30 milliárd forintot kap Bács-Kiskun megye

30 milliárd forintot kap Bács-Kiskun megye

2014. szeptember 17. 14:20

A magyar kis- és közepes vállalkozásoknak jutó uniós forrásokról, a munkahelyteremtés támogatásáról, a külföldi munkavállalásról, valamint a tervezett infrastrukturális fejlesztésekről beszélt Orbán Viktor miniszterelnök Baján, a helyi televíziónak adott interjújában. Hangsúlyozta, hogy az uniós pénzek nagyobbik részét a vállalkozók kaphatják.

Részletek
 Egy napig ingyen lehet utazni vasúton

Egy napig ingyen lehet utazni vasúton

2014. szeptember 17. 13:00

Díjmentes utazási lehetőséget ajánl az Európai Autómentes Napon - szeptember 22-én - a MÁV-START Zrt. a teljes szolgáltatási területére és a GYSEV Zrt. magyarországi vonalhálózatára. Magánszemély nevére kiállított forgalmi engedéllyel veheti igénybe a vasúttársaság ajánlatát a gépjármű tulajdonosa vagy üzemben tartója.

Részletek
Senkinek nem kell fizetnie a kórházért

Senkinek nem kell fizetnie a kórházért

2014. szeptember 17. 11:00

Kommunikációs zavar támadt az elmúlt napokban az egészségügy fizetőssé tételéről. Már-már úgy tűnt: szabad a gazda, a pénzhiánnyal küszködő kórházak mégis a betegek zsebéből tehetik fenntarthatóvá gazdálkodásukat. Az egészségügyi államtitkár azonban mindezt határozottan cáfolta a VS.hu kérdésére, és a minap neki tulajdonított kijelentést is félreértésnek minősítette.

Részletek
Mellrák: nők, akik elkerülhették a kemoterápiát

Mellrák: nők, akik elkerülhették a kemoterápiát

2014. szeptember 17. 10:00

A mellműtét utáni kemoterápia csökkenti a mellrák kiújulásának és az áttétképződésnek a kockázatát, ám nem mindenkinél kell alkalmazni: a korán felfedezett emlőrákkal műtött nők egy részénél - évente 400-500 betegnél - lenne indokolt a daganat genetikai vizsgálata, hogy abból megbízhatóan kiderüljön mekkora a kiújulás kockázata, s esetükben szükséges vagy sem a kemoterápiás kezelés. Idehaza a vizsgálat - finanszírozás híján - egyelőre kevés páciens kiváltsága.

Részletek
 Ingyenes lakásfelújítás! - Így igényelje!

Ingyenes lakásfelújítás! - Így igényelje!

2014. szeptember 16. 13:30

Még ebben a hónapban megnyílnak az első lakossági energetikai pályázatok, melyek háztartási nagygépek cseréjét, fűtéskorszerűsítést és külső nyílászárók cseréjét támogatják majd, összesen 2,7 milliárd forint értékben. Készül a panelprogram utóda is.

Részletek
Virtuálisnak vélt valós veszélyek

Virtuálisnak vélt valós veszélyek

2014. szeptember 16. 15:00

Az internetes zaklatás egyre nagyobb mértékben van jelen a fiatalok életében, ami akár öngyilkossággal is végződhet. A gyerekek felvilágosítása ezért életmentő fontosságú – fogalmazott Miklya-Luzsányi Mónika, pedagógiai szakíró egy Pálmosotorán indult projekt kapcsán.

Részletek
Kié a Félegyházi Közlöny?

Kié a Félegyházi Közlöny?

2014. szeptember 12. 08:13

Megindító az a szeretet, amivel a félegyháziak viseltetnek helyi lapjuk, a Félegyházi Közlöny iránt. Mi, akik írjuk, szerkesztjük, menedzseljük ezt az újságot és a hozzá tartozó online felületet, naponta tapasztaljuk ezt a megkülönböztetett figyelmet, törődést és bizalmat. Megnyilvánul ez olvasói levelekben, visszajelzésekben, biztatásban, meghívásokban, köszönetekben… és egy ideje aggódásban is.

Részletek