Nyílzápor Ópusztaszeren

Nyílzápor Ópusztaszeren

2017. június 11. 10:15

Vegye célba Ópusztaszert, váljon részesévé az ősi magyar kultúrának! A Pozsonyi-csata 1110. évfordulója alkalmából Ópusztaszerre érkeznek a nagyszentmiklósi kincsek. A XI. Nyílzápor és íjásztalálkozón több ezer nyílvessző festi sötétre az eget június 18-án, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban.

Részletek
Hattyúkerti zenés esték

Hattyúkerti zenés esték

2017. június 7. 07:30

Júniusban immár hagyományosan zenei csemegék várják az értő füleket a Hattyúházba. A Petőfi Sándor Városi Könyvtár három alkalommal kedveskedik zeneszerető közönségének szabadtéri előadásokkal. Június 8-án, csütörtökön 18 órakor a Palestrina kamarakórus Szatmári Imre vezetésével mutatja be műsorát. Június 15-én, a Kiskunfélegyházi Alapfokú Művészeti Iskola zenei pályára készülő végzős növendékeinek koncertje lesz látható. Június 30-án, a hattyúkerti zenés esték sorozat vendége a „The fusion art” lesz. Előadók: Földi Jácint trombita, Kovács Levente billentyű, Várkonyi Zsolt basszusgitár és Varga Ákos ütős hangszerek.

Részletek
Író-olvasó találkozó Rácz Zsuzsával

Író-olvasó találkozó Rácz Zsuzsával

2017. június 6. 11:30

A kiskunfélegyházi Ünnepi könyvhét alkalmából szerveznek író-olvasó találkozót Rácz Zsuzsa íróval, a Richter Aranyanyu-díj alapítójával. A június 6-án, kedden 17 órakor kezdődő rendezvény vendége Garai Erzsébet, Richter Aranyanyu-díjjal kitüntetett kiskunfélegyházi díjazott lesz a Hattyúházban.

Részletek
Nyári tábor a múzeumban

Nyári tábor a múzeumban

2017. június 12. 14:30

Bentlakásos nyári tábort szervez a Kiskun Múzeum gyerekeknek, 7 éves kortól július 3-a és 7-e között. A szálláshely a Borsihalmi Művésztelep és Ifjúsági Szállás, a foglalkozások helyszíne a Kiskun Múzeum, ahová vonattal utaznak be a diákok. Részvételi díj 12 ezer forint. További információ kérhető Fekete Beatrixtól a 76/461-468-as számon, vagy e-mailben: [email protected].

Részletek
II. Tréfás Békás Forgatag

II. Tréfás Békás Forgatag

2017. június 16. 15:00

Második alkalommal rendezi meg a Tréfás Békás Forgatagot Balla László alpolgármester, a választókerület önkormányzati képviselője. Az egész napos rendezvény június 17-én, szombaton, a Bajcsy iskola udvarán, a Szent Imre herceg utca 1-3. szám alatt lesz. 14 és 18 óra között főzőverseny is lesz, amelyre jelentkezni Illés Gyulánál lehet, a 06-70-549-0519-es telefonszámon. A tombola fődíja egy gyermek kerékpár.

Részletek
A tökéletes trükk

A tökéletes trükk

2017. június 2. 13:30

Két fiatal varázsló története elevenedik meg Christopher Nolan 2006-ban készült angol-amerikai thrillerében. A Filmklub június 15-i, csütörtöki vetítésén olyan sztárokat láthatunk a vásznon, mint Hugh Jackman, Michael Caine, Scarlett Johansson vagy épp David Bowie. Az előadás, mint mindig, ingyenes.

Részletek
Számon - tartva

Számon - tartva

2017. június 8. 09:30

A kommunizmus egyházüldözésének pap áldozatairól rendezett kiállítás nyílik június 9-én, pénteken 10 órakor a Kiskun Múzeumban. A Számon – tartva című kiállítás kurátorai: Prevozné Irén és Tikovits Ernő. A tárlatot Hajagos Csaba történész, a Kecskeméti Katona József Múzeum muzeológusa nyitja meg. A vándorkiállítás június 30-áig látogatható.

Részletek
Emlékezés Trianonra

Emlékezés Trianonra

2017. június 4. 10:30

A trianoni békediktátum 97. évfordulója alkalmából szervez megemlékezést a Jobbik Magyarországért Mozgalom kiskunfélegyházi szervezete június 4-én, vasárnap 16.30-kor a Béke téren, a Magyarok Nagyasszonya szobornál. Felszólal: Kollár László, önkormányzati képviselő, választókerületi elnök, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés tagja. Közreműködik: Kiss Ákos Jenő énekes, Sövény Tibor színművész, idősebb Csányi József, II. világháborús veterán és Varga Mihály.

Részletek