Lechner, az alkotó géniusz

Lechner, az alkotó géniusz

2017. június 18. 13:30

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár szeretettel vár minden érdeklődőt a június 23-án, pénteken 17 órakor tartandó kiállítására a Hattyúházba. A Lechner, az alkotó géniusz című tablókiállítást dr. Sisa József, az MTA BTK Művészettörténeti Intézetének tudományos tanácsadója nyitja meg. Köszöntőt mond Brunner Attila művészettörténész. A tárlat augusztus 11-éig látogatható.

Részletek
Ingyenes gyermekprogramok a strandon

Ingyenes gyermekprogramok a strandon

2017. június 30. 08:30

Vidám, játékos programokkal, palacsintával várja a gyermekeket a Félegyházi Termál Parkfürdő július 2-án, vasárnap. Vízparti koncertet ad a Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar de kipróbálhatják Vörös János népi játékait és a pedálos gokartot is.

Részletek
XV. Kossuthvárosi juniális

XV. Kossuthvárosi juniális

2017. június 23. 12:30

Június 24-én, szombaton ismét Kossuthvárosi Juniális várja a körzet és a város lakóit az óvoda mögötti füves parkban. Az eddigi évekhez hasonlóan színes programok szórakoztatják majd a látogatókat, a vállalkozó kedvűek főzőversenyen is részt vehetnek, ígéri a rendezvény két szervezője, dr. Kiss Ákos Csaba és dr. Ónodi Izabella önkormányzati képviselő.

Részletek
Történelmi forgatag Visegrádon

Történelmi forgatag Visegrádon

2017. június 13. 08:15

Amikor Károly Róbert 1335-ben királytalálkozóra hívta a cseh és a lengyel uralkodót, az udvarnép hatalmas ünnepséget tartott a vendégek és kíséretük tiszteletére. Ennek a középkori dínomdánomnak a forgatagát idézi meg a Visegrád történelmi városrészeiben zajló szabadtéri fesztivál.

Részletek
Közönségtalálkozó a könyvtárban

Közönségtalálkozó a könyvtárban

2017. június 26. 16:30

Közönségtalálkozót tart a Huszka József Hagyományőrző Egyesület a Rabigába hajtva - Fejezetek Kiskunfélegyháza szovjet megszállásából, hadifogság, kényszermunka című könyv megjelenése alkalmából. A rendezvény június 27-én, kedden 17 órakor kezdődik a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. Előadó: Hajagos Csaba, a Bács-Kiskun Megyei Múzeum munkatársa, a könyv témafelelőse, a kutatás szakmai vezetője.

Részletek
Nyílzápor Ópusztaszeren

Nyílzápor Ópusztaszeren

2017. június 11. 10:15

Vegye célba Ópusztaszert, váljon részesévé az ősi magyar kultúrának! A Pozsonyi-csata 1110. évfordulója alkalmából Ópusztaszerre érkeznek a nagyszentmiklósi kincsek. A XI. Nyílzápor és íjásztalálkozón több ezer nyílvessző festi sötétre az eget június 18-án, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban.

Részletek
Hattyúkerti zenés esték

Hattyúkerti zenés esték

2017. június 7. 07:30

Júniusban immár hagyományosan zenei csemegék várják az értő füleket a Hattyúházba. A Petőfi Sándor Városi Könyvtár három alkalommal kedveskedik zeneszerető közönségének szabadtéri előadásokkal. Június 8-án, csütörtökön 18 órakor a Palestrina kamarakórus Szatmári Imre vezetésével mutatja be műsorát. Június 15-én, a Kiskunfélegyházi Alapfokú Művészeti Iskola zenei pályára készülő végzős növendékeinek koncertje lesz látható. Június 30-án, a hattyúkerti zenés esték sorozat vendége a „The fusion art” lesz. Előadók: Földi Jácint trombita, Kovács Levente billentyű, Várkonyi Zsolt basszusgitár és Varga Ákos ütős hangszerek.

Részletek
Író-olvasó találkozó Rácz Zsuzsával

Író-olvasó találkozó Rácz Zsuzsával

2017. június 6. 11:30

A kiskunfélegyházi Ünnepi könyvhét alkalmából szerveznek író-olvasó találkozót Rácz Zsuzsa íróval, a Richter Aranyanyu-díj alapítójával. A június 6-án, kedden 17 órakor kezdődő rendezvény vendége Garai Erzsébet, Richter Aranyanyu-díjjal kitüntetett kiskunfélegyházi díjazott lesz a Hattyúházban.

Részletek
Nyári tábor a múzeumban

Nyári tábor a múzeumban

2017. június 12. 14:30

Bentlakásos nyári tábort szervez a Kiskun Múzeum gyerekeknek, 7 éves kortól július 3-a és 7-e között. A szálláshely a Borsihalmi Művésztelep és Ifjúsági Szállás, a foglalkozások helyszíne a Kiskun Múzeum, ahová vonattal utaznak be a diákok. Részvételi díj 12 ezer forint. További információ kérhető Fekete Beatrixtól a 76/461-468-as számon, vagy e-mailben: [email protected].

Részletek