Soltvadkerten rendezik meg az első nemzeti szörpversenyt

Soltvadkerten rendezik meg az első nemzeti szörpversenyt

2017. február 28. 13:20

Az agrártárca, a NAK Bács-Kiskun megyei szervezete, a megyei önkormányzat és a soltvadkerti önkormányzat támogatásával rendezik meg az első nemzeti szörpversenyt. Nevezni március 24-éig lehet, a verseny időpontja március 31-e, a megmérettetés Soltvadkerten lesz a Városi Művelődési Házban. A rendezvény fővédnöke dr. Fazekas Sándor Földművelésügyi Miniszter.

Részletek
Holló László emlékkiállítás

Holló László emlékkiállítás

2017. március 3. 08:30

A Holló László emlékév keretében a Móra Ferenc Művelődési Központ bemutatja a konyári Kurucz Albert Falumúzeum gyűjteményéből rendezett emlékkiállítást. A Kossuth-, Munkácsy-, és Szinyei-díjas festőművész alkotásai dr. Ujváry Zoltán professzor emeritus adományát képezik. A tárlatot március 3-án, pénteken 17 órakor dr. Lovas Kiss Antal habilitált egyetemi docens, kultúrantropológus nyitja meg.

Részletek
Múzeumtúra Budapestre

Múzeumtúra Budapestre

2017. február 27. 10:30

A Kiskun Múzeum Baráti Köre múzeumlátogatást szervez március 4-én, szombaton, Budapestre. Az utazás vonattal történik. A vonatjegyeket és a belépőjegyeket mindenki egyénileg rendezi. A múzeumtúrán való részvételt február 28-áig jelezni kell a 06/70/221-1608-as telefonszámon. Indulás időpontja: március 4., szombat, 8.30-kor. Találkozás a vasútállomáson 8.15-kor. Kérik, hogy a vonatjegyeket, ha lehetséges, mindenki a pénteki napon vásárolja meg.

Részletek
A hetvenkedő katona

A hetvenkedő katona

2017. február 21. 17:30

A Kiskunfélegyházi Alapfokú Művészeti Iskola szeretettel vár minden érdeklődőt február 24-én, pénteken fél hatkor kezdődő olvasópróbával egybekötött színi előadására. Az iskola zenésztanárai Titus Maccius Plautus: A hetvenkedő katona című darabját mutatják be jótékony céllal a Hidas Frigyes Alapítvány javára. Szereplők: Kis-Fekete Vilmos, Jankovszki Ferenc, Pocskai Roland, Szőke Endre, Csankovszki Márta, Benedek-Tein Edina, Benkő Gabriella, Pekári Andrea, Szabó János, Répa Mónika és Szőke Gábor. Dramaturg: Répa Mónika.

Részletek
Emlékezzünk a forradalom hőseire!

Emlékezzünk a forradalom hőseire!

2017. március 11. 09:30

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata szeretettel hív mindenkit az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 169. évfordulója tiszteletére rendezett városi ünnepségre március 15-én, szerdán. 

Részletek