A Föld napja

A Föld napja

2016. április 22. 06:30

A Föld napja (április 22.) alkalmából különféle eseményeket rendeznek világszerte, melyekkel felhívják a figyelmet a Föld természeti környezetének megóvására. Az eseményeket az Earth Day Network koordinálja. A napot 175 országban tartják, Magyarországon 1990 óta rendezik meg. 2009-ben Evo Morales bolíviai elnök kezdeményezésére az ENSZ április 22-ét a „Földanya Nemzetközi Napjá”-vá nyilvánította. A Föld napja mozgalom egyik jelmondata: „Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?”

Részletek
Tömegesen terjednek a zsarolóvírusok

Tömegesen terjednek a zsarolóvírusok

2016. március 8. 10:20

Magyarországon is tömegesen terjednek a legújabb, a felhasználók adatait titkosítással hozzáférhetetlenné tevő zsarolóvírusok, amelyek egyik leggyakoribb képviselője a CTB-Locker - közölte az informatikai és információbiztonsággal foglalkozó Kürt Zrt.

Részletek
420 ezer magyar hadifogoly adatait találták meg Oroszországban

420 ezer magyar hadifogoly adatait találták meg Oroszországban

2016. február 19. 10:00

Magyar kutatók találták meg a második világháború idején szovjet hadifogságba esett magyar katonák adatait Oroszországban. Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere elmondta, hogy a dokumentumok digitalizálását a Gulág Emlékbizottság költségvetéséből finanszírozzák majd, hogy könnyebben kutathatóvá váljanak.

Részletek
Napi másfél óra Facebook

Napi másfél óra Facebook

2016. február 17. 08:15

Átlagosan napi 86 percet tölt a világ legnagyobb taglétszámú közösségi oldalán, a Facebookon az átlagos magyar felhasználó. Hétköznap pár perccel rövidebb, hétvégén valamivel hosszabb ez az idő - tudható meg a Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesülete (MTE) által megrendelt, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa által finanszírozott kutatás összegzéséből. A kutatás során félezer, 18 és 49 éves kor közötti felhasználót kérdeztek meg, a minta nem, kor, lakóhely és végzettség szerint leképezi az ország lakosságának e csoportját.

Részletek
A barátság napa: 12 éves a Facebook

A barátság napa: 12 éves a Facebook

2016. február 4. 17:00

A Facebook amerikai alapítású közösségi hálózat, amely 2004. február 4-én kezdte meg működését. Eredetileg Thefacebook-nak hívták. Az egyik legnagyobb ismeretségi hálózat a világon, amely 2011 februárjára már több mint 637 millió regisztrált felhasználót számlált. A Facebook a világ leggyakrabban használt szociális hálózatává vált a 2009. januári Compete.com rangsorolása alapján, az aktív havi felhasználók száma szerint, megelőzve a MySpace nevű közösségi oldalt.

Részletek
Magyarország rendezi a következő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust

Magyarország rendezi a következő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust

2016. február 1. 08:15

A következő, 2020-ban esedékes 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus helyszíne Budapest lesz. A magyar főváros láthatja majd vendégül a kivételes eseményt s az arra érkező látogatókat. Ezt Ferenc pápa üzenetében jelentette be a január 24-e és 31-e között tartott Fülöp-szigeteki Cebuban az 51. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson, amelyen 200 bíboros és püspök, valamint a világ 72 országából érkezett 12 ezer küldött vett részt - írja a Magyar Kurír.

Részletek
Magyarországon is lesz Netflix

Magyarországon is lesz Netflix

2016. január 7. 13:20

Hivatalosan is bejelentette a Netflix, hogy Kelet-Európában, így Magyarországon is elindítja szolgáltatását – tudta meg az Index. A streaming-szolgáltató alaposan felforgathatja a tévés piacot: a hagyományos tévéadások helyett tetszőlegesen válogathatunk jelentős mennyiségű műsor, sorozat és film közül, persze havi előfizetési díj fejében.

Részletek
Kecskemét is atombombát kapott volna?

Kecskemét is atombombát kapott volna?

2015. december 27. 18:00

Az USA nemzeti archívuma, a National Archives and Records Administration az atombomba feltalálása óta először részletes listát közölt a hidegháborúban tervezett atomtámadások potenciális célpontjairól, akik ellen akkor vetettek volna be bombát, ha kitör a háború a Szovjetunióval. Az USA nemcsak a Szovjetunióban jelölt ki célpontokat, hanem Kelet-Európában és Kínában is. A repülőtereket tartalmazó listában magyar célpontok is voltak, például Kecskemét (a 353. sorszámot kapta, valószínűleg meg is támadták volna), de Budapest-Tököl, Debrecen, Szolnok, Szombathely, Foktő is szerepelt a listán.

Részletek