Elindult a főzőverseny Kunszálláson

Elindult a főzőverseny Kunszálláson

2022. szeptember 3. 15:00

Huszonharmadik alkalommal gyújtottak a bográcsok alá Kunszálláson, a Falvak Éjszakája rendezvénysorozat szombati napján. Az egész napos program délután a Kacagó Bábszínház műsorával, a Csimota Zenekarral és kutyás bemutatóval folytatódott. Jimmy és Nika, a Lakiteleki Tűzoltózenekar, 18 órakor a Muzsikás Együttes, majd Bugaci Tanyaszínház előadása várja az érdeklődőket.

Részletek
Ünnepel Kunszállás a hétvégén

Ünnepel Kunszállás a hétvégén

2022. augusztus 31. 10:00

Falvak Éjszakája és XXIII. Főzőverseny lesz Kunszálláson, a hétvégén. Kunszállás Község Önkormányzata, a Nagycsaládosok Kunszállási Egyesülete, a Csűrcsavaró Néptánc Egyesület és Pál László szervezők három napos eseményt valósítanak meg szeptember 2-3-4-én, a településen. Fülöpjakabbal, Jakabszállással és Orgovánnyal karöltve szervezik meg a Falvak Éjszakája rendezvénysorozatot, immáron több éve.

Részletek
Traktorátadás a kunszállási aratóünnepen

Traktorátadás a kunszállási aratóünnepen

2022. július 6. 12:00

Július 2-án, szombaton rendezték meg Kunszálláson az aratóünnepet. A Csűrcsavaró Néptánc Egyesület szervezésében megtartott hagyományőrző eseményen korhű aratás és cséplés mellett egy új önkormányzati erőgép átadására is sor került.

Részletek
Aratóünnep Kunszálláson

Aratóünnep Kunszálláson

2022. június 24. 10:00

Számos rendezvény színesíti idén nyáron is a Bács-Kiskun megyében élők mindennapjait. Az Alföld szívében, Kunszálláson például kenyérsütő versennyel egybekötött aratóünnepségre készülnek július 2-án, szombaton. A népszerű rendezvény szervezői idén is több programelemmel készülnek.

Részletek
Gyermeknap a Polyák Borbirtokon

Gyermeknap a Polyák Borbirtokon

2022. május 30. 14:00

Gyermeknap volt május 29-én Kunszálláson, a Polyák Borbirtokon. A Nagycsaládosok Kunszállási Egyesülete, a Polyák Borbirtok és Kunszállás Község Önkormányzata közös rendezvényét nagy érdeklődés övezte az esős, hűvös idő ellenére is.

Részletek
Útátadás Kunszálláson

Útátadás Kunszálláson

2022. március 23. 17:00

Mindkét irányból megújult a Kunszállásra vezető 5401-es bekötőút. A település jobb megközelíthetősége hozzájárul a helyi gazdaság, foglalkoztatottság és idegenforgalom élénküléséhez – fogalmazott Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár a felújított út ünnepélyes átadásán. Mint fogalmazott: évtizedes útkarbantartási lemaradást kell ledolgozni.

Részletek
Tojótyúk-állományon söpört végig a madárinfluenza Kunszálláson

Tojótyúk-állományon söpört végig a madárinfluenza Kunszálláson

2022. január 30. 15:00

Magas patogenitású madárinfluenzát mutatott ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma egy 121 ezer tojótyúkot tartó gazdaságban, Kunszálláson. A gazdaság felszámolása haladéktalanul megkezdődött, megakadályozandó a járvány továbbterjedését. Ez az eset is megerősíti, hogy a járványvédelmi fegyelem lazításának még nem érkezett el az ideje hazánkban.

Részletek