Lassítottak a toborzásban, de optimisták a cégek

Lassítottak a toborzásban, de optimisták a cégek

2020. március 24. 16:00 | Koronavírus

A koronavírus minden magyar vállalkozás működését érintette valamilyen szinten, de az új kollégák toborzásával továbbra is tervez a cégek több mint 90 százaléka 2020-ban. Harmaduknál változatlanul folytatódik az új munkaerő felvétele, bizonyos ágazatokban viszont teljes mértékben megszűnt ez a tevékenység – derül ki a Profession.hu villámkutatásából és saját adataiból.

Részletek
Húsvéti vendég

Húsvéti vendég

2020. április 13. 17:30

Jeges széllel karcoló éjszakában érkezett a szeretet a Tiszához. A sötétség leple alatt vágott át a mezőn, de a tanyákból csorduló fényben egy pityókás parasztember mégis meglátta. Később a kocsmában két kisfröccsért mesélt a furcsa idegenről, aki szerinte talán Szerbiából érkező csempész lehet, vagy inkább öregeket kéjjel fosztogató, de mindenképp nagyon gyanúsan szedte a lábát, mint aki oda siet, ahova nem is hívták.

Részletek
A koronavírus várható hatásai az agrárgazdaságra

A koronavírus várható hatásai az agrárgazdaságra

2020. március 18. 16:00 | Koronavírus

A koronavírus-járvány magyarországi terjedése a nemzetgazdaság egészét, így az agrár- és élelmiszergazdaságot is hátrányosan érinti. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) a jelenleg rendelkezésre álló információk alapján szakmai elemzést készített a vírus agrárgazdaságra gyakorolt várható hatásairól, kockázatairól, és az összefoglalóban megoldási javaslatokat is felvet.

Részletek
Présüzemet épít a Mercedes-Benz

Présüzemet épít a Mercedes-Benz

2020. március 16. 16:00

Új présüzemet épít a Mercedes-Benz AG a kecskeméti Mercedes-Benz gyárban, ezzel is növelve a Mercedes-Benz Cars globális termelési hálózatának rugalmasságát. Az új üzem iránymutató beruházás az anyagmegmunkálás folyamatainak digitalizációja terén. Az új présüzem technológiájának köszönhetően a formatervezés, a fejlesztés, a tervezés, a szerszámkészítés és a gyártás még inkább összehangolttá válik.

Részletek