Készülhetnek a devizahitelesek: így mentik meg őket ősszel

2014. május 23. 08:26

A Kúria ősszel várható jogegységi döntése után állíthatja össze a kormány a devizahitelesek megsegítésére szánt, remélhetőleg végleges csomagot. A döntés a fizetőképes és bajban lévő ügyfeleket egyaránt érintheti, hogy miként, arról érdekes beszélgetés zajlott a Portfolio Hitelezés 2014 konferenciáján. Kiderült, hogy a legtöbben az árfolyamgát egyfajta végtelenített formáját támogatnák.

Részletek
A leginnovatívabb csapat

A leginnovatívabb csapat

2014. május 23. 08:07

Elhozta a rangos Műszaki Innovációs Díjat és a dobogó harmadik fokára állhatott az energiatakarékos járművek legnagyobb versenyén, a rotterdami Shell Eco-marathonon a Kecskeméti Főiskola GAMF csapata. Bármelyik csapat örülne egy ilyen eredménynek, ők mégsem elégedettek. Megaméter nevű járművükkel tavaly már sikerült megszorongatniuk a franciákat, akiket hosszú ideig még csak meg sem tudott közelíteni a többi csapat, és egy finnországi versenyen a 3000 km/1 literes álomhatárt is átlépték.

Részletek
Attila sátor és köböre bajnokság az idei Kurultájon

Attila sátor és köböre bajnokság az idei Kurultájon

2014. május 16. 07:41

Idén augusztus 8-9-10-én ismét megrendezik Bugacon a Kurultájt azaz a Magyar Törzsi Gyűlést amely a Hun-Türk nemzetek legnagyobb találkozója és a magyarok mellet 27 nemzet vesz részt rajta. A rendezvény – fogalmaz Bíró András Zsolt fő szervező, a Magyar Turán Alapítvány elnöke – minden idők legnagyobb Kárpát-medencei hagyományőrző seregszemléje is lesz.

Részletek
3000 km/1 liter felett is lehet még javítani!

3000 km/1 liter felett is lehet még javítani!

2014. május 14. 16:13

3082 km/liter fogyasztással a világ élvonalában van a Kecskeméti Főiskola GAMF csapata az energiatakarékos járművek versenyében. Ezt az eredményt 2013 augusztusában, Finnországban érték el a kecskeméti főiskolások. A legnagyobb versenyen, a Shell Eco-Marathonon azonban még nem sikerült átlépni a bűvös 3000 km-es határt, ezért a május 15-e és 18-a között megrendezésre kerülő versenyen az a célkitűzés, hogy a különös nehézséget jelentő rotterdami utcai pályán is bebizonyítsák, méltán vannak a világ legjobbjai között.

Részletek
Tűzmegelőzési pályázat

Tűzmegelőzési pályázat

2014. május 14. 11:09

Hatékony tűzmegelőzési kommunikáció címmel és témakörben hirdet kétkörös – országos és megyei –, felmenő rendszerű alkotópályázatot a 10-18 év közötti fiatalok számára az Országos Tűzmegelőzési Bizottság. A pályázat célja megtalálni azokat a különösen kreatív, ötletes és tetszetős kommunikációs megoldásokat, amelyekkel az eddigieknél is hatékonyabban érhető el a tűzmegelőzéssel érintett célközönség.

Részletek