A közösség szolgálatában

A közösség szolgálatában

2015. március 10. 17:40

„A közösség szolgálatában” címmel tartott foglalkozást a Natura Hungarica Alapítvány március 6-án a civil szervezetek képviselőinek és középiskolásoknak a művelődési központban. Kárpáti Rita és Rekedt Gréta közös játékra és pályázatírásra kérte a megjelenteket. Eközben részletesen ismertették, hogy milyen fontos lépéseket kell megtenni egy-egy terv pályázati támogatásához, megvalósításához.

Részletek
Székely lobogó leng a félegyházi városházán

Székely lobogó leng a félegyházi városházán

2015. március 10. 11:10

Március 10-én a Székely Szabadság Napján visszakerült a székely zászló a félegyházi városháza erkélyére. A lobogó kihelyezése a székely autonómia támogatását jelzi. Ezzel is szeretnénk támogatni a székelyföldi testvértelepülésünket Korondot, valamint erdélyi testvérvárosainkat: Tordát és Segesvárt az őket is érintő autonómia törekvéseikben - mondta el a zászló kihelyezésekor Csányi József polgármester.

Részletek
Gazdikereső

Gazdikereső

2015. március 10. 11:00

Rovatunkkal az elkóborolt ebek és gazdájuk egymásra találását szeretnénk segíteni. Amennyiben a gazda nem jelentkezik az állatért, az 14 nap elteltével szabadon gazdához juttatható.

Részletek
Elhunyt Esterházy Mónika

Elhunyt Esterházy Mónika

2015. március 9. 22:25

Bécsben 87 éves korában 2015. február 25-én elhunyt Esterházy Mónika, gróf Esterházy Móric egykori miniszterelnök leánya. Csákváron született 1928-ban. Küzdelmes élete volt.

Részletek
Egész évben legyenek figyelmünk központjában a nők

Egész évben legyenek figyelmünk központjában a nők

2015. március 9. 21:00

Azokat a hölgyeket látjuk ma vendégül, akik napról napra segítik a munkánkat. Ők azok, akik reggelivel indítanak bennünket a munkába, és vacsorával várnak haza, miközben gondoskodnak gyermekeinkről. És köszöntjük a nagymamákat is, akik segítenek a gyereknevelésben, a mindennapi munkában – ezekkel a szavakkal üdvözölte a megjelenteket a Szakmaközi Művelődési Házban az MSZP helyi szervezetének hagyományos nőnapi ünnepségén Horváth Tamás.

Részletek
A századik életévemet mindenképpen meg akarom élni

A századik életévemet mindenképpen meg akarom élni

2015. március 9. 18:45

A lépcsőket már nem kettesével, csak egyesével veszem, de tíz esztendő múlva is várom a köszöntést. Ezt is megfogalmazta Faragó Dezső bácsi, akit 90. születésnapján a városvezetés nevében Balla László alpolgármester és Szamosi Endre önkormányzati képviselő köszöntött fel március 9-én Kazinczy utcai otthonában. Dezső bácsi azért is örült a köszöntésnek, mert ez egyben felesége, Ilona asszony születésnapja is, így együtt ünnepelhetnek.

Részletek
Szívből ráérezni arra, hogy magyarok vagyunk

Szívből ráérezni arra, hogy magyarok vagyunk

2015. március 9. 16:00

Tíz évvel ezelőtt a táncszínház tagjaival, Kasza Ákos művészeti vezetővel arról beszélgettünk, milyen csodálatos forradalmi hangulat alakulhatott ki 1848 márciusában a Pilvax kávéházban. Elhatároztuk, hogy megidézzük ezt az érzést, színpadra visszük „A költő visszatér” darabot és bemutatjuk a félegyházi közönségnek, megpróbálva megértetni, átragasztani az akkori forradalmi ifjúság életérzését – így emlékezett a rockopera félegyházi keletkezésére Kovács- Csonka Szilvia, az egyesület titkára. Táncosaink a tizedik évfordulóra felújították a darabot, amelyet a forradalom előestéjén, március 14-én 19 órakor a művelődési központ színháztermében mutatnak be.

Részletek