Kunszállási Aratóünnep

Kunszállási Aratóünnep

2017. július 7. 16:00

Szeretettel vár minden érdeklődőt a Kunszállási Aratóünnepre július 8-án, szombaton 9 órától a Csűrcsavaró Néptáncegyüttes. Egész napos programokkal szórakoztatják a nagyérdeműt. A hajnalig tartó batyus táncházhoz a Fölszállott a Páva tehetségkutató műsorból is jól ismert FOKOS zenekar szolgáltatja a talpalávalót, amelynek tagjai 17 órakor önálló koncertet is adnak a Radnai téren.

Részletek
Átadták a felújított községházát Kunszálláson - videóval

Átadták a felújított községházát Kunszálláson - videóval

2017. március 17. 09:00

A településfejlesztés újabb lépcsőjeként megújult a kunszállási közös önkormányzati hivatal, a községháza. A hivatalos átadót március 16-án tartották meg. A megjelenteket Kovács Imre, Kunszállás polgármestere köszöntötte. Gyöngyösi József plébános ezt követően szentelte meg az újjávarázsolt hivatalt. A hivatalos átadó keretében a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal igazgatója, dr. Havassy Sándor és Kovács Imre polgármester vágta át a szalagot, ami után utat engedtek az érdeklődőknek a hivatal kapuin belülre.

Részletek
Kunszálláson rendezik a falumegújítók országos konferenciáját

Kunszálláson rendezik a falumegújítók országos konferenciáját

2016. november 9. 10:30

Kunszállás 2011-ben és 2015-ben nyerte el a Magyarországi Falumegújítási Díjat, a fenntartható falufejlesztés kiváló színvonalú megvalósításáért, egyben a dél-alföldi régió első helyezését is megszerezte. Ezúttal a település lesz a házigazdája a Magyarországi Falumegújítók IX. Országos Találkozójának november 10-én és 11-én.

Részletek
Egyre népszerűbb a kunszállási főzőfesztivál és falunap - videóval

Egyre népszerűbb a kunszállási főzőfesztivál és falunap - videóval

2016. szeptember 5. 20:00

Nagy érdeklődés kísérte a 18. alkalommal megrendezett Húsfőző Fesztivált és Falunapot Kunszálláson. A gyermekeket már délelőtt várták a játékos foglalkozások, délután a színpadon előbb a néptánccsoportok produkciói, majd Galambos Lajos és zenész barátainak előadása szórakoztatta a nagyérdeműt. Este a Jump Rock Band magyar slágerekkel örvendeztette meg a közönséget, a falunapot a tűzijáték után hajnalig tartó retroparti zárta. A főzőversenyre több mint 50 csapat nevezett. A község ünnepét az erdélyi testvértelepülés, Agyagfalva küldöttsége is megtisztelte. A székely közösség magával hozta zenészeit és táncosait is.

Részletek
XVIII. Húsfőző Fesztivál és Falunap

XVIII. Húsfőző Fesztivál és Falunap

2016. augusztus 16. 15:00

Kunszálláson bő másfél évtizede indították útjára a település egyik legfontosabb közösségi rendezvényét, a húsfőző és tésztafesztivált. Akkor még csak helyiek mutatták meg gasztronómiai tudásukat, mára viszont határokon átívelő rendezvénnyé vált a hagyományos ősz eleji program. Idén szeptember 3-án, szombaton tartják meg a versenyt, mely kiegészül Kunszállás falunapjával is.

Részletek
Ismét együtt a Kormorán és a Félegyházi Táncszínház

Ismét együtt a Kormorán és a Félegyházi Táncszínház

2016. július 2. 07:30

A Kormorán folk-rock együttes baráti körének tábora, a Kobak tábort minden évben más helyszínen rendezik meg. Idén Kunszállás volt a vendéglátója a fiataloknak. A művészeti vándortábornak négy esztendeje a Félegyházi Táncszínház tagjai is rendszeres résztvevői. A táborszervezőkkel való szoros együttműködés 2006-ban kezdődött, mikor a Nimród vérét rendezte meg Kasza Ákos és Kátai Tibor. Onnantól kezdve a Félegyházi Táncszínház alapzenéjét mindig a Kormorán biztosította. Nem véletlen tehát, hogy a Kobak tábor záró akkordjaként július 2-án,szombaton 18 órától lép fel születésnapi nagykoncerttel a Kormorán zenekar. A régi dallamokon túl az újabb dalokból is kaphat ízelítőt a közönség. S ha már úgyis áll a színpad, július 3-án, vasárnap 19.30-tól egy vadonatúj rockoperát is megtekinthetnek az érdeklődők a Félegyházi Táncszínház és a Felvidéki Rockszínháznak köszönhetően.

Részletek
Katonás hétvége Kunszálláson

Katonás hétvége Kunszálláson

2016. június 4. 20:00

Több ezer ember látogatott ki a III. Nemzetközi Harcászati és Military Fesztivál második napján a közel húsz hektáros Kunszállási Somogyi Lovas Szabadidőközpontba. A június 3-ától 5-éig tartó három napos HMFEST a különböző történelmi korok harci kultúráját, öltözetét, fegyverzetét mutatja be a felvonultatott hadi járműveken, masírozó alakulatokon keresztül. Az ünnepélyes zászlófelvonást a nézők felett átrepülő Gripen vadászgép üdvözlése tette egyedivé, de a nap folyamán a puskadörrenések és a tankok dübörgései is gondoskodtak a military hangulatról. Délután egy II. világháborús csatajelenetet láthattak az érdeklődők valódi fegyverropogással, pirotechnikai látványelemekkel. A felsorakoztatott és kipróbálható harci járművek mellett veterán bemutatók, military gyűjtemények, gyermekprogramok várják a családi fesztiválra vasárnap is a katonáskodást kedvelő érdeklődőket.

Részletek
Tavaly feltalálták, idén bővítették a „(f)alvatlanság ellenszerét” - videóval

Tavaly feltalálták, idén bővítették a „(f)alvatlanság ellenszerét” - videóval

2016. május 30. 18:15

Langaléta Garabonciásokkal, sokrétű kulturális és szórakoztató programokkal várták az érdeklődőket a második „Falvak Éjszakája - a (f)alvatlanság ellenszere” rendezvényre, amit Kunszállás, Fülöpjakab és Jakabszállás önkormányzata közösen szervezett meg május 28-án és 29-én. A rendezvény erre az évre a VIII. Kunsági Bajuszversennyel és Bajuszkirály választással is kibővült, emellett fotókiállítást, székely vendégház átadást és sok más egyéb érdekes programot követhettek nyomon a jelenlévők.

Részletek