Szerváctól Ábrahámig

Szerváctól Ábrahámig

2016. május 25. 11:30

Juhász István, Szerváctól Ábrahámig című kötetének bemutatójára kerül sor a helyi ünnepi könyvhét megnyitó rendezvényeként május 31-én, kedden 18 órakor a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. A megjelenteket Csányi József polgármester köszönti. Közreműködnek a Móra Ferenc Gimnázium tanárai: Fekete Zoltán, Karácsonyi Melinda és Kovácsik Zita. A kötet a helyszínen megvásárolható és dedikáltatható.

Részletek
Gyermeknap a tűzoltóságon is

Gyermeknap a tűzoltóságon is

2016. május 25. 07:30

A gyermeknap alkalmából megyénkben a hivatásos, az önkormányzati és az önkéntes tűzoltóságok az országos kezdeményezéshez kapcsolódva nyílt napot tartanak május 29-én, vasárnap. A helyszínek ingyenesen, előzetes regisztráció nélkül látogathatóak 10 órától 16 óráig. E kezdeményezéshez csatlakozott a Kiskunfélegyházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság is.

Részletek
Városi gyermeknap

Városi gyermeknap

2016. május 26. 12:30

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata és a Móra Ferenc Művelődési Központ szeretettel várja a gyermekeket a VÁROSI GYERMEKNAPRA május 29-én a Petőfi térre.

Részletek
Családi Nap az Arborétumban

Családi Nap az Arborétumban

2016. június 3. 08:15

Szeretettel várják a családok apraját-nagyját a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye Családi Napjára, június 4-én, szombaton a kecskeméti Arborétumban. Az érseki szentmisét családi kalandtúra követi 12 állomással. A résztvevő családok között értékes nyereményeket sorsolnak ki.

Részletek
Gyermek- és családi nap

Gyermek- és családi nap

2016. május 27. 09:30

Gyermek- és családi napot szervez Ván Jenő önkormányzati képviselő, Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata és a Selymesért Egyesület május 29-én, vasárnap a Selymesi Közösségi Háznál. A gyermekeknek minden ingyenes, a felnőtteknek 500 forint a belépő.

Részletek
Gyermeknap a Gazdakörben

Gyermeknap a Gazdakörben

2016. május 19. 16:30

Ván Jenő önkormányzati képviselő és a Gazdakör közössége szervezésében tartanak gyermeknapot a Nagyszőlő úti Gazdakörben május 22-én, vasárnap 12 órától. Gyermekeknek ingyenes a belépő, a felnőtteknek 500 forint. A nap folyamán vetélkedők, sportos népi játékok, gyermekforgó, lovaglás, íjászat, ugrálóvár, trambulin, sétakocsikázás, arcfestés várja a kicsiket és nagyokat.

Részletek
Világsztárok a szomszédban

Világsztárok a szomszédban

2016. május 19. 08:15

Világsztárokat hoz a Filharmónia Magyarország és a Hírös Agóra közös Kodály-bérlete Kecskemétre. Miklósa Erika lép fel a Liszt Ferenc Kamarazenekarral és Kobayashi Ken-Ichiro vezényli a MÁV Szimfonikus Zenekart, de nagyszabású jubileumi Kodály hangverseny is szerepel a koncertsorozatban.

Részletek
Mesés könyvajánló Gyermeknapra

Mesés könyvajánló Gyermeknapra

2016. május 19. 09:30

A Gyermeknapot a világ legtöbb országában megünneplik. Eredetéről számos történetet lehet hallani. A legtöbben azt mondják, hogy ennek a napnak a megünneplése Törökországból ered.

Részletek
Miénk itt a tér - szabadtéri kiállítás és fesztivál

Miénk itt a tér - szabadtéri kiállítás és fesztivál

2016. május 18. 07:30

Május 20-a és 29-e között rendezik meg idén Félegyházán a Miénk itt a tér szabadtéri kiállítást és fesztivált, amelynek mottója: „ha az alkotóhoz nem megy el a látogató, a látogatóhoz megy el az alkotó”. A rendezvénysorozatot hagyományszerűen rendezi meg a Móra Ferenc Művelődési Központ és a Kiskunfélegyházi Képző- és Iparművészek Közhasznú Egyesülete a Petőfi téren és a ’48-as Szabadságharc szökőkút körül, a Városalapítók Heti programsorozathoz kapcsolódva. Kovács-Csonka Szilviát, a Móra Ferenc Művelődési Központ igazgatóját kérdeztük a részletekről.

Részletek
Múzeumtúra Szegedre

Múzeumtúra Szegedre

2016. május 25. 09:30

A Kiskun Múzeum Baráti Köre múzeumtúrát szervez Szegedre május 28-án, szombaton a Somogyi-könyvtár emlékkönyvtára, nevezetes épületek, a Móra Ferenc Múzeum (belépő: felnőtt 890 Ft, nyugdíjas 590 Ft, 70 év felett 200 Ft) és az Alsóvárosi Ferences templom és kolostor (belépő: 540 Ft) megtekintésére.

Részletek