Már igényelhető a diákhitel

Már igényelhető a diákhitel

2014. augusztus 19. 08:30

Már igényelhető mindkét, rekordalacsony kamatozású diákhitel-konstrukció a 2014/2015-es tanévre, az igénylés a Diákhitel Direkt online felület mellett a felsőoktatási intézmények elektronikus hallgatói felületén is elindítható.

Részletek
2015 a hosszú hétvégék éve lesz

2015 a hosszú hétvégék éve lesz

2014. augusztus 15. 13:30

Jövőre rengeteg hosszú hétvégénk lesz majd, pihenhetünk, utazhatunk, kinek mihez van kedve. Érdekes, hogy ilyenkor több hónappal előtte kell foglalni szállást ha például egy nívós wellness szállodába készülünk, mert nagyon hamar, sokszor az ünnep előtt hónapokkal kirakják a teltház táblát, pedig az árak ilyenkor igen borsosak…

Részletek
A lakáskiadás szabályaira figyelmeztet a NAV

A lakáskiadás szabályaira figyelmeztet a NAV

2014. augusztus 16. 09:30

A kiadó ingatlanok csúcsszezonja augusztusra és szeptemberre esik, a lakáskiadás szabályait azonban kevesen ismerik; pedig sok kellemetlenséget megúszhatnak a felek, ha a bérbeadás körül minden papír rendben van - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Részletek
A mi fesztiválunk

A mi fesztiválunk

2014. augusztus 14. 10:30

Magyarország fesztiválország – állítják sokan. A lakosságához mérve a fesztiválok aránya talán egész Európában egyedülálló kishazánkban. Történik mindez annak ellenére, hogy az átlag magyar fesztivállakó büdzséje meg sem közelíti nyugati társaiét, mégis töretlenül állítja sátracskáját és önfeledt szórakozásba kezd arra a néhány napra. Még az idei esős nyár sem tántoríthatja el, csupán a „dagonyászós” fotók mennyisége növekszik, de a szokásos elégedett mosoly a sár alatt is kitűnik arcokról.

Részletek
Januárban lép életbe a közétkeztetésről szóló rendelet

Januárban lép életbe a közétkeztetésről szóló rendelet

2014. augusztus 12. 17:30

Január 1-jén lép hatályba a közétkeztetésről szóló rendelet, amely szabályozza az iskolai menzákon, kórházakban adandó ételek elkészítését, tápanyagtartalmát, és mérföldkő a sófogyasztás csökkentésében. Erről adott tájékoztatást Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért felelős államtitkára budapesti sajtótájékoztatóján, melyen részt vett Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár is.

Részletek
Csökkenhet a THM, de nehezedhet a hitelfelvétel

Csökkenhet a THM, de nehezedhet a hitelfelvétel

2014. augusztus 12. 13:30

A Magyar Nemzeti Bank felülvizsgálná a hitelek THM-plafonját, vagyis emiatt olcsóbbak lehetnek a banki kölcsönök. Mármint annak, aki ezután is hozzáfér majd. Az MNB már elemzi, hogy indokolt-e a teljes hiteldíjmutató (THM) plafonjának felülvizsgálata és csökkentése - nyilatkozta pár napja a Magyar Nemzeti Bank alelnöke, Windisch László.

Részletek