel

Katasztrófavédelmi gyakorlat civilekkel

2014. június 22. 16:58

Minősítő, rendszerbeállító gyakorlatot tartott a hét végén a Kecskeméti Járás Hírös Vakond Mentőcsoport és a Kiskunfélegyházi Járás Móra Mentőcsoport. Az elképzelt veszélyhelyzet egy 6,8-es erősségű, Kecskemét-Homokbánya epicentrumú földrengés volt.

Részletek
Közvetlen járat Szegeről a Balatonra

Közvetlen járat Szegeről a Balatonra

2014. június 21. 14:15

A több mint egymilliós nyári balatoni utasforgalom megfelelőbb kiszolgálása érdekében szombattól nyári menetrend szerint közlekednek a vonatok. Ráadásul ismét lesz közvetlen járat Szeged és Keszthely között – közölte a MÁV-Start pénteken.

Részletek
Herman Ottó emlékére

Herman Ottó emlékére

2014. június 21. 12:13

„Értelemből fakadó szeretettel kell közeledned mindannyiunk szülőanyjához, a természethez.” – idézi Meizl Ferenc Herman Ottót, akinek június 26-án lesz születésének 179-dik, december 27-én pedig halálának 100-dik évfordulója. A centenáriumi Herman Ottó-emlékév keretében számos programmal emlékeznek meg a neves tudósról. Többek között ma este – a múzeumok éjszakája keretében – video animációt vetítenek a Gellért-hegy szikláira.

Részletek
Úrnapi szentmise és körmenet

Úrnapi szentmise és körmenet

2014. június 20. 15:32

Úrnapja a katolikus egyház egyik főünnepe, az Eucharisztia (Oltáriszentség), vagyis Krisztus szent Testének és Vérének ünnepe. Idén a kiskunfélegyházi Sarlós Boldogasszony templomban tartották az ünnepi szentmisét, melyet Kapás Mihály, a Szent István plébánia káplánja celebrált, a két egyházközség plébánosainak és káplánjainak koncelebrálásával. A szentmise után a hívek ünnepi körmenet keretében átvonultak a Szent István templomba. Útközben a négy sátor mindegyikénél megálltak, felolvasták a kijelölt evangéliumi részt, majd a papok felváltva áldást osztottak a szentségtartóval,azaz Oltáriszentség díszes tartójával.

Részletek
Megerősítette piaci pozícióját a Közel-Keleten a Szentkirályi

Megerősítette piaci pozícióját a Közel-Keleten a Szentkirályi

2014. június 20. 15:15

A kedd óta hazánkban tartózkodó Abu Dhabi tárgyalódelegáció tegnap meglátogatta a Szentkirályi Ásványvíz Kft. gyártóüzemét. A Földművelésügyi Minisztérium meghívására érkezett arab küldöttség ittlétének célja a Magyarországban rejlő kereskedelmi és élelmiszeripari befektetési lehetőségek feltérképezése volt.

Részletek
Az internet használata veszélyeket is rejt

Az internet használata veszélyeket is rejt

1901. december 13. 21:45

Az internet világa rengeteg pluszt ad mindennapjaink életviteléhez. Ugyanakkor nagyon sok veszélyt is hordoz, ami elsősorban a fiatalokat veszélyezteti. Azt a korosztályt, amely már használja a világhálót, de még hiszékenyek és befolyásolhatók. Hogyan készíthetjük fel őket a tudatos és biztonságos internethasználatra? Erről tartott június 19-én előadást a városháza dísztermében Fülöp Péter pedagógus nevelőknek és az oktatási intézmények irányítóinak.

Részletek