Jól viselték a fagyokat a szántóföldi növények

Jól viselték a fagyokat a szántóföldi növények

2020. április 7. 10:00

A szántóföldi növényi kultúrák eddig jól viselték a gyakran szélsőséges időjárást. Bácsi István gazdálkodó, aki búza, köles, kukorica és mák termesztésével foglalkozik, lapunknak elmondta, hogy pillanatnyilag vetik a napraforgót és minden egyéb szükséges munkálatot elvégeznek. Úgy fogalmazott, hogy a farmerokat nem viselheti meg néhány fok mínusz, mint ahogy a koronavírus-járvány sem befolyásolhatja a munkájukat. A traktorban egyedül ülnek, természetesen a biztonsági szabályokat munka közben is betartják. Arra azért nem vállalkozott, hogy az előre várható termésmennyiségről nyilatkozzon, mert mint mondta, nagyon sokat alszanak még kint a növények a betakarításig.

Részletek
Nehéz helyzetben a kertészek

Nehéz helyzetben a kertészek

2020. április 7. 08:00 | Koronavírus

Kiskunfélegyházán és környékén a zöldségtermelők a kígyóuborka, paprika, karalábé, retek és földieper gondozásával foglalatoskodnak a fóliasátrak alatt. A munkával nincs is gond, de valamennyien arról számolnak be, hogy a vírusveszély miatt kialakult helyzetben komoly értékesítési gondjaik támadtak, mivel a nagybani piacon is egyre nehezebb értékesíteni a portékát.

Részletek
Új számlaadat-szolgáltatás lép életbe júliustól

Új számlaadat-szolgáltatás lép életbe júliustól

2020. április 3. 16:00

Alig három hónap múlva, azaz július 1-jétől lépnek életbe az online számlaadat-szolgáltatásban bevezetett változások, amely szerint minden vállalkozásnak minden olyan számla esetében, amelyet belföldi adóalany részére, belföldön állított ki – valós időben adatot kell szolgáltatni az adóhatóság felé. Amennyiben az adatszolgáltatás elmarad, számlánként akár 500 ezer forint bírságot is kiszabhat a hatóság. A MAZARS összefoglalója szerint a változás – rövidtávon – növeli az adózók adminisztrációs terheit, de célja, hogy ezáltal a jövőben általános forgalmi adó bevallási tervezetek álljanak rendelkezésre az adózók számára.

Részletek
Lassítottak a toborzásban, de optimisták a cégek

Lassítottak a toborzásban, de optimisták a cégek

2020. március 24. 16:00 | Koronavírus

A koronavírus minden magyar vállalkozás működését érintette valamilyen szinten, de az új kollégák toborzásával továbbra is tervez a cégek több mint 90 százaléka 2020-ban. Harmaduknál változatlanul folytatódik az új munkaerő felvétele, bizonyos ágazatokban viszont teljes mértékben megszűnt ez a tevékenység – derül ki a Profession.hu villámkutatásából és saját adataiból.

Részletek