Fejlődik a településközpont

Fejlődik a településközpont

2021. október 30. 14:00

Elkészült Kunszálláson a Móra Ferenc utca legforgalmasabb szakaszának teljeskörű rekonstrukciója, amely magában foglalja az új aszfaltburkolatot, épített padkát, csapadékvíz-elvezető árkokat. A cél egy egységesebb, a főutcával harmonizáló településközpont kialakítása volt. A beruházáshoz szükséges sikeres forrást a Magyar Falu pályázat nyújtotta.

Részletek
22. alkalommal rendeztek főzőversenyt Kunszálláson

22. alkalommal rendeztek főzőversenyt Kunszálláson

2021. szeptember 5. 17:00

Szeptember 4-én, szombaton, 22. alkalommal lobbant fel a láng Kunszálláson a bográcsok alatt, hogy a helyiek és környékbeliek megmutassák, hogy értenek a bográcsos ételekhez. A megmérettetés kitalálója Pál László, évről-évre nagy lelkesedéssel szervezi meg az eseményt, amely sikerét a csapatok nagy száma is mutatja.

Részletek
Tovább fejlődik Kunszállás

Tovább fejlődik Kunszállás

2021. szeptember 4. 17:30

Három megvalósult beruházást adtak át a kunszállási civil közösségi háznál szeptember 4-én, szombaton. Megyei TOP forrásból újult meg a Kossuth utca, új járda, parkolók, zebrák, szemetesek és kerékpártárolók kialakításával. A Magyar Falu Program keretében újult meg a Dózsa György utca járdája, illetve felújították a civil közösségi házat. Az átadási szalagot Lezsák Sándor országgyűlési képviselő, Almási Roland Márk polgármester, Tóth István alpolgármester és Istók Róbert agyagfalvi alpolgármester vágta át – adta hírül a Kiskunság.info.

Részletek
Megújulnak a bekötőutak Kunszálláson

Megújulnak a bekötőutak Kunszálláson

2021. szeptember 7. 10:00

Első ütemben az 5-ös számú főúttól az autópálya felüljáróig futó bekötőút, valamint a település túloldalán, a falutáblától a félegyházi bekötőútig tartó útszakaszok újulnak meg teljeskörűen. A kivitelezési munkálatok szeptember 13-án kezdődnek és várhatólag november 15-éig befejeződnek.

Részletek
Átépítik a kunszállási vasúti átjárót

Átépítik a kunszállási vasúti átjárót

2021. július 29. 18:30

Július 30-án, pénteken 6 órától augusztus 5-én, szerda reggel 6 óráig nem használható Kunszálláson a vasúti átjáró. A közlekedési társaság felújítási munkái miatt teljes útzár lesz érvényben. Autóval kerülni Kiskunfélegyháza és Jakabszállás irányába lehetséges.

Részletek
Aratófesztivált rendeztek Kunszálláson

Aratófesztivált rendeztek Kunszálláson

2021. július 5. 14:00

Negyedik alkalommal rendezték meg Kunszálláson az aratófesztivált. Július 3-án, szombaton reggel a Radnai-téren gyülekeztek az arató férfiak és a marokszedő nők, akik lovaskocsikon és gyalogosan mentek a falu határában lévő gabonatáblához, amelyet Provics Tibor ajánlott fel a rendezvény megtartásához.

Részletek
Kiváló kunszállási környezetvédők

Kiváló kunszállási környezetvédők

2021. április 16. 15:00

A Curie Környezetvédelmi Emlékverseny területi (regionális) döntőjébe 11 csapattal (3-8. évfolyamosok) jutott be a Kunszállási Tóth Pál Általános Iskola. Az Akkreditált Kiváló Tehetségpontként működő iskola több mint egy évtizede vesz részt ezen a megmérettetésen.

Részletek