Helyi hírek 2020. május 11. 14:00

Ismét oktathatnak az autósiskolák

Ismét oktathatnak az autósiskolák
Március 19-én a félegyházi autósiskoláknak is le kellett húzni a rolót. Ugyanis a koronavírus-járvány miatt szüneteltetni kellett az oktatást. Az elmúlt hét végétől újra lehet elméleti és gyakorlati oktatást is tartani. A helyi autósiskolák vezetői, Füredi András és Bajáki Attila arról számoltak be lapunknak, hogy a több mint egy hónapos leállás komoly anyagi veszteséget okozott a vállalkozásuknak, és a járművezetés-képzés csak hónapok múlva állhat helyre újból

– Az interneten keresztül ugyan működtünk, mert az elméleti oktatást így is lehet segíteni, de új jelentkező ez idő alatt gyakorlatilag nem volt. Bevételhez sem jutottunk, így azért, hogy a 16 alkalmazottat megtarthassuk, visszavettük a munkaidőt napi két órára. Nehezítette a dolgozók helyzetét az is, hogy ők nem kapták meg a járulékmentességet – mondta el Füredi András.

Bajáki Attila arról számolt be, hogy náluk is hasonló a helyzet, a munkatársak arra kényszerültek, hogy átmenetileg szüneteltessék vállalkozásukat, amit most újra aktiválniuk kell. Május 11-én már újra beindultak a vizsgák, de az egészségügyi szabályok betartása miatt minden nap csak fele létszámmal, ami bizony jócskán eltolja a jogosítvány megszerzésének időpontját.


Fotó: illusztráció
 

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Koronavírus