Húsvéti vendég

Húsvéti vendég

2020. április 13. 17:30

Jeges széllel karcoló éjszakában érkezett a szeretet a Tiszához. A sötétség leple alatt vágott át a mezőn, de a tanyákból csorduló fényben egy pityókás parasztember mégis meglátta. Később a kocsmában két kisfröccsért mesélt a furcsa idegenről, aki szerinte talán Szerbiából érkező csempész lehet, vagy inkább öregeket kéjjel fosztogató, de mindenképp nagyon gyanúsan szedte a lábát, mint aki oda siet, ahova nem is hívták.

Részletek
A koronavírus várható hatásai az agrárgazdaságra

A koronavírus várható hatásai az agrárgazdaságra

2020. március 18. 16:00 | Koronavírus

A koronavírus-járvány magyarországi terjedése a nemzetgazdaság egészét, így az agrár- és élelmiszergazdaságot is hátrányosan érinti. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) a jelenleg rendelkezésre álló információk alapján szakmai elemzést készített a vírus agrárgazdaságra gyakorolt várható hatásairól, kockázatairól, és az összefoglalóban megoldási javaslatokat is felvet.

Részletek
Présüzemet épít a Mercedes-Benz

Présüzemet épít a Mercedes-Benz

2020. március 16. 16:00

Új présüzemet épít a Mercedes-Benz AG a kecskeméti Mercedes-Benz gyárban, ezzel is növelve a Mercedes-Benz Cars globális termelési hálózatának rugalmasságát. Az új üzem iránymutató beruházás az anyagmegmunkálás folyamatainak digitalizációja terén. Az új présüzem technológiájának köszönhetően a formatervezés, a fejlesztés, a tervezés, a szerszámkészítés és a gyártás még inkább összehangolttá válik.

Részletek
Őstermelők figyelem!

Őstermelők figyelem!

2020. március 13. 14:00

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara továbbra is tárgyalásokat folytat az Agrárminisztériummal az őstermelői jogviszonyhoz fűződő intézkedésekről, modernizálásáról például, hogy az értékesítési betétlap kiváltása nélkül is érvényes legyen az őstermelői jogviszony, de az egyszerűsítések bevezetésére várhatóan csak 2021-től kerülhet sor.

Részletek
 A magyar traktorgyártás első száz éve

A magyar traktorgyártás első száz éve

2020. március 28. 16:00

A rovatban a SZIE Mezőgazdasági Eszköz- és Gépfejlődéstörténeti Szakmúzeum kutatásaira építve, sorozatot indított az agrotrend.hu a magyarországi traktorgyártás kiemelkedő műszaki alkotásaiból. Mindig egy-egy magyar traktortípust mutatnak be, amelyet a Félegyházi Közlöny is megoszt olvasóival.

Részletek
A magyar traktorgyártás első száz éve

A magyar traktorgyártás első száz éve

2020. március 14. 16:00

A rovat keretében a SZIE Mezőgazdasági Eszköz- és Gépfejlődéstörténeti Szakmúzeum kutatásaira építve, sorozatot indított az agrotrend.hu a magyarországi traktorgyártás kiemelkedő műszaki alkotásaiból. Mindig egy-egy magyar traktortípust mutatnak be, amelyet a Félegyházi Közlöny is megoszt olvasóival.

Részletek
Évet értékelt a Mercedes-Benz

Évet értékelt a Mercedes-Benz

2020. február 28. 16:00

Rekordévet zárt a Mercedes-Benz Hungária Kft., idén is a vezető helyet szerezte meg a prémium személyautók eladásában, és jó eredményeket értek el a kis- és nagyhaszon-járművek üzletágak is. A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. 2019-ben újabb sikeres évet zárt: mintegy 190 ezer személygépkocsit gyártottak Kecskeméten, amellyel mintegy 3,7 milliárd eurós nettó árbevételt ért el a vállalat. Egy éven belül háromszor is sikeresen indították el az egymást követő új modellek sorozatgyártását. A két cég közös sajtótájékoztatón értékelte a 2019-es év eredményeit.

Részletek