Támad a parlagfű

Támad a parlagfű

2014. augusztus 5. 11:30

Az esős időszak a gyomnövények fejlődésének is kedvez. A parlagfű egyre nagyobb, már-már bimbós állapotú. Éppen ezért a gazdálkodóknak el kell végezni földjeiken a gyommentesítést, mielőtt virágba szökne, és a pollenkoncentráció meghaladná a megengedett határértéket. Azért is érdemes időben elvégezni a parlagfű irtását, mert a Kiskunfélegyházi Járási Földhivatal munkatársai rendszeresen ellenőrzik a határt, és aki nem végzi el a munkálatokat, az komoly büntetésre számíthat.

Részletek
Tanulással telt a zenei tábor

Tanulással telt a zenei tábor

2014. augusztus 5. 09:00

Sikeres koncerttel zárult Borsihalmon a fiatal zeneiskolások egyhetes tábora. A táborlakó gyerekek programjának jelentős részét az új darabok tanulása jelentette. A záró előadás vastapsa után azonban nem akadt senki, aki sajnálta volna a gyakorlásra szánt időt.

Részletek
75 éve született Fekete Pál

75 éve született Fekete Pál

2014. augusztus 25. 16:30

75 éve, 1939. augusztus 27-én született Fekete Pál történelemtanár, országgyűlési képviselő, Kiskunfélegyháza díszpolgára. Ebből az alkalomból augusztus 26-án, kedden 9 óra 15 perckor a Felső temetőben Fekete Pálra emlékezik Laczkóné dr. Szabó Klára a közművelődési egyesület elnöke.

Részletek
90 éve hunyt el Móra Mártonné Juhász Anna, Móra Ferenc édesanyja

90 éve hunyt el Móra Mártonné Juhász Anna, Móra Ferenc édesanyja

2014. augusztus 6. 08:00

A Móra-család ősei a Jászságból származnak, édesapja szűcsmesterséget tanult és a céhszabályzat szerint, mint vándorló legény szegődött az Alföldre, Félegyházára 1858-ban. A három év eltelte után elkészítette a remeket, befizette a taksát és itt Félegyházán a szűcs céh tagja lett. Polgárságot kapott és megházasodott, igen szegény zsellér család leányát vette feleségül, Juhász Annát.

Részletek