Buda-Cash: 97 károsult ügyfél van a megyében

Buda-Cash: 97 károsult ügyfél van a megyében

2015. március 15. 11:40

A Buda-Cashhez tartozó DRB Bankcsoport felszámolása kapcsán 97 ügyfélnek - 71 magánszemélynek, 26 jogi személynek - fizet kártalanítást az Országos Betétbiztosítási Alap. Összesen a 97 ügyfélnek 374 milliót, az átlagos betétnagyság ügyfelenként 3,86 millió forint - közölte az OBA.

Részletek
Hitük tettekbe, majd munkába fordult

Hitük tettekbe, majd munkába fordult

2015. március 14. 21:00

Az 1848-as eseményeknek három fontos üzenete van: a munka, a hit és az összefogás. A forradalom és szabadságharc hőseit is érzületeik vitték előre. Hitük tettekbe, majd munkába fordult. Köteléket pedig az összefogás teremtett közöttük. Hittek a hazában, a szabadságban, abban, hogy a magyarok sorsa jobbra fordul. Büszkén emlékezünk rájuk. A most következő előadás erről szól – ezekkel a gondolatokkal ajánlotta a közönségnek a táncszínház jubileumi előadását, „A költő visszatér” rockoperát március 14-én a művelődési központ színháztermében Csányi József polgármester.

Részletek
Felújítások a városközpontban

Felújítások a városközpontban

2015. március 14. 13:10

Rendbe teszik a városközpontban a könyvtár mögötti parkolót. Az elmúlt időszakban az odatelepült vidámparki eszközök miatt több helyen megsüllyedt a burkolat, amit most felszednek, az alapot kiszintezik, és újra rakják a térköveket. Pénteken a parkolói munkálatokkal párhuzamosan megkezdődött a Szalay Gyula utca felújítása is.

Részletek
Tapsra várnak

Tapsra várnak

2015. március 14. 10:30

Péntek este jelmezes főpróbán, a művelődési központ színháztermében, véglegesítette a táncszínház társulata „A költő visszatér”című darabot. Összeállt a technika. Kidolgozták a hangosítás és a világítás finom részleteit. Kátai Tibor művészeti vezető irányításával „betáncolták” a színpadot. A műsort rögzítő kamerarendszert is behangolták. Minden készen áll tehát ahhoz, hogy szombaton este egy jól kidolgozott előadást láthasson a közönség.

Részletek
Hat mázsa akácfát loptak el egy tanyáról

Hat mázsa akácfát loptak el egy tanyáról

2015. március 14. 11:00

Illés és Tibor egy félegyházi tanyán hat mázsa akácfát vágott ki és lopott el, de egy óra múlva már el is kapták őket. Szerdán délelőtt tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt vették őrizetbe V. Illés 68 éves, valamint Sz. Tibor 45 éves helyi lakosokat. A két férfi március 11-én 8 óra 30 perckor egy kiskunfélegyházi tanyán körülbelül hat mázsa akácfát vágott ki és lopott el.

Részletek
Március 15-e előestéjén...

Március 15-e előestéjén...

2015. március 14. 19:00

Ezen a napon a magyar szabadságharc kezdetét ünnepeljük. Március 15-e jelképpé vált, nemzetünk szabadságszeretetét, szabadság utáni vágyát fejezi ki. A Magyar Országgyűlés 1991-es határozata értelmében Március 15-e az 1848-49-es Forradalom és Szabadságharc kezdetének, a modern parlamentáris Magyarország megszületésének napja.

Részletek