Elzárhatják az orosz gázcsapot

Elzárhatják az orosz gázcsapot

2014. augusztus 28. 18:30

Az EU-t és különösen a kelet-európai, orosz gázfüggőségtől leginkább szenvedő országokat megrázta az ukrán parlament felvetése, miszerint esetleg leállítja az orosz gázszállításokat az ukrán hálózaton. Józan megítélés alapján erre nem kerülhetne sor, de a háborús helyzetben a józanész aligha érvényesülhet maradéktalanul.

Részletek
Jeges víz a nyakba – így érdemes csinálni!

Jeges víz a nyakba – így érdemes csinálni!

2014. augusztus 24. 17:45

Önnek is van olyan ismerőse a közösségi oldalon, aki egy vödörnyi jeges vizet öntött magára a kamerák előtt, majd ezt közkinccsé tette? Az Ice bucket challenge nevet viselő mozgalom világhódító útja során hazánkba is eljutott. Lényege azonban – nevezetesen jótékonysági és figyelemfelkeltő célja – mintha háttérbe szorulna.

Részletek
Fő a biztonság!

Fő a biztonság!

2014. augusztus 18. 20:10

A felmérések tanúsága szerint az idős emberek az életminőségüket befolyásoló tényezők közül mindenek elé helyezik a biztonságot. A fontossági sorrendben ezt az egészség és az anyagiak követik. A tapasztalatok mégis azt mutatják, hogy a bűncselekmények sértettjeinek mintegy 18-20 százaléka a 60 év feletti korosztályból kerül ki. Az időskorú sértettek jellemzően vagyon elleni bűncselekmények – elsősorban a lopás (zseblopás, betöréses lopás, besurranásos lopás, trükkös lopás), csalás, sikkasztás és rablás – áldozatává válnak. A bűnözők gyakran kiszolgáltatott helyzetüket, jóindulatukat és jóhiszeműségüket használják ki. A bűnmegelőzési szakemberek szerint nem kell ugyan félelemben és gyanakvásban élni, de az egészséges bizalmatlanság, az elővigyázatosság, és néhány alapvető tanács betartása mindenképpen segíthet a megelőzésben.

Részletek
Tanévkezdést segítő pénzbeli és természetbeni ellátások

Tanévkezdést segítő pénzbeli és természetbeni ellátások

2014. augusztus 15. 10:25

Sajnos manapság egyre több család küzd az iskolakezdés anyagi terheivel,főleg ha több gyermek is van. Ezeknek a családoknak egészen sok lehetőségük van arra, hogy segítséget vegyenek igénybe az iskolakezdéshez és minél olcsóbban kijöjjenek! Nézzük meg, hogy mik azok a támogatások, melyek a segítségünkre lehetnek iskolakezdéskor!

Részletek
Havi 23 800 forint plusz

Havi 23 800 forint plusz

2014. augusztus 15. 11:30

Érdemes pályázni rendszeres szociális ösztöndíjra, illetve szociális támogatásra, hiszen havonta több tízezer forinttal maradhat több a zsebben. Még nem csúszott le senki a határidőről. Ha valaki nem jogosult a támogatásra, akkor is érdemes körülnézni, hiszen lehetőség bőven akad.

Részletek