Nyárbúcsúztató Nyeregszemle

Nyárbúcsúztató Nyeregszemle

2017. augusztus 25. 11:30

A júliusi elmaradt találkozó miatt nyárbúcsúztató Nyeregszemlét, lovasnapot szerveznek a Fekete Lovastanyán szeptember 2-án, szombaton Kiskunfélegyháza határában, a repülőtér mellett. ​​​​​​​Kifejezetten barátságos, szakmai rendezvényt állítottak össze, ahol találkozhatnak és beszélgethetnek komoly szakemberekkel a lótenyésztés, lókiképzés környékéről.

Részletek
Őrült Hajók Versenye a Dunán

Őrült Hajók Versenye a Dunán

2017. augusztus 10. 18:30

Idén negyedszer rendezik meg az Őrült Hajók Versenyét a Dunán, a Bács-Kiskun megyei Hartán augusztus 11-e és 13-a között. A őrület lényege: minden olyan szerkezet vízre vihető, ami úszik. Kivételt képeznek azonban ez alól a rendeltetésszerű vízi közlekedésre készült csónakok és hajók.

Részletek
Félegyházi alkotók munkái a falakon

Félegyházi alkotók munkái a falakon

2017. augusztus 18. 12:30

Rátkai Zsuzsa Dulity Tibor-emlékdíjas, Kiskunfélegyháza Művészetéért-díjas, Sáska Tibor Holló László-díjas, Dulity Tibor-emlékdíjas, és Tóth László Dulity Tibor-emlékdíjas alkotók tárlatát Rosta Ferenc alpolgármester nyitja meg augusztus 19-én, szombaton 16 órakor, a Kiskun Múzeumban. A kiállítást a Holló László-emlékév és a Dulity Tibor Alkotótábor 25. éves jubileuma alkalmából rendezik meg.

Részletek
Petőfi Sándor emléke és kultusza Félegyházán

Petőfi Sándor emléke és kultusza Félegyházán

2017. augusztus 18. 16:30

Szabó József, a fehéregyházi Petőfi Múzeum vezetője nyitja meg augusztus 19-én, szombaton 18 órakor a Petőfi Sándor emléke és kultusza Félegyházán című állandó kiállítást, a Petőfi Emlékházban. Az eseményen minden érdeklődőt szívesen látnak.

Részletek
Alkotói nyílt nap

Alkotói nyílt nap

2017. augusztus 18. 14:30

Alkotói nyílt napra várják az érdeklődőket augusztus 19-én, délután a Petőfi Emlékház udvarán. A programok 14 és 20 óra között látogathatók.

Részletek
V. Nyakvágó Félmaraton - Ballószög

V. Nyakvágó Félmaraton - Ballószög

2017. augusztus 5. 10:00

A nyár vége – kora ősz immár hagyományos eseménye a Kecskemét mellett, Ballószögön rendezendő NYAKVÁGÓ félmaraton és családi nap, amely az Alföld egyik leghangulatosabb, terepen tartandó versenye. Szeptember 3-án, vasárnap a futók 3 km, 7 km, 14 km és 22,5+ km-es távokon, míg a kerékpárosok 22,5 km-en tehetik próbára magukat. A legkisebbek a sportcentrumban, a 400 m-es távon rendezett versenyen ismerkedhetnek a futással. A verseny célja a szabad természetben való futás és kerékpározás népszerűsítése, ismerkedés a Kiskunság természeti értékeivel.

Részletek
Érezd magad otthon!

Érezd magad otthon!

2017. augusztus 19. 18:00

E címmel nyílik kiállítás a városi könyvtárban Molnár István Holló László-díjas festőművész képeiből, augusztus 20-án, vasárnap 16 órakor. A tárlatot Kovács Ágnes művészettörténész nyitja meg. A festménykiállítás szeptember 28-áig látogatható.

Részletek
Kunfakó Ünnep – 2017

Kunfakó Ünnep – 2017

2017. augusztus 4. 09:00

Szeretettel várják a fajta iránt érdeklődő lovasokat, tenyésztőket és a fajta iránt érdeklődőket augusztus 4-e és 6-e között Kiskunfélegyházán, a parkerdőben. A Kunfakó Ünnep egy baráti találkozó, ahol megtekinthető a kunfakó ló sokoldalúsága, ahol megmutatják a lovasok egymásnak, hogy hol tartanak a tenyésztésben, idomításban és népszerűsítésben.

Részletek