Eltűnő csatornák

Eltűnő csatornák

2014. július 26. 16:30

Nemrégiben az egyik hírközlési szolgáltató az előfizetők értesítése nélkül, a vállalt határidő előtt, jogsértő módon távolított el egyes televíziócsatornákat programcsomagjaiból. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) a jogsértő magatartás miatt bírsággal sújtotta a szolgáltatót.

Részletek
Megtérül a Telekom dolgozóinak elbocsátása

Megtérül a Telekom dolgozóinak elbocsátása

2014. július 24. 13:00

Nettó 15 milliárd forint személyi jellegű költségmegtakarítást vár a Magyar Telekom attól, hogy mintegy 1700 munkavállalót bocsát el a következő két év során. A végkielégítés összege 12 milliárd forint - derül ki a társaság Budapesti Értéktőzsdén közzétett közleményéből. Az elbocsátási költségek átlagosan 9 hónap alatt térülnek meg.

Részletek
Felsrófolhatja a frekvenciák árát a negyedik szolgáltató

Felsrófolhatja a frekvenciák árát a negyedik szolgáltató

2014. július 24. 08:00

Negyedik mobilszolgáltató lehet a Digi. A nol.hu információi szerint a romániai hátterű cégnek már sikerült eleget tennie a nyilvántartásba vételhez szükséges feltételeknek a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) folyamatban lévő frekvenciapályázatán. Jó hír a cégnek: a legutóbbi tenderen adminisztratív jellegű okokra hivatkozva tagadták meg a nyilvántartásba vételüket.

Részletek
Mobilparkolás: drágább, de jobb

Mobilparkolás: drágább, de jobb

2014. július 23. 14:30

Július elsejétől országszerte egységessé vált a mobilparkolás rendszere. Kényelmes, praktikus, időtartam-pontos, de egy kicsit többe kerül. A Kossuth Rádió Napközben című műsora a megváltozott, egységesített mobilparkolási rendszerről, az árakról készített összeállítást.

Részletek
Utolsó esély

Utolsó esély

2014. július 22. 08:30

Dr. Tóth Lajos Barna, a nyíregyházi Jósa András Oktatókórház orvos igazgatója az egyetlen Magyarországon, aki onkológiai sebészként speciális eljárással segíti olyan daganatos betegek túlélését, akikről a szakma szinte már lemondott. Olasz és amerikai professzoroktól tanulta a különleges műtéti beavatkozást.

Részletek
Megsütött egy pékségláncot a NAV

Megsütött egy pékségláncot a NAV

2014. július 21. 14:45

Be nem jelentett alkalmazottak és igazolatlan eredetű árukészlet miatt 4,5 millió forintos bírságot szab ki a Nemzeti Adó és Vámhivatal egy külföldi tulajdonú, pékárut forgalmazó üzletláncra. Vizsgálják, mennyi bevételt titkolt el a cég - közölte a NAV az MTI-vel.

Részletek
Dupla Rubik-évforduló

Dupla Rubik-évforduló

2014. július 20. 15:00

Rubik Ernő bűvös kockáját minden ötödik ember tartotta már a kezében a világon. A világszerte ismert építész, játéktervező, feltaláló szerint „pénzért csak rutinszerű munkát lehet végezni. A feltalálásnak, mint rutinszerű cselekvésnek, önmagában van a fizetése. ”Rubik Ernő július 13-án 70-dik születésnapját ünnepelte, világhírű kockája pedig a 40-diket. Ebből az alkalomból óriás Rubik-kockát úsztattak például a Hudson folyón. Mi e sorokkal hajtunk főt jeles kortársunk előtt.

Részletek