Egész nap szabad kampányolni a 150 méteres határokon kívül

Egész nap szabad kampányolni a 150 méteres határokon kívül

2014. október 12. 11:30

Szabad kampányolni a közterületeken a vasárnapi önkormányzati választáson a szavazás ideje alatt is, kivéve a szavazóhelyiségek körüli, 150 méteres sugarú területeket. A választási törvényben meghatározott területi korlátozás azonban nem vonatkozik a 150 méteren belüli magánterületekre.

Részletek

Önkormányzat 2014 - Részvételi arány - 9 óra

2014. október 12. 10:15

A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásán vasárnap reggel 9 óráig a szavazásra jogosultak 6,97 százaléka járult az urnákhoz a Nemzeti Választási Iroda (NVI) adatai szerint. A részvételi adatok megoszlása megyénként a következő volt:

Részletek
Szavaz az ország

Szavaz az ország

2014. október 12. 10:10

Este 7 óráig Magyarország 3177 településének 10 351 szavazókörében 8 millió 170 ezer választópolgár dönthet arról, kik képviseljék helyi érdekeiket az elkövetkező öt évben az önkormányzatokban.

Részletek
Több új beruházás települne Félegyházára

Több új beruházás települne Félegyházára

2014. október 8. 16:05

Kiskunfélegyházán létesítene beruházást a száz százalékban magyar, autóipari alkatrészek felületkezelését végző Villkász Kft. Geosits Tibor ügyvezető és Modori Attila üzemvezető október 8-án, szerdán Lezsák Sándor és Ékes József országgyűlési képviselők, valamint Csányi József, a Kiskunfélegyházi Gazdaságfejlesztő és Munkahelyteremtő Egyesület elnökének meghívására Félegyházán ismerkedett a potenciális helyszínekkel. Mint elmondták: a csaknem húsz éves múltra visszatekintő villamosipari és autóipari beszállító cég bővítési terveinek megvalósításához Félegyháza ideális helyszín lehet kiváló logisztikai adottságai és a Mercedes gyár közelsége okán.

Részletek
Ismét drágulhat a cukor

Ismét drágulhat a cukor

2014. október 6. 10:50

Emelkedett a nyerscukor határidős árfolyama, miután az aszály hatására a cukornád termelése jelentősen visszaesett Brazília kulcsfontosságúnak számító középdéli régiójában.

Részletek
November 7-ig lehet pályázni a Bursa Hungarica ösztöndíjakra

November 7-ig lehet pályázni a Bursa Hungarica ösztöndíjakra

2014. október 4. 10:25

November 7-ig lehet pályázni a Bursa Hungarica felsőoktatási ösztöndíjra a 2014/15-ös tanév tavaszi és a 2015/16-os őszi félévére. Az önkormányzati ösztöndíjrendszer célja a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok felsőfokú tanulmányainak támogatása az esélyteremtés érdekében.

Részletek
Újra megalakult az Idősügyi Tanács

Újra megalakult az Idősügyi Tanács

2014. október 3. 14:50

Az Idősügyi Tanács október 2-ai alakuló ülésére minden nyugdíjas klub, egyesület és szervezet vezetője meghívást kapott. Az összejövetelen az öt fős tanács elnökévé Kapus Krisztián polgármestert választották, az alelnöki poszttal Deli Józsefet. A Petőfi Sándor Bajtársi Egyesület tiszteletbeli elnökét bízták meg. Juhász Istvánt, a Nyugdíjas Klubok Egyesületének elnökét titkárnak választották.

Részletek
Defibrillátor és felvilágosító előadás az egészségnapon

Defibrillátor és felvilágosító előadás az egészségnapon

2014. október 3. 08:00

A KÉSZ Aréna Városi Sportcsarnokban, és a félegyházi polgármesteri hivatalban szerelik fel azt a két defibrillátor készüléket, amelyet a csütörtökön megrendezett egészségnap alkalmával adott át az önkormányzat nevében Kapus Krisztián polgármester. Az újraélesztő készülékeket – amelynek használatára a dolgozókat is kiképzik a jövőben – Fekete László, a sportcsarnok vezetője, Sipos Krisztina, a Kiskunfélegyházi Járási Hivatal vezetője, és dr. Endre Szabolcs jegyző vették át.

Részletek