Jól halad a piaccsarnok építése Kunszálláson

Jól halad a piaccsarnok építése Kunszálláson

2024. január 29. 16:00

A terep előkészítést és rendezést követően az elmúlt hetekben elkészültek a csarnok szerkezetét fogadó pontalapok. Az üzlethelyiségnek, raktárnak és mosdóknak helyt adó épület is tető alá került és elkezdődtek az épületgépészeti szerelési munkálatok, illetve a belső vakolás.

Részletek
Az állatvédelemről tanultak a kunszállási óvodások

Az állatvédelemről tanultak a kunszállási óvodások

2023. október 4. 17:00

Az állatok világnapja alkalmából az Argosz Állatvédő Egyesület munkatársai és kutyusai látogattak el a Kunszállási Mosolyvár Óvoda és Bölcsődébe szerdán. Az iskola vezető kiképzője Szabó Attila és munkatársa, Jakubekné Rusznyák Zsuzsanna négylábú barátaikkal érkeztek: Márcust a labradort, Elit, a mentett keverék kutyát és Cassiát a csehszlovák farkaskutyát vitték vendégségbe a gyerekekhez.

Részletek
A közösségnek is termel élelmiszert a kunszállási Nemes család

A közösségnek is termel élelmiszert a kunszállási Nemes család

2023. augusztus 25. 12:00

Napjainkban egyre jobban előtérbe kerül az egészséges táplálkozás, a biotermékek is sokkal népszerűbbé váltak. A vegyszermentes termékek szerepe is felértékelődött, sokan keresik a jó minőségű élelmiszereket. A kunszállási Nemes család mintegy 23 éve részesíti előnyben a fenntartható mezőgazdasági megközelítést, amely igyekszik minimalizálni vagy elkerülni a vegyi anyagok, például műtrágyák, növényvédőszerek és rovarirtók használatát a zöldségek termesztése során. Biogazdaságukból ma már nemcsak a család asztalára jut friss zöldség, hanem egy egész zöldségközösséget látnak el finomabbnál finomabb élelmiszerekkel.

Részletek
Gyereknap a Polyák Borbirtokon

Gyereknap a Polyák Borbirtokon

2023. május 29. 15:00

Idén is mesés környezetben, a Polyák Borbirtokon rendezte meg gyermeknapját a Nagycsaládosok Kunszállási Egyesülete és a Kunszállási Önkormányzat május 28-án, vasárnap délután.

Részletek
Petőfi Kunszálláson

Petőfi Kunszálláson

2023. január 18. 17:00 | Petőfi-emlékévek

A magyar kultúra napja alkalmából látogat Kunszállásra Petőfi Sándor, azaz az őt napjainkban megformáló Bánföldi Szilárd színművész. A vendég ezúttal önmagáról és a vidékhez kötődő élményeiről mesél hallgatóságának. Az ingyenes program január 20-án, pénteken 10 órakor kezdődik a Petőfi Rendezvény- és Faluház Integrált Közösségi Szolgáltató Tér színháztermében. 

Részletek