Itt az országos ingyenwifi

Itt az országos ingyenwifi

2014. november 10. 18:00

Ingyenes közösségi wifit indított a UPC. Aki saját, otthoni routerén bekapcsolva tartja a szolgáltatást, az országszerte, sőt Európában minden hasonló wifi hotspotot ingyen használhat. Ez itthon 200 ezer új ingyenwifit, Európában pedig több milliót jelent.

Részletek
Nesze nektek biciklitolvajok!

Nesze nektek biciklitolvajok!

2014. november 9. 16:00

A Vodafone Magyarország és partnere, a Hargamon Kft. a több milliósra rugó kerékpáros társadalomnak kínál 2015 tavaszától közösségi nyomkövető alkalmazást. A Velotrack M2M alapú szolgáltatás, amely nemcsak a közösen túrázó családoknak és barátoknak ad plusz információkat, de a kerékpár-nyomkövetésével az esetleges lopások felderítésében is segít.

Részletek
A belvízveszélyre figyelmeztettek a polgármesterek

A belvízveszélyre figyelmeztettek a polgármesterek

2014. november 7. 16:55

Kiskunfélegyháza volt a házigazdája a választókerületi polgármesteri találkozónak, amelyet Lezsák Sándor országgyűlési képviselő hívott össze. A honatya a korábbi - több mint tízéves - gyakorlatát folytatva, a megváltozott összetételű körzet polgármestereit is negyedévente tanácskozásra hívja. Ezeken a találkozásokon egyeztetik a térség fontos teendőit. Az országgyűlési képviselő szakemberek bevonásával tájékoztatást nyújt az aktuális, és a várható önkormányzati feladatokról. Emellett egyeztetnek a pályázati lehetőségekről, kiemelt figyelemmel azokra, amelyek térségi összefogást igényelnek.

Részletek
Bruttó mintegy 5  millió a leköszönő polgármesternek

Bruttó mintegy 5 millió a leköszönő polgármesternek

2014. november 7. 08:00

Bruttó 2.780.910 forint szabadságmegváltás és bruttó 1.835.400 forint végkielégítés illeti meg Kapus Krisztián leköszönő polgármestert. Az erről szóló határozatokat első rendes ülésén, november 6-án, csütörtökön fogadta el a félegyházi képviselő-testület.

Részletek
Pályázati felhívás

Pályázati felhívás

2014. november 7. 09:00

A Rendészeti Szakközépiskolák 2015/2016. tanévben induló nappali tagozatos szakképzésre várják a jelentkezőket. A Rendőrség rendészeti szakközépiskolai, érettségire épülő, nappali tagozatos szakképzést indít az országos képzési jegyzékben szereplő rendőr szakképesítés megszerzésére. Az iskolai végzettség a rendőrségnél tiszthelyettesi, zászlósi beosztás betöltésére jogosít.

Részletek
Új jegyzője lesz Félegyházának

Új jegyzője lesz Félegyházának

2014. november 6. 10:35

A mai testületi ülésen már dr. Lajkó Norbert látja el a jegyzői feladatokat, tekintettel arra, hogy dr. Endre Szabolcs jegyző közös megegyezéssel távozott posztjáról – tájékoztatta a Félegyházi Közlönyt Dósai Bence, Csányi József polgármester kabinetfőnöke.

Részletek
Szakmai alapok és költséghatékonyság

Szakmai alapok és költséghatékonyság

2014. november 6. 07:30

Ma, azaz november 6-án, csütörtökön tartja első rendes ülését a félegyházi képviselő-testület. A városatyák az október 22-i alakuló ülésen határoztak többek között a bizottsági struktúráról, ezúttal megalkotják egyebek mellet a képviselők és nem képviselő bizottsági tagok, a bizottsági elnökök, valamint a tanácsnokok tiszteletdíjáról szóló önkormányzati rendeletet, döntenek az önkormányzat tulajdonában lévő egyes földterületek saját hasznosításáról, néhány önkormányzati épület halaszthatatlan állagmegóvásáról, megvitatják a város közbeszerzési szabályzatát és a 2014-es költségvetési rendelet módosítását. Csányi József polgármestert arról kérdeztük, hogy milyen szervezeti struktúra alapjai teremtődnek most meg

Részletek
Az 1,2 milliárd nyomában

Az 1,2 milliárd nyomában

2014. november 5. 07:30

A választási kampány időszakában a város rendkívül magas, egymilliárd forintot meghaladó megtakarításáról szóltak a hírek. Kisné Drubi Anikó pénzügyi osztályvezetőt és Csányi József polgármestert kérdeztük: mennyi pénz van valójában a város kasszájában?

Részletek