Helyi hírek 2018. május 22. 07:30

Jubileumi mazsorett fesztivál Félegyházán

Képgaléria
Jubileumi mazsorett fesztivál Félegyházán
A Kiskunfélegyházi Mazsorett Egyesület a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség támogatásával a Városalapítók Hete rendezvénysorozat keretében huszadik alkalommal rendezett országos fesztivált május 19-én. A mazsorettes lányok, rangos fúvószenekarok felvezetésével a Kossuth utcán látványos felvonulással csalogatták a közönséget a vasútállomás előtt felállított színpadhoz, ahol bemutatóikkal kora estig szórakoztatták a nagyérdeműt.

A bemutatók előtt Csányi József polgármester köszöntötte a látványos verseny felvonulóit, a zenekarokat és a szervezőket. A polgármester köszöntőjében elmondta: – Kiskunfélegyháza város kulturális életének fontos szereplője a mazsorett egyesület. Azok a szép, fiatal lányok, akik 20 esztendővel ezelőtt kapcsolódtak ehhez a közösséghez, ma már édesanyaként figyelik gyermekeik produkcióját, és boldogok, hogy ezt a csodálatos hagyományt továbbvitték. A mazsorett egyesület megalakulásának Jankovszkiné Andrea volt a kezdeményezője, aki azóta is folyamatosan tanítja és szereti ezeket a lányokat és néha keményen, de mindig az ő javukat szem előtt tartva juttatta el az egyesületet ahhoz, hogy országosan is elismerjék, és a félegyházi fesztiválra évről évre számos csoport látogasson el.

A polgármester megnyitója után Dohos László Liszt-díjas és Egressy-díjas karnagy, a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának docense, a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség tiszteletbeli elnöke szólt a megjelentekhez. Elmondta, harminchárom éve jár Félegyházára, köszönhetően annak a kapcsolatnak, ami közötte és a félegyházi fúvós és mazsorett élet megteremtői, Jankovszki Ferenc, Jankovszki Zoltán és Jankovszki Zoltánné között kialakult. – Ez a rendezvény gyönyörű! Szívből örülök, hogy ebben a nem egyszerű korban van olyan amatőr jelenség is, mint a mazsorett. Úgy gondolom, hogy ez a lelkünk megszépítéséért van – mondta a neves karnagy.

s. r.

Fotó: Fantoly Márton
 

Kövessen minket a Facebookon is!