Extra Liga birkózóverseny

Extra Liga birkózóverseny

2017. november 3. 10:30

November 5-én, vasárnap rendezik meg az Extra Liga visszavágó birkózóversenyt a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban, ami a csapatbajnoki küzdelmek fő eseménye lesz. Az ország hat, jelenleg legeredményesebb csapatát láthatják körmérkőzéses rendszerben. Résztvevők: Cegléd, Csepel, ESMTK, FTC, Pénzügyőr, Vasas.

Részletek
Emlékezzünk 1956 hőseire!

Emlékezzünk 1956 hőseire!

2017. október 11. 07:30

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata meghív mindenkit az 1956-os forradalom és szabadságharc 61. évfordulója alkalmából október 23-án, hétfőn rendezendő ünnepi megemlékezésre.

Részletek
Atilla fia, Csaba királyfi

Atilla fia, Csaba királyfi

2017. október 9. 17:30

Könyvbemutatót tartanak október 12-én, csütörtökön 18 órakor a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. Lezsák Sándor: Atilla fia, Csaba királyfi című, a nyári könyvhéten megjelent művéről dr. Rosta Szabolcs, a Kecskeméti Katona József Múzeum igazgatója beszélget a szerzővel.

Részletek
Hangverseny id. Lukács Ferenc emlékére

Hangverseny id. Lukács Ferenc emlékére

2017. október 20. 13:30

A Kiskunfélegyházi Zenebarátok Kórusa tart emlékhangversenyt id. Lukács Ferenc tiszteletére október 21-én, szombaton 18 órakor a Móra Ferenc Művelődési Központ színháztermében. Vezényel: Szatmári Imre. Zongorán kísér: Bolla Julianna. Az előadás ingyenes.

Részletek
És eljő Drakula

És eljő Drakula

2017. október 13. 10:30

Október 13-án, pénteken este 7 órakor folytatódik a Móra Ferenc Művelődési Központ filmklubja. Ezúttal Francis Ford Coppola 1992-ben készült filmjét vetítik, amelynek címe: Drakula. A főbb szerepekben Sir Anthony Hopkinst, Gary Oldmant, Keanu Reevest, Winona Rydert és Monica Belluccit láthatjuk. Az előadás ingyenes.

Részletek
4 for Europe - uniós vetélkedő középiskolásoknak

4 for Europe - uniós vetélkedő középiskolásoknak

2017. október 5. 17:00

„4 FOR EUROPE” címmel európai uniós témájú versenyt szervez középiskolás diákoknak a magyarországi Europe Direct Információs Hálózat, az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája.

Részletek
Móra, mint kulturális szervező

Móra, mint kulturális szervező

2017. október 5. 15:30

A Kiskun Múzeum szeretettel hív és vár mindenkit október 14-én, szombaton 10 órára a szegedi Móra Ferenc Múzeum munkatársainak, Kovács - Krassói Anikó muzeológus és dr. Medgyesi Konstantin tudományos igazgató-helyettes Móra, mint kulturális szervező című előadására.

Részletek
Múltidéző programok Ópusztaszeren

Múltidéző programok Ópusztaszeren

2017. szeptember 27. 13:30

Borszűrő Szent Mihály ünnepén múltidéző programokkal és mesterségek bemutatóival várja látogatóit az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark.  Szeptember 30-án, szombaton kipróbálható a szőlőpréselés, magyar szőlőt és mustot lehet kóstolni. Egész napos múltidéző programok színesítik a családok élményeit. A madármegfigyelési nap keretében érdekes előadások lesznek, solymász- és madárgyűrűzési bemutatóval.

Részletek
Ágnes asszony balladája

Ágnes asszony balladája

2017. szeptember 29. 16:30

Szeptember 30-án, szombaton 17 órától mutatja be a Félegyházi Táncszínház Kulturális Egyesület az Ágnes asszony balladája című táncjátékot a Móra Ferenc Művelődési Központ dísztermében. Az előadás ingyenes.

Részletek
Idősek és a Zene Világnapja

Idősek és a Zene Világnapja

2017. szeptember 29. 11:00

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, a Nyugdíjas Klubok Egyesülete és a Móra Ferenc Művelődési Központ szeretettel hív és vár mindenkit szeptember 29-én, pénteken 15 órára az intézmény dísztermébe, az Idősek és a Zene Világnapja alkalmából rendezendő ünnepségre. Köszöntőt mond Csányi József polgármester. Közreműködnek R. Kárpáti Péter, Czető Zsanett és Józsa Tamara. Az Időutazás című vidám, zenés műsorukkal a '60-as, '70-es évek hangulatát idézik fel.

Részletek