XVIII. Húsfőző Fesztivál és Falunap

XVIII. Húsfőző Fesztivál és Falunap

2016. augusztus 16. 15:00

Kunszálláson bő másfél évtizede indították útjára a település egyik legfontosabb közösségi rendezvényét, a húsfőző és tésztafesztivált. Akkor még csak helyiek mutatták meg gasztronómiai tudásukat, mára viszont határokon átívelő rendezvénnyé vált a hagyományos ősz eleji program. Idén szeptember 3-án, szombaton tartják meg a versenyt, mely kiegészül Kunszállás falunapjával is.

Részletek
Ismét együtt a Kormorán és a Félegyházi Táncszínház

Ismét együtt a Kormorán és a Félegyházi Táncszínház

2016. július 2. 07:30

A Kormorán folk-rock együttes baráti körének tábora, a Kobak tábort minden évben más helyszínen rendezik meg. Idén Kunszállás volt a vendéglátója a fiataloknak. A művészeti vándortábornak négy esztendeje a Félegyházi Táncszínház tagjai is rendszeres résztvevői. A táborszervezőkkel való szoros együttműködés 2006-ban kezdődött, mikor a Nimród vérét rendezte meg Kasza Ákos és Kátai Tibor. Onnantól kezdve a Félegyházi Táncszínház alapzenéjét mindig a Kormorán biztosította. Nem véletlen tehát, hogy a Kobak tábor záró akkordjaként július 2-án,szombaton 18 órától lép fel születésnapi nagykoncerttel a Kormorán zenekar. A régi dallamokon túl az újabb dalokból is kaphat ízelítőt a közönség. S ha már úgyis áll a színpad, július 3-án, vasárnap 19.30-tól egy vadonatúj rockoperát is megtekinthetnek az érdeklődők a Félegyházi Táncszínház és a Felvidéki Rockszínháznak köszönhetően.

Részletek
Katonás hétvége Kunszálláson

Katonás hétvége Kunszálláson

2016. június 4. 20:00

Több ezer ember látogatott ki a III. Nemzetközi Harcászati és Military Fesztivál második napján a közel húsz hektáros Kunszállási Somogyi Lovas Szabadidőközpontba. A június 3-ától 5-éig tartó három napos HMFEST a különböző történelmi korok harci kultúráját, öltözetét, fegyverzetét mutatja be a felvonultatott hadi járműveken, masírozó alakulatokon keresztül. Az ünnepélyes zászlófelvonást a nézők felett átrepülő Gripen vadászgép üdvözlése tette egyedivé, de a nap folyamán a puskadörrenések és a tankok dübörgései is gondoskodtak a military hangulatról. Délután egy II. világháborús csatajelenetet láthattak az érdeklődők valódi fegyverropogással, pirotechnikai látványelemekkel. A felsorakoztatott és kipróbálható harci járművek mellett veterán bemutatók, military gyűjtemények, gyermekprogramok várják a családi fesztiválra vasárnap is a katonáskodást kedvelő érdeklődőket.

Részletek
Tavaly feltalálták, idén bővítették a „(f)alvatlanság ellenszerét” - videóval

Tavaly feltalálták, idén bővítették a „(f)alvatlanság ellenszerét” - videóval

2016. május 30. 18:15

Langaléta Garabonciásokkal, sokrétű kulturális és szórakoztató programokkal várták az érdeklődőket a második „Falvak Éjszakája - a (f)alvatlanság ellenszere” rendezvényre, amit Kunszállás, Fülöpjakab és Jakabszállás önkormányzata közösen szervezett meg május 28-án és 29-én. A rendezvény erre az évre a VIII. Kunsági Bajuszversennyel és Bajuszkirály választással is kibővült, emellett fotókiállítást, székely vendégház átadást és sok más egyéb érdekes programot követhettek nyomon a jelenlévők.

Részletek
Ébresztő! Fel vigyázz! - videóval

Ébresztő! Fel vigyázz! - videóval

2016. május 24. 09:30

A szervezők a vendégek kényelmét szem előtt tartva egy komfortos, kellemes, mintegy 20 hektáros helyszínt választottak az idei HMFEST-nek a Kunszállási Somogyi Lovas Szabadidőközpontban. A 3 napos rendezvény látogatói részére az idei HMFEST számos újítással készül. A kilátogatók nem csak a különböző történelmi korok ide-oda masírozó katonáit fogják majd látni, hanem egy lelátóról is nézhető előre megkomponált II. világháborús interaktív csatajelenet részesei is lehetnek. Az újragondolt járműmentes-övezetben elhelyezett vendéglátás pedig remélhetőleg a páratlan hadi élményeken, és hadijármű csodákon felül, kellemes gasztronómia kikapcsolódásban is részesíti majd a vendégeket.

Részletek
II. Falvak Éjszakája Kunszálláson - videóval

II. Falvak Éjszakája Kunszálláson - videóval

2016. május 23. 17:30

Hagyományápoló céllal, második alkalommal rendezi meg Kunszállás Önkormányzata a „Falvak Éjszakája – a (f)alvatlanság ellenszere”- rendezvényt, Fülöpjakab és Jakabszállás településekkel közösen. Idén kétnapos fesztivált tartanak május 28-án, szombaton és 29-én, vasárnap. Az idei rendezvény már átível a határokon: Erdélyből és a Vajdaságból is érkeznek vendégek, a tavaly már bizonyítottan nagy sikerű programra. A közönség ismét találkozhat egy korábbi, népszerű programmal: Május 28-án, szombaton Kunszálláson tartják meg a VIII. Kunsági Bajuszfesztivált is.

Részletek
II. Falvak éjszakája

II. Falvak éjszakája

2016. március 12. 07:30

Nagyszabású közösségi programot szervez ismét Kunszállás, Fülöpjakab és Jakabszállás önkormányzata. Május 28-án és 29-én második alkalommal kerül sor a „Falvak Éjszakája – a (f)alvatlanság ellenszere” című rendezvényre. Kovács Imre polgármester és dr. Bóna Csaba jegyző, az ötlet kitalálói és gondozói immáron két napos rendezvényt szerveznek, folytatván a tavaly elkezdett hagyományokat, még több, még érdekesebb programokkal várva a vendégeket.

Részletek
Ökoiskola lett a kunszállási iskola

Ökoiskola lett a kunszállási iskola

2016. február 22. 07:30

Bátran felvehetné a versenyt a városi intézményekkel a kunszállási Tóth Pál Általános Iskola, amely a közelmúltban elnyerte az ökoiskola címet. A falusi iskolában nem csak a környezetvédelemre, hanem az egészséges életmódra és a tehetséggondozásra is különös figyelmet fordítanak.

Részletek
Kunszállás karácsonyi ajándéka

Kunszállás karácsonyi ajándéka

2015. december 23. 09:30

Ismét elnyerte Kunszállás község a Magyarországi Falumegújítási Díjat a fenntartható falufejlesztés kiváló színvonalú megvalósításáért, sőt a dél-alföldi régió első helyezését is megszerezte. Az idei pályázat mottója a "nyitottnak lenni" volt, és ennek jegyében Kunszállás a Falvak Éjszakájára és a Faluőrségre alapozva írta meg a több mint 60 oldalas pályázati anyagát, melynek részletes bírálatát a település vezetése később fogja megkapni.

Részletek