Múzeumtúra Martonvásárra

Múzeumtúra Martonvásárra

2017. augusztus 22. 17:30

A Kiskun Múzeum Baráti Köre múzeumlátogatást szervez augusztus 26-án, szombaton Martonvásárra. A belépőjegyeket és a vonatjegyeket mindenki egyénileg rendezi. Kérik, hogy a vonatjegyeket, ha lehetséges, mindenki a pénteki napon vásárolja meg. Az odaút Kőbánya-Kispesten történő átszállással, hazafelé a Nyugati pályaudvarról történik. A múzeumtúrára jelentkezni a 06-70/221-1608-as telefonszámon lehet. Indulás időpontja: augusztus 26., szombat 6.30. Találkozás az állomáson 6.15-kor. 

Részletek
Bács megyei és székely értékek

Bács megyei és székely értékek

2017. augusztus 18. 11:00

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat és testvérmegyéje, az erdélyi Hargita megye közösen vesz részt az idei Hírös Hét Fesztiválon, amelyet augusztus 19-e és 27-e között rendeznek Kecskemét főterén. A város legnagyobb múlttal rendelkező és egyben legrangosabb rendezvényének egyik kiemelkedő célja a közösségek összekovácsolása, legyen szó kerékpárosokról, néptáncosokról, nemzetiségekről. A megyei önkormányzatot is ez az elkötelezettség mozgatta, amikor vendégül hívta testvérmegyéjét, Hargita megyét, hogy nemzettestvéreink is bemutathassák kincseiket, többek közt a méltán híres Csíki sört.

Részletek
A fa szeretete, megmunkálása régen és ma

A fa szeretete, megmunkálása régen és ma

2017. augusztus 16. 10:30

A „Mesterek és Művészetek” című kiállítássorozat keretében nyílik kiállítás a Vállalkozók Ipartestülete Szolgáltató Egyesület szervezésében A fa szeretete, megmunkálása régen és ma címmel augusztus 17-én, csütörtökön 17 órakor a szervezet székházában. A kiállítás szakmai részét Makai Lászlóné a Vállalkozók Ipartestületének elnöke, Kiskunfélegyháza város képviseletében Balla László alpolgármester, az IPOSZ részéről pedig Németh László elnök nyitja meg. A tárlatmegnyitón részt vesz Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke is. A kiállítás augusztus 20-áig látogatható a Vállalkozók Ipartestülete székházában.

Részletek
Állatkertek éjszakája

Állatkertek éjszakája

2017. augusztus 25. 10:30

A hagyományos látványetetések, állatbemutatók és vezetett séták mellett idén minden eddiginél több programmal, kulturális és zenei attrakciókkal is készülnek a rendezvényben résztvevő intézmények az augusztus 25-i Állatkertek éjszakájára. Hatodik alkalommal szervezi meg a Fővárosi Állat- és Növénykert az Állatkertek éjszakáját, amelyhez idén országszerte 12 bemutatóhely csatlakozott - mondta el Hanga Zoltán, a budapesti intézmény szóvivője egy, a rendezvényt bemutató sajtótájékoztatón. Kiemelte: idén is megszervezik a korábbi években nagyon népszerű látványetetéseket, állatbemutatókat, de számos kiegészítő, kulturális programmal, koncertekkel, tűzzsonglőr-bemutatókkal, játékos gyerekprogramokkal is készülnek.

Részletek
Nyárbúcsúztató Nyeregszemle

Nyárbúcsúztató Nyeregszemle

2017. augusztus 25. 11:30

A júliusi elmaradt találkozó miatt nyárbúcsúztató Nyeregszemlét, lovasnapot szerveznek a Fekete Lovastanyán szeptember 2-án, szombaton Kiskunfélegyháza határában, a repülőtér mellett. ​​​​​​​Kifejezetten barátságos, szakmai rendezvényt állítottak össze, ahol találkozhatnak és beszélgethetnek komoly szakemberekkel a lótenyésztés, lókiképzés környékéről.

Részletek
Őrült Hajók Versenye a Dunán

Őrült Hajók Versenye a Dunán

2017. augusztus 10. 18:30

Idén negyedszer rendezik meg az Őrült Hajók Versenyét a Dunán, a Bács-Kiskun megyei Hartán augusztus 11-e és 13-a között. A őrület lényege: minden olyan szerkezet vízre vihető, ami úszik. Kivételt képeznek azonban ez alól a rendeltetésszerű vízi közlekedésre készült csónakok és hajók.

Részletek
Félegyházi alkotók munkái a falakon

Félegyházi alkotók munkái a falakon

2017. augusztus 18. 12:30

Rátkai Zsuzsa Dulity Tibor-emlékdíjas, Kiskunfélegyháza Művészetéért-díjas, Sáska Tibor Holló László-díjas, Dulity Tibor-emlékdíjas, és Tóth László Dulity Tibor-emlékdíjas alkotók tárlatát Rosta Ferenc alpolgármester nyitja meg augusztus 19-én, szombaton 16 órakor, a Kiskun Múzeumban. A kiállítást a Holló László-emlékév és a Dulity Tibor Alkotótábor 25. éves jubileuma alkalmából rendezik meg.

Részletek
Petőfi Sándor emléke és kultusza Félegyházán

Petőfi Sándor emléke és kultusza Félegyházán

2017. augusztus 18. 16:30

Szabó József, a fehéregyházi Petőfi Múzeum vezetője nyitja meg augusztus 19-én, szombaton 18 órakor a Petőfi Sándor emléke és kultusza Félegyházán című állandó kiállítást, a Petőfi Emlékházban. Az eseményen minden érdeklődőt szívesen látnak.

Részletek