Múzeumtúra Szentendrére

Múzeumtúra Szentendrére

2017. május 31. 11:30

A Kiskun Múzeum Baráti Köre múzeumlátogatást szervez június 10-én, szombaton, Szentendrére. Az utazás vonattal történik előre lefoglalt ülőhelyeken a Nyugati pályaudvarig, majd HÉV-vel Szentendréig. A vonatjegyeket és a belépőket mindenki egyénileg rendezi. A múzeumtúrán való részvételt jelezni kell a 06 70/22-11-608-as telefonszámon. Indulás időpontja: június 10-e., szombat, 6.30, találkozó az állomáson 6.15-kor. Kérik, hogy a vonatjegyeket, ha lehetséges mindenki a pénteki napon vásárolja meg.

Részletek
Jászok és Kunok

Jászok és Kunok

2017. május 31. 16:30

A Kiskun Múzeum szeretettel hív minden érdeklődőt június 13-án, kedden, 17 órára a Kiskun Múzeumba. A rendezvényen bemutatják a Rubicon történelmi magazin Jászok és Kunok című számát.

Részletek
Szépirodalom a protestáns költők és írók tollából

Szépirodalom a protestáns költők és írók tollából

2017. június 10. 09:30

A reformáció 500. évfordulója alkalmából tart előadást dr. K. Csontosné Tompa Anna, nyugalmazott pedagógus. Második előadásának címe: Szépirodalom a protestáns költők és írók tollából. Az irodalmi délután június 14-én, szerdán 17 órakor kezdődik a Kiskun Múzeumban.

Részletek
 Pünkösdölő Ópusztaszeren

Pünkösdölő Ópusztaszeren

2017. május 30. 08:15

A pünkösd a kereszténység egyik legfontosabb ünnepe, a húsvét utáni hetedik vasárnapon és hétfőn tartott pünkösd alkalmával a Szentlélek kiáradását ünnepeljük. A kétnapos program alkalmával a már-már elfeledett hagyományokat, a Dél-Alföldhöz kapcsolódó szép népszokásokat elevenítik fel a skanzenben.

Részletek
Emlékezzünk Móra Istvánra!

Emlékezzünk Móra Istvánra!

2017. május 27. 07:30

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület, a Móra Ferenc Társaság és a kevi Móra István Művelődési Egyesület szeretettel hív mindenkit Móra István halálának 60. évfordulója alkalmából tartandó rendezvényeire május 29-én, hétfőn.

Részletek
Emlékezzünk Trianonra!

Emlékezzünk Trianonra!

2017. május 26. 15:30

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata szeretettel hív mindenkit a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából, a trianoni békediktátum 97. évfordulóján rendezendő megemlékezésre június 2-én, pénteken.

Részletek
Katasztrófavédelmi gyermeknap

Katasztrófavédelmi gyermeknap

2017. május 26. 10:15

Minden gyerek szeretne tűzoltó lenni, a katasztrófavédelem pedig gyermeknapon lehetőséget is biztosít erre. Május utolsó vasárnapja a szervezetnél hagyományosan a gyerekekről szól, így idén is megnyílnak a tűzoltószertárak kapui május 28-án, immár negyedik alkalommal. Ezúttal az ország 283 pontján várják a tűzoltók a gyermekeket, szüleiket és minden érdeklődőt. E kezdeményezéshez csatlakozott a Kiskunfélegyházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság is.

Részletek
Nyugdíjas akták

Nyugdíjas akták

2017. május 29. 07:30

Többek között a háromfunkciós nokedliszaggató egészségre gyakorolt jótékony hatásaival is megismerkedhetnek annak az egyszerre szórakoztató és tanulságos darabnak a nézői, amelyet jórészt félegyházi nyugdíjasok adnak elő a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság szervezésében június 8-án, csütörtökön, 11 órakor a Móra Ferenc Művelődési Központban. Az előadást Timafalvi László ezredes, félegyházi rendőrkapitány nyitja meg, köszöntőt mond Csányi József polgármester.

Részletek
Egyházmegyei családi nap

Egyházmegyei családi nap

2017. május 25. 13:20

Június 5-én, Pünkösdhétfőn, Máriakönnye-Vodicán rendezik meg a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye családi napját. A rendezvény főszervezője az Egyházmegyei Családbizottság és a SZÉK Egyesület által működtetett Parázs Pasztorális Központ. Az esemény a bajai espereskerület plébániáinak és hitoktatóinak összefogásával valósul meg. 

Részletek
Méz és Meggyfesztivál Szankon

Méz és Meggyfesztivál Szankon

2017. május 25. 07:30

Június 23-án és 24-én rendezik meg Szankon, a Bányászparkban az immár hagyománnyá vált Méz- és Meggyfesztivált. Az esemény csúcspontja az esti Meggykirálynő megválasztása. A két nap műsorvezetői, Király Tamás, Mára Krisztián és Pordán Petra garantáltan jó hangulatot teremtenek a kétnapos fesztiválon. Közreműködnek többek között: Szikora Róbert és az R-GO gidák, Kasza Tibi, Kis Grofo, DJ Lennard, Aradszky László, Sipos F. Tamás, Vastag Csaba, DJ Náksi. További információ a www.mezesmeggy.hu oldalon található.

Részletek