Aratóünnep Kunszálláson

Aratóünnep Kunszálláson

2022. június 24. 10:00

Számos rendezvény színesíti idén nyáron is a Bács-Kiskun megyében élők mindennapjait. Az Alföld szívében, Kunszálláson például kenyérsütő versennyel egybekötött aratóünnepségre készülnek július 2-án, szombaton. A népszerű rendezvény szervezői idén is több programelemmel készülnek.

Részletek
Gyermeknap a Polyák Borbirtokon

Gyermeknap a Polyák Borbirtokon

2022. május 30. 14:00

Gyermeknap volt május 29-én Kunszálláson, a Polyák Borbirtokon. A Nagycsaládosok Kunszállási Egyesülete, a Polyák Borbirtok és Kunszállás Község Önkormányzata közös rendezvényét nagy érdeklődés övezte az esős, hűvös idő ellenére is.

Részletek
Útátadás Kunszálláson

Útátadás Kunszálláson

2022. március 23. 17:00

Mindkét irányból megújult a Kunszállásra vezető 5401-es bekötőút. A település jobb megközelíthetősége hozzájárul a helyi gazdaság, foglalkoztatottság és idegenforgalom élénküléséhez – fogalmazott Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár a felújított út ünnepélyes átadásán. Mint fogalmazott: évtizedes útkarbantartási lemaradást kell ledolgozni.

Részletek
Tojótyúk-állományon söpört végig a madárinfluenza Kunszálláson

Tojótyúk-állományon söpört végig a madárinfluenza Kunszálláson

2022. január 30. 15:00

Magas patogenitású madárinfluenzát mutatott ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma egy 121 ezer tojótyúkot tartó gazdaságban, Kunszálláson. A gazdaság felszámolása haladéktalanul megkezdődött, megakadályozandó a járvány továbbterjedését. Ez az eset is megerősíti, hogy a járványvédelmi fegyelem lazításának még nem érkezett el az ideje hazánkban.

Részletek
Fejlesztések Kunszálláson

Fejlesztések Kunszálláson

2022. január 26. 09:00

Gőzerővel folyik a falu végén található telekblokk belső útjainak kialakítása. Összesen hatszáz folyóméter útalap épül négy méter szélességben és kb. 25 cm vastagságban, amelynek az alsó rétege betondarálék, a felső rétege pedig murva. Az alaphoz szükséges – helyszínen felhalmozott – beton darálása megtörtént, a teljes kivitelezés pedig – tömörítéssel, padkázással – a hétvégére befejeződik. A beruházást az önkormányzat önerőből végzi.

Részletek
Új sportpálya épült a kunszállási iskolában

Új sportpálya épült a kunszállási iskolában

2021. december 11. 12:00

Az új sportpályát az elmúlt napokban adták át az iskola udvarán. A pálya a Magyar Falu program "Irány a pálya" alprogram keretében épült meg. Speciális burkolatú, multifunkciós. Ennek köszönhetően lehetőség nyílik a kunszállási óvodások és kisiskolások számára sokféle sportággal, mozgásformával megismerkedni. Az elkészült pályához a kiegészítő elemeken kívül megközelítőleg 1 millió forint értékű sport- és mozgáskoordinációt fejlesztő eszközökből álló csomagot is kaptak.

Részletek
Évről évre vonzóbb Kunszállás

Évről évre vonzóbb Kunszállás

2021. november 11. 16:00

Több helyszínen, több mint 120 millió forint értékben folynak beruházások Kunszálláson. Épül már a régen várt bölcsőde, a gyerekeknek sportpálya és játszótér készül, felújították a temető kerítését és a község második legforgalmasabb útját is.

Részletek
Fejlődik a településközpont

Fejlődik a településközpont

2021. október 30. 14:00

Elkészült Kunszálláson a Móra Ferenc utca legforgalmasabb szakaszának teljeskörű rekonstrukciója, amely magában foglalja az új aszfaltburkolatot, épített padkát, csapadékvíz-elvezető árkokat. A cél egy egységesebb, a főutcával harmonizáló településközpont kialakítása volt. A beruházáshoz szükséges sikeres forrást a Magyar Falu pályázat nyújtotta.

Részletek