V. Nyakvágó Félmaraton - Ballószög

V. Nyakvágó Félmaraton - Ballószög

2017. augusztus 5. 10:00

A nyár vége – kora ősz immár hagyományos eseménye a Kecskemét mellett, Ballószögön rendezendő NYAKVÁGÓ félmaraton és családi nap, amely az Alföld egyik leghangulatosabb, terepen tartandó versenye. Szeptember 3-án, vasárnap a futók 3 km, 7 km, 14 km és 22,5+ km-es távokon, míg a kerékpárosok 22,5 km-en tehetik próbára magukat. A legkisebbek a sportcentrumban, a 400 m-es távon rendezett versenyen ismerkedhetnek a futással. A verseny célja a szabad természetben való futás és kerékpározás népszerűsítése, ismerkedés a Kiskunság természeti értékeivel.

Részletek
Érezd magad otthon!

Érezd magad otthon!

2017. augusztus 19. 18:00

E címmel nyílik kiállítás a városi könyvtárban Molnár István Holló László-díjas festőművész képeiből, augusztus 20-án, vasárnap 16 órakor. A tárlatot Kovács Ágnes művészettörténész nyitja meg. A festménykiállítás szeptember 28-áig látogatható.

Részletek
Kunfakó Ünnep – 2017

Kunfakó Ünnep – 2017

2017. augusztus 4. 09:00

Szeretettel várják a fajta iránt érdeklődő lovasokat, tenyésztőket és a fajta iránt érdeklődőket augusztus 4-e és 6-e között Kiskunfélegyházán, a parkerdőben. A Kunfakó Ünnep egy baráti találkozó, ahol megtekinthető a kunfakó ló sokoldalúsága, ahol megmutatják a lovasok egymásnak, hogy hol tartanak a tenyésztésben, idomításban és népszerűsítésben.

Részletek
Sebestyén Márta ad koncertet Félegyházán

Sebestyén Márta ad koncertet Félegyházán

2017. augusztus 7. 10:00

Az OrgonaPont sorozat célja, hogy a nyári pihenések ideje alatt a kikapcsolódást kereső közönség a kínálkozó szórakozási repertoárban találjon nívós élményeket ígérő, kifinomult és egyben szórakoztató muzsikát. Az ország 10 városában: Tihanyban, Balatonlellén, Balatonbogláron, Sopronban, Egerben, Győrben, Pécsett, Miskolcon, Nyíregyházán és Békéscsabán illetve e helységek katolikus, evangélikus és református templomaiban rendez a Filharmónia Magyarország orgonakoncerteket. A júniusban indított, s azóta már népszerű hangversenysorozat augusztus 18-án, pénteken 17 órakor érkezik Kiskunfélegyházára.

Részletek
Ismét Kecskemét lesz a dzsesszfőváros

Ismét Kecskemét lesz a dzsesszfőváros

2017. július 22. 16:00

Augusztus 3-a és 6-a között rendezik meg a kecskeméti dzsesszfesztivált, amelynek négy napja alatt öt színpadon több mint száz zenészt láthat és hallhat majd a közönség. Ittzés Tamás, a fesztivál főszervezője, a Bohém Ragtime Jazz Band vezetője elmondta, hogy több mint hetven koncertet tartanak a fesztivál négy napja alatt.

Részletek
Dinnyenap Ópusztaszeren

Dinnyenap Ópusztaszeren

2017. augusztus 4. 12:30

Ugye tudja, hogy a magyar dinnye más, mint a többi? Sokkal jobb ízű és derűsebb élményt nyújt a fogyasztása közben. Itt az idő, hogy találkozzon a magyar napfény által érlelt gyümölcsökkel az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban, augusztus 5-én, szombaton.

Részletek
Tisztelgés ’56 mártírjai előtt

Tisztelgés ’56 mártírjai előtt

2017. július 19. 17:30

Szeptember 29-ét az idei évben is az emlékezés és főhajtás napjának szenteli a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat, mely alkalommal az 1945-1961 közötti időszak hőseinek és áldozatainak szeretne méltó emléket állítani és kifejezni őszinte tiszteletét és együttérzését. Azoknak, akik lázadtak a kommunista diktatúra elnyomása ellen, az igazságért, a szabadságért, egy jobb élet reményében. Sokan az életükkel fizettek ezért, vagy soha be nem gyógyuló lelki sebeket hordoznak ma is. Állampolgárok százezreit ártatlanul meghurcolták, koncepciós eljárás során elítélték, megfosztva őket szabadságuktól, életüktől, mindenüktől.

Részletek