Az internetes adó ellen tiltakoztak a félegyháziak

Az internetes adó ellen tiltakoztak a félegyháziak

2014. október 28. 21:41

A tervezett internetes adó ellen tiltakoztak egy flashmob keretében október 28-án a kiskunfélegyháziak a helyi Fidesz iroda előtt. Gyertyát gyújtva a régi monitor és számítógép alkatrészek előtt közel hatvanan fejezték ki nemtetszésüket a törvénytervezet ellen. A tegnap interneten meghirdetett tiltakozó akció röviden, rendzavarás nélkül zajlott le.

Részletek
Kialakult a bizottsági struktúra

Kialakult a bizottsági struktúra

2014. október 28. 07:30

Az október 22-i alakuló testületi ülésen Kiskunfélegyháza Város Képviselő-testülete megalkotta a Szervezeti és Működési Szabályzatát, majd megválasztotta az abban meghatározott bizottságok elnökeit és tagjait.

Részletek
Kivonul Magyarországról a Tesco?

Kivonul Magyarországról a Tesco?

2014. október 25. 15:15

A Tesco számára az volna a legjobb döntés, ha megválna néhány külföldi, köztük magyarországi érdekeltségétől és erőit a hazai, brit piaci pozíciói megtartására, növelésére fordítaná − legalábbis így látják a Morgan Stanley elemzői. Véleményük szerint 40 százalék az eladás és kivonulás valószínűsége. A Tesco vezetősége egyelőre nem nyilatkozott eladási szándékról.

Részletek
Megbékélést a városnak!

Megbékélést a városnak!

2014. október 22. 18:25

Október 22-én, szerdán megtartotta alakuló ülését Kiskunfélegyháza új képviselő-testülete. Az eseményen ünnepélyes keretek között esküt tett Csányi József polgármester, a 14 képviselő, a bizottságok külsős tagjai, továbbá Balla László és Rosta Ferenc alpolgármesterek.

Részletek
Drogprevenció szülőknek

Drogprevenció szülőknek

2014. október 22. 14:40

Az elmúlt négy évben a középiskolás diákok körében közel ötven százalékkal nőtt az amfetamin-származékok fogyasztása. A rendőrség 2014 szeptemberében új drogprevenciós programot indított a fiatalkorúak kábítószer-fogyasztásának visszaszorítása érdekében, amely kezdeményezésben kiemelten számít a szülők együttműködésére. A program célja, hogy a fiatalok családtagjai közvetlen tájékoztatást kapjanak a kábítószer-fogyasztás kockázatairól, büntetőjogi következményeiről.

Részletek