Új lottó az országban

Új lottó az országban

2014. október 2. 18:30

Nagy dobásra készül a Szerencsejáték Zrt., ugyanis szombaton Magyarországon forgalmazni kezdik az európai eurólottók egyikét, az EuroJackpotot (EJ). Ezzel egy hatalmas piacra lép be az állami vállalat, s rajta keresztül a hazai játékosok is, hiszen a legnépszerűbbnek tartott európai lottójáték mintegy 270 millió embert fed le.

Részletek
Veszélyes netes fizetési mód terjed

Veszélyes netes fizetési mód terjed

2014. október 2. 16:30

Megjelentek olyan szolgáltatók, amelyek a vásárlók internetbankos, titkos adatait, például a felhasználónevüket és az azonosító kódjukat kérik el, majd ez alapján helyettük intézik a fizetést. A jegybank arra figyelmeztet, hogy így bárki hozzáférhet a bankszámlához és bármekkora összeget le is emelhet róla.

Részletek
Csoportok is jelölhetők az  Astellas-díj - Az év orvosa pályázaton

Csoportok is jelölhetők az Astellas-díj - Az év orvosa pályázaton

2014. október 1. 14:15

Nyolcadik alkalommal hirdették meg ma a legkiválóbb és legemberségesebb hazai orvosok felkutatására és elismerésére létrehozott "Az év orvosa" pályázatot. Az Astellas Pharma, a MOTESZ, a Magyar Kórházszövetség és a négy hazai egyetemi klinikai központ által közösen szervezett nemes megmérettetésre a 2014-es kiírás szerint az egyéni jelölések mellett immár teljes osztályok, részlegek felterjesztését is várják a szervezők. A bírálók által legjobbnak ítélt csoport a nyáron elhunyt kiváló belgyógyász professzor tiszteletére alapított De Châtel Rudolf-emlékdíjat veheti át.

Részletek
Félegyháza válaszút előtt áll

Félegyháza válaszút előtt áll

2014. október 1. 10:25

Tisztelt Kiskunfélegyházi Választópolgárok! 2014. október 12-én demokratikus döntés születik és a végeredmény meghatározza, hogy a következő öt évben milyen utat jár be a város. A döntés az Önöké!

Részletek
Kiss Kálmán vezeti az LMP megyei listáját

Kiss Kálmán vezeti az LMP megyei listáját

2014. szeptember 29. 14:30

Kiss Kálmán a Legyen Más a Politika helyi szervezetének elnöke és polgármester-jelöltje vezeti az önkormányzati választásokon a párt megyei listáját. A lista második helyén Makádi Balázs bölcsész-történészt (Kalocsa) jelölik. A harmadik helyen az LMP félegyházi szervezetének tagja és képviselő -jelöltje dr. Azúr Magdolna, negyedik helyen Balogh Zoltán vízügyi és élelmiszeripari szakember szerepel. Ezt sajtótájékoztatón jelentették be, ahol Kiss Kálmán pártja helyi programjáról, polgármesteri elképzeléseiről, Szél Bernadett az LMP társelnöke pedig országos programjukról szólt.

Részletek
Megváltozik a tudakozó telefonszáma

Megváltozik a tudakozó telefonszáma

2014. szeptember 28. 13:15

Október elsejétől új szolgáltatónál, új telefonszámon, a 11-800-on lesz elérhető az országos belföldi tudakozó szolgáltatása. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) közleménye szerint az Európai Unió szabályozási tendenciájának – a háromtagú telefonszámok fokozatos kivezetésének – megfelelően a tudakozó telefonszáma megváltozik. A tervek szerint a 198-as rövid szám használati engedélyét szeptember 30-ig, a 197-es és a 199-es rövid számok használati engedélyét 2014. december 31-ig visszavonja a hatóság.

Részletek