Robotpilóta segít a könyvtárban

Robotpilóta segít a könyvtárban

2016. június 17. 09:30

A gépek egymás közötti kommunikációjára épülő rendszereknek nincs szükségük protokolldroidra. A „dolgok internete” elérte hazánkat a nagy gyáraktól a vidéki könyvtárakig.

Részletek
Keserű méz

Keserű méz

2016. június 16. 17:30

Újabb ingyenes filmes estére kerül sor a Móra Ferenc Művelődési Központban. Június 17-én, pénteken 21 órától Roman Polanski: Keserű méz című, 1992-ben angol-francia koprodukcióban készült alkotását nézhetik meg a filmkedvelők.

Részletek
Vasárnap lesz a strand-gyermeknap

Vasárnap lesz a strand-gyermeknap

2016. június 16. 11:30

Mint arról korábban beszámoltunk elhalasztották a június 12-ére tervezett strandos gyermeknapot. A szervezők úgy döntöttek, hogy egy héttel később, június 19-én, vasárnap tartják meg a rendezvényt. Az időjárás-előrejelzés szerint 30 fokos hőmérséklet várható, amely lehetővé teszi a felhőtlen kikapcsolódást. A rendezvényre 10 és 18 óra között várják kézműves foglalkozásokkal, fellépőkkel, sok-sok mesével, mozgással a legkisebbeket és szüleiket.

Részletek
Hattyúkerti zenés esték

Hattyúkerti zenés esték

2016. június 12. 13:30

Júniusban immár hagyományosan zenei csemegék várják az értő füleket a Hattyúházba. A Petőfi Sándor Városi Könyvtár három alkalommal kedveskedik zeneszerető közönségének szabadtéri előadásokkal. Június 16-án, csütörtökön a Kiskunfélegyházi Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek műsorára kerül sor. Június 21-én, kedden a Palestrina Kamarakórus koncertje lesz hallható, Szatmári Imre karnagy vezetésével. Június 30-án, csütörtökön Zenei kalandozások címmel egzotikus népi hangszereket mutat be Csák László és Virág Tibor. Vendég: Zsirmik István dorombművész. Mindhárom program 18 órakor kezdődik.

Részletek
Tojásfesztivál Kecskeméten

Tojásfesztivál Kecskeméten

2016. június 12. 10:20

A június 17-én kezdődő háromnapos Tojásfesztiválon nem csak változatos gyermek-, könnyűzenei-, hagyományőrző-, vagy szórakoztató programokról gondoskodnak, hanem kulturális-, gasztronómiai élményekről is, amelyek természetesen mind a tojáshoz kapcsolódnak. Ezen gasztronómiai eseményeknek köszönhető az is, hogy a fesztivál kiérdemelte a Magyar Fesztivál Szövetség és a Magyar Turisztikai Ügynökség közös szakmai értékelése alapján a Gasztroélmények Éve 2016. ajánlását.

Részletek
Egy héttel később lesz a strandos gyermeknap

Egy héttel később lesz a strandos gyermeknap

2016. június 10. 16:30

A kedvezőtlen időjárás miatt a június 12-ére, vasárnapra tervezett strandos gyereknapot egy héttel később, június 19-én, vasárnap rendezik meg a kiskunfélegyházi strandon. A rendezvényre 10 és 18 óra között várják kézműves foglalkozásokkal, fellépőkkel, sok-sok mesével, mozgással a legkisebbeket és szüleiket.

Részletek
Nyeregszemle - lovaskultúra

Nyeregszemle - lovaskultúra

2016. június 10. 09:30

A Móra Ferenc Művelődési Központ és a Nyeregszemle szeretettel vár minden érdeklődőt június 15-én, szerdán 17 órára a Nyeregszemle - Lovaskultúra című kiállításmegnyitójára. A tárlatot Székely Tibor, a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség elnöke, ezredese mutatja be.

Részletek
X. Abonyi Imre Hajtófesztivál

X. Abonyi Imre Hajtófesztivál

2016. június 9. 11:30

A jubileumi, tizedik Abonyi Imre Hajtófesztivált rendezik meg június 11-én szombaton Bugacon. Az eseménynek a bugaci lovas pálya ad otthont, ahol délelőtt és ebéd után amatőr fogathajtó versenyt tekinthetnek meg az érdeklődők. Emellett kézműves programok, póni kocsikázás, kézműves foglalkozás, ugrálóvár, gyermeklovasok ügyességi bemutatója és látványos négyes fogat kombinációs verseny várja a nagyérdeműt.

Részletek
Múzeumok éjszakája

Múzeumok éjszakája

2016. június 6. 11:16

A Kiskun Múzeum, a Móra Ferenc Művelődési Központ és a Kiskunfélegyházi Képző- és Iparművészek Egyesülete közös rendezésében június 25-én, szombaton tartják a Múzeumok Éjszakáját Kiskunfélegyházán. Előrendezvényként június 24-én, pénteken 20 órától "Nyár esti Potpourri, a gitárirodalom remekeiből" címmel Soós Brigitta gitárművész estjére kerül sor.

Részletek