Kunszálláson rendezik a falumegújítók országos konferenciáját

Kunszálláson rendezik a falumegújítók országos konferenciáját

2016. november 9. 10:30

Kunszállás 2011-ben és 2015-ben nyerte el a Magyarországi Falumegújítási Díjat, a fenntartható falufejlesztés kiváló színvonalú megvalósításáért, egyben a dél-alföldi régió első helyezését is megszerezte. Ezúttal a település lesz a házigazdája a Magyarországi Falumegújítók IX. Országos Találkozójának november 10-én és 11-én.

Részletek
Egyre népszerűbb a kunszállási főzőfesztivál és falunap - videóval

Egyre népszerűbb a kunszállási főzőfesztivál és falunap - videóval

2016. szeptember 5. 20:00

Nagy érdeklődés kísérte a 18. alkalommal megrendezett Húsfőző Fesztivált és Falunapot Kunszálláson. A gyermekeket már délelőtt várták a játékos foglalkozások, délután a színpadon előbb a néptánccsoportok produkciói, majd Galambos Lajos és zenész barátainak előadása szórakoztatta a nagyérdeműt. Este a Jump Rock Band magyar slágerekkel örvendeztette meg a közönséget, a falunapot a tűzijáték után hajnalig tartó retroparti zárta. A főzőversenyre több mint 50 csapat nevezett. A község ünnepét az erdélyi testvértelepülés, Agyagfalva küldöttsége is megtisztelte. A székely közösség magával hozta zenészeit és táncosait is.

Részletek
XVIII. Húsfőző Fesztivál és Falunap

XVIII. Húsfőző Fesztivál és Falunap

2016. augusztus 16. 15:00

Kunszálláson bő másfél évtizede indították útjára a település egyik legfontosabb közösségi rendezvényét, a húsfőző és tésztafesztivált. Akkor még csak helyiek mutatták meg gasztronómiai tudásukat, mára viszont határokon átívelő rendezvénnyé vált a hagyományos ősz eleji program. Idén szeptember 3-án, szombaton tartják meg a versenyt, mely kiegészül Kunszállás falunapjával is.

Részletek
Ismét együtt a Kormorán és a Félegyházi Táncszínház

Ismét együtt a Kormorán és a Félegyházi Táncszínház

2016. július 2. 07:30

A Kormorán folk-rock együttes baráti körének tábora, a Kobak tábort minden évben más helyszínen rendezik meg. Idén Kunszállás volt a vendéglátója a fiataloknak. A művészeti vándortábornak négy esztendeje a Félegyházi Táncszínház tagjai is rendszeres résztvevői. A táborszervezőkkel való szoros együttműködés 2006-ban kezdődött, mikor a Nimród vérét rendezte meg Kasza Ákos és Kátai Tibor. Onnantól kezdve a Félegyházi Táncszínház alapzenéjét mindig a Kormorán biztosította. Nem véletlen tehát, hogy a Kobak tábor záró akkordjaként július 2-án,szombaton 18 órától lép fel születésnapi nagykoncerttel a Kormorán zenekar. A régi dallamokon túl az újabb dalokból is kaphat ízelítőt a közönség. S ha már úgyis áll a színpad, július 3-án, vasárnap 19.30-tól egy vadonatúj rockoperát is megtekinthetnek az érdeklődők a Félegyházi Táncszínház és a Felvidéki Rockszínháznak köszönhetően.

Részletek
Katonás hétvége Kunszálláson

Katonás hétvége Kunszálláson

2016. június 4. 20:00

Több ezer ember látogatott ki a III. Nemzetközi Harcászati és Military Fesztivál második napján a közel húsz hektáros Kunszállási Somogyi Lovas Szabadidőközpontba. A június 3-ától 5-éig tartó három napos HMFEST a különböző történelmi korok harci kultúráját, öltözetét, fegyverzetét mutatja be a felvonultatott hadi járműveken, masírozó alakulatokon keresztül. Az ünnepélyes zászlófelvonást a nézők felett átrepülő Gripen vadászgép üdvözlése tette egyedivé, de a nap folyamán a puskadörrenések és a tankok dübörgései is gondoskodtak a military hangulatról. Délután egy II. világháborús csatajelenetet láthattak az érdeklődők valódi fegyverropogással, pirotechnikai látványelemekkel. A felsorakoztatott és kipróbálható harci járművek mellett veterán bemutatók, military gyűjtemények, gyermekprogramok várják a családi fesztiválra vasárnap is a katonáskodást kedvelő érdeklődőket.

Részletek
Tavaly feltalálták, idén bővítették a „(f)alvatlanság ellenszerét” - videóval

Tavaly feltalálták, idén bővítették a „(f)alvatlanság ellenszerét” - videóval

2016. május 30. 18:15

Langaléta Garabonciásokkal, sokrétű kulturális és szórakoztató programokkal várták az érdeklődőket a második „Falvak Éjszakája - a (f)alvatlanság ellenszere” rendezvényre, amit Kunszállás, Fülöpjakab és Jakabszállás önkormányzata közösen szervezett meg május 28-án és 29-én. A rendezvény erre az évre a VIII. Kunsági Bajuszversennyel és Bajuszkirály választással is kibővült, emellett fotókiállítást, székely vendégház átadást és sok más egyéb érdekes programot követhettek nyomon a jelenlévők.

Részletek
Ébresztő! Fel vigyázz! - videóval

Ébresztő! Fel vigyázz! - videóval

2016. május 24. 09:30

A szervezők a vendégek kényelmét szem előtt tartva egy komfortos, kellemes, mintegy 20 hektáros helyszínt választottak az idei HMFEST-nek a Kunszállási Somogyi Lovas Szabadidőközpontban. A 3 napos rendezvény látogatói részére az idei HMFEST számos újítással készül. A kilátogatók nem csak a különböző történelmi korok ide-oda masírozó katonáit fogják majd látni, hanem egy lelátóról is nézhető előre megkomponált II. világháborús interaktív csatajelenet részesei is lehetnek. Az újragondolt járműmentes-övezetben elhelyezett vendéglátás pedig remélhetőleg a páratlan hadi élményeken, és hadijármű csodákon felül, kellemes gasztronómia kikapcsolódásban is részesíti majd a vendégeket.

Részletek
II. Falvak Éjszakája Kunszálláson - videóval

II. Falvak Éjszakája Kunszálláson - videóval

2016. május 23. 17:30

Hagyományápoló céllal, második alkalommal rendezi meg Kunszállás Önkormányzata a „Falvak Éjszakája – a (f)alvatlanság ellenszere”- rendezvényt, Fülöpjakab és Jakabszállás településekkel közösen. Idén kétnapos fesztivált tartanak május 28-án, szombaton és 29-én, vasárnap. Az idei rendezvény már átível a határokon: Erdélyből és a Vajdaságból is érkeznek vendégek, a tavaly már bizonyítottan nagy sikerű programra. A közönség ismét találkozhat egy korábbi, népszerű programmal: Május 28-án, szombaton Kunszálláson tartják meg a VIII. Kunsági Bajuszfesztivált is.

Részletek
II. Falvak éjszakája

II. Falvak éjszakája

2016. március 12. 07:30

Nagyszabású közösségi programot szervez ismét Kunszállás, Fülöpjakab és Jakabszállás önkormányzata. Május 28-án és 29-én második alkalommal kerül sor a „Falvak Éjszakája – a (f)alvatlanság ellenszere” című rendezvényre. Kovács Imre polgármester és dr. Bóna Csaba jegyző, az ötlet kitalálói és gondozói immáron két napos rendezvényt szerveznek, folytatván a tavaly elkezdett hagyományokat, még több, még érdekesebb programokkal várva a vendégeket.

Részletek