Utolsó esély

Utolsó esély

2014. július 22. 08:30

Dr. Tóth Lajos Barna, a nyíregyházi Jósa András Oktatókórház orvos igazgatója az egyetlen Magyarországon, aki onkológiai sebészként speciális eljárással segíti olyan daganatos betegek túlélését, akikről a szakma szinte már lemondott. Olasz és amerikai professzoroktól tanulta a különleges műtéti beavatkozást.

Részletek
Megsütött egy pékségláncot a NAV

Megsütött egy pékségláncot a NAV

2014. július 21. 14:45

Be nem jelentett alkalmazottak és igazolatlan eredetű árukészlet miatt 4,5 millió forintos bírságot szab ki a Nemzeti Adó és Vámhivatal egy külföldi tulajdonú, pékárut forgalmazó üzletláncra. Vizsgálják, mennyi bevételt titkolt el a cég - közölte a NAV az MTI-vel.

Részletek
Dupla Rubik-évforduló

Dupla Rubik-évforduló

2014. július 20. 15:00

Rubik Ernő bűvös kockáját minden ötödik ember tartotta már a kezében a világon. A világszerte ismert építész, játéktervező, feltaláló szerint „pénzért csak rutinszerű munkát lehet végezni. A feltalálásnak, mint rutinszerű cselekvésnek, önmagában van a fizetése. ”Rubik Ernő július 13-án 70-dik születésnapját ünnepelte, világhírű kockája pedig a 40-diket. Ebből az alkalomból óriás Rubik-kockát úsztattak például a Hudson folyón. Mi e sorokkal hajtunk főt jeles kortársunk előtt.

Részletek
Ihat és vezethet, de csak biciklit!

Ihat és vezethet, de csak biciklit!

2014. július 19. 18:00

Szombattól a főutakon is lehet kerékpározni alkoholfogyasztás után, amennyiben a biciklista biztonságos vezetésére képes állapotban van - derül ki a KRESZ-t módosító rendeletből, amely a pénteki Magyar Közlönyben jelent meg. A kerékpárosokat ezután nem lehet megbírságolni alkoholfogyasztás miatt, főúton és mellékúton sem.

Részletek
Nyár végéig 44 sorompót újít fel a MÁV

Nyár végéig 44 sorompót újít fel a MÁV

2014. július 20. 17:00

A vasúti átjárókban történő balesetek visszaszorítására 44 sorompót korszerűsít a MÁV, és baleset-megelőzési kampányt is szervez a rendőrséggel közösen - tájékoztatta MÁV Kommunikációs Igazgatósága az MTI-t.

Részletek
Hasznos tippek külföldre utazóknak

Hasznos tippek külföldre utazóknak

2014. július 18. 10:30

A kellemetlen meglepetések elkerüléséhez jó tudni, milyen okmányokkal kell készülni a külföldi utazásra, a rendőrség részéről több részletre is felhívták a figyelmet a Napközben szerdai adásában.

Részletek