Jótékonysági hangverseny

Jótékonysági hangverseny

2017. március 10. 09:30

A Kiskunfélegyházi Hidas Frigyes Alapítvány jótékonysági koncertet rendez március 11-én, szombaton 18 órától az Alapfokú Művészeti Iskola dísztermébe. Az est háziasszonya Soltész Anikó csembalóművész lesz. A jótékony hangverseny bevételét a Hidas Frigyes Alapítvány számára, valamint a művészeti iskola növendékeinek képzésére fordítják. A rendezvényen az alapítvány névadójára is emlékeznek, halálának 10. évfordulóján. Az esten fellépnek az iskola tanárai és növendékei. Díszvendég: Amigó Péter, a zeneszerző nevelt fia lesz. 

Részletek
Múzeumtúra Budapestre

Múzeumtúra Budapestre

2017. március 15. 15:30

A Kiskun Múzeum Baráti Köre múzeumlátogatást szervez március 17-én, pénteken, Budapestre. A program során meglátogatják a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltárat, valamint a „Nyomot hagytak - évszázadok, személyiségek, aláírások” című kiállítást. A múzeumtúrára jelentkezni a 06/70/221-1608-as telefonszámon lehet.

Részletek
Márciusi filmklub

Márciusi filmklub

2017. március 17. 10:30

Folytatódik a Móra Ferenc Művelődési Központ filmklubja. Március 17-én, pénteken 19 órakor a Rómeó és Júlia című filmet vetítik. Az előadás ingyenes.

Részletek
Tárt kapuk - nyitott nap a múzeumokban

Tárt kapuk - nyitott nap a múzeumokban

2017. március 23. 12:30

Március 25-én, szombaton díjmentesen látogatható 9 és 17 óra között a Kiskun Múzeum, 9-13 óráig a Móra Ferenc Emlékház. A Petőfi Sándor Emlékház felújítás miatt jelenleg zárva tart.

Részletek
200 éve született Arany János

200 éve született Arany János

2017. március 2. 10:30

"Nekem áldott az a bölcső, amely magyarrá ringatott" címmel tart előadást a 200 éve született Arany Jánosról Juhász István nyugalmazott gimnáziumi tanár. A program ma, március 2-án, csütörtökön 17 órakor kezdődik a Hattyúházban.

Részletek
 Folytatódik a Kocsmakvíz

Folytatódik a Kocsmakvíz

2017. március 2. 11:30

Februárban indította el hagyományteremtő céllal vidám, műveltségi vetélkedőjét a Móra Ferenc Művelődési Központ Kocsmakvíz címmel. A Korona Kávézóban megtartott első rendezvény óriási sikert aratott. A játék folytatódik: március 7-én, kedden 18 órától ismét összemérhetik tudásukat a csapatok. A nagy érdeklődésre való tekintettel a szervezők kérik a kocsmakvízen való részvételi szándékot előre jelezni a 76 / 466 - 843 -as telefonszámon vagy a Móra Ferenc Művelődési Központ Facebook-oldalán, hogy biztosan tudjanak helyet biztosítani.

Részletek
Tavaszi virágünnep

Tavaszi virágünnep

2017. április 8. 09:30

Ismét megrendezi a tavaszi virágünnepet a Móra Ferenc Művelődési Központ Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatával közösen április 22-én, szombaton 8 és 15 óra között a Petőfi téren. A programhoz kapcsolódóan hetedik alkalommal hirdeti meg a helyi önkormányzat és a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület a "Tegyük virágosabbá városunkat!" városszépítő versenyét. Jelentkezési lap letölthető a www.kiskunfelegyhaza.hu oldalról, leadható a művelődési központban, a könyvtárban és a Tourinform Irodában.

Részletek
Soltvadkerten rendezik meg az első nemzeti szörpversenyt

Soltvadkerten rendezik meg az első nemzeti szörpversenyt

2017. február 28. 13:20

Az agrártárca, a NAK Bács-Kiskun megyei szervezete, a megyei önkormányzat és a soltvadkerti önkormányzat támogatásával rendezik meg az első nemzeti szörpversenyt. Nevezni március 24-éig lehet, a verseny időpontja március 31-e, a megmérettetés Soltvadkerten lesz a Városi Művelődési Házban. A rendezvény fővédnöke dr. Fazekas Sándor Földművelésügyi Miniszter.

Részletek