Megyei identitás – Itthon maradunk!

Megyei identitás – Itthon maradunk!

2020. április 17. 12:00 | Koronavírus

Kérdőíves felméréssel kívánja megtudni az emberek véleményét a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat arról, hogy – függetlenül attól, hogy a megyében, vagy máshol él – fontosnak tartja-e a baráti, családi, munkahelyi, termelői-fogyasztói közösségek megerősítését? 

Részletek
Hogyan őrizhetőek meg a munkahelyek a járvány alatt?

Hogyan őrizhetőek meg a munkahelyek a járvány alatt?

2020. április 18. 12:00 | Koronavírus

A kormány három múlt heti rendelkezése a munkahelyek megőrzését és a munkáltatók, illetve munkavállalók támogatását célozza. Az új lehetőségek és az állami források optimális felhasználásához azonban számos feltételre különösen oda kell figyelni – hívja fel a figyelmet dr. Fehérváry Ákos, a Baker McKenzie munkajogi csoportot vezető nemzetközi partnere és dr. Óváry-Papp Nóra, a csoport vezető ügyvédje.

Részletek
Piacukat vesztő élelmiszer-előállítóknak segít a NAK

Piacukat vesztő élelmiszer-előállítóknak segít a NAK

2020. április 15. 12:00

A koronavírus-járvány miatt hirtelen piacvesztést elszenvedő cégeket fogja segíteni a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara új internetes oldala, a NAK Piactér. A vállalkozói (B2B) platform élelmiszer-termelőket, előállítókat, kistermelőket köt össze felvásárlókkal, kereskedőkkel, a NAK utóbbiak közül különösen is számít a nagy forgalmat lebonyolító kiskereskedelmi láncokra. A NAK Piactér adatbázisába már jelentkezhetnek az érintett cégek, valamint a webes fejlesztés elkészülte előtt is összeköti már a jelentkezőket a kamara.

Részletek
Új portál, a VALI is segíti a vállalkozókat

Új portál, a VALI is segíti a vállalkozókat

2020. április 11. 12:00 | Koronavírus

Új, vállalkozóknak szóló információs honlapot indított az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. a koronavírussal összefüggésben. A portál szakmai partnerei közt az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Pénzügyminisztérium, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, továbbá két adótanácsadással foglalkozó cég, a PwC és a KPMG is megtalálható.

Részletek
Álláskeresés: az online megoldásoké a főszerep

Álláskeresés: az online megoldásoké a főszerep

2020. április 15. 14:00 | Koronavírus

Keressen valaki munkát akár azért, mert a koronavírus miatt kialakult helyzetben veszítette el az állását, vagy azért, mert éppen a világjárvány kitörése előtt mondott fel előző munkahelyén, első találkozása leendő munkaadójával valószínűleg nem a megszokott módon történik majd. A járványügyi intézkedések miatt ezen a területen is a személyes kontaktust nem igénylő megoldások kerültek előtérbe.

Részletek
A magyar traktorgyártás első száz éve

A magyar traktorgyártás első száz éve

2020. április 11. 16:00

A rovatban a SZIE Mezőgazdasági Eszköz- és Gépfejlődéstörténeti Szakmúzeum kutatásaira építve, sorozatot indított az agrotrend.hu a magyarországi traktorgyártás kiemelkedő műszaki alkotásaiból. Mindig egy-egy magyar traktortípust mutatnak be, amelyet a Félegyházi Közlöny is megoszt olvasóival.

Részletek
Akár nyertes is lehet a magyar mezőgazdaság

Akár nyertes is lehet a magyar mezőgazdaság

2020. április 13. 16:00 | Koronavírus

A rendkívüli helyzet számos hiányosságra rámutatott, azonban ha ezeket a fejlesztési feladatokat sikerül elvégezni, az agrárium megerősödhet. Ráadásul a külföldi munkaerő hiányában a nagy európai uniós agárországok versenyelőnye is eltűnőben van, ami újabb lehetőségeket nyithat meg a magyar termelés előtt.

Részletek
Versenyjog koronavírus idején

Versenyjog koronavírus idején

2020. április 8. 16:00 | Koronavírus

A járvány befolyásolhatja a vállalati felvásárlások időzítését, ugyanakkor az Európai Unió várhatólag elnézőbb lesz a járvány miatt nyújtott állami támogatásokkal kapcsolatban – hívja fel a figyelmet dr. Horváth M. András, a Baker McKenzie versenyjogi szakértője. Emellett a fúziókra és vállalati együttműködésekre vonatkozó uniós jogalkalmazás is változhat.

Részletek
Egyelőre tartják még a munkaerőt

Egyelőre tartják még a munkaerőt

2020. április 7. 16:00 | Koronavírus

A RollSped Kft. 25 éve üzemel Kiskunfélegyházán. Hatvan kamionjuk járta folyamatosan Európa és Magyarország országútjait. A koronavírus megjelenése óta azonban a legtöbb európai üzem leállt, ahova szállítottak, így sofőrjeiket hazahívták. Belföldön még 15 autójuk naponta útnak indul. Sofőröket még nem bocsátottak el. A 85 alkalmazottat csökkentett munkadíjjal még tartani tudják néhány hónapig – mondta el a Félegyházi Közlöny megkeresésére Szűcs-Szabó Sándor ügyvezető, aki azt is hozzátette, hogy a dolgozók hosszú távú megtartásához mindenképpen szükség lesz kormányzati segítségre.

Részletek