5 bűncselekmény, 4 gyanúsított

5 bűncselekmény, 4 gyanúsított

2014. augusztus 29. 11:00

Befejeződött a nyomozás abban az ügyben, amelyet sikkasztás, vesztegetés, vesztegetés elfogadása, orgazdaság és hamis magánokirat felhasználása miatt folytattak a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói.

Részletek
A kaland nem a fogdában végződött

A kaland nem a fogdában végződött

2014. augusztus 28. 16:23

Kínával indított a „Tudás könyvei olvasó-kalandtábor”, a gyerekek átestek tűzviharon, megismerték az aranyásók életét, és üvegmatrica-készítés közben örömmel meséltek az élményekről

Részletek
Két kitüntetést kapott egy napon a tanárnő

Két kitüntetést kapott egy napon a tanárnő

2014. augusztus 28. 10:00

Egy napon, egymástól függetlenül, két kitüntetéssel ismerték el Szemerédi Ferencné több évtizedes pedagógusi munkásságát. A 87 éves tanárnőt Bugac díszpolgárává választották, ugyanakkor a település egykori iskolájának igazgatójaként megkapta a Móricgát községért kitüntetést is.

Részletek
Anyakönyvi hírek

Anyakönyvi hírek

2014. augusztus 28. 10:30

2014. 34. hetében Kiskunfélegyházán anyakönyvezett házasságot kötők és elhunytak névsora a Félegyházi Közlöny online hírportálon.

Részletek
Sajtóközlemény

Sajtóközlemény

2014. augusztus 27. 18:55

Az októberi önkormányzati választáson a helyi FIDESZ elnökségének és tagságának többségi javaslatára Kiskunfélegyháza polgármesterének Csányi Józsefet jelöli a Nemzeti Fórum Egyesület.

Részletek
Kizárták magukat a Fideszből

Kizárták magukat a Fideszből

2014. augusztus 27. 18:05

Automatikusan megszűnt a tagsági viszonya Balla Lászlónak, a Fidesz helyi elnökének, Szamosi Endrének, a Fidesz helyi szervezete alelnökének, Gyenes Attilának, Horváth Gábornak, és Bense Zoltánnak. A helyi politikusok, megszegve a párt alapszabályát, a Fidesz-KDNP jelöltjei ellen kívánnak indulni a Nemzeti Fórum színeiben az őszi önkormányzati választásokon – jelentette be ma (augusztus 27-én) Jankovszki Zoltán és Dongó József, a Fidesz helyi szervezetének alelnökei.

Részletek
Nemcsak tanított, hanem nevelt is

Nemcsak tanított, hanem nevelt is

2014. augusztus 26. 17:40

Fekete Pál tanárra, országgyűlési képviselőre, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület alapító tagjára, Kiskunfélegyháza díszpolgárára emlékeztek születésének 75. évfordulóján augusztus 26-án. Délelőtt a Felső temetőben rótták le tiszteletüket a család tagjai, egyesületi tagtársai, volt tanítványai, tisztelői és a város vezetése. A mindenki által szeretett tanár sírjánál Laczkóné dr. Szabó Klára egyesületi elnök mondott beszédet. Ezt követően a Lakiteleki Népfőiskolára utazott egy népes küldöttség, ahol a Fekete Pál-emlékpadot Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke avatta fel.

Részletek