Tiszaalpár is emlékezik az I. világháború hőseire

Tiszaalpár is emlékezik az I. világháború hőseire

2014. július 27. 08:00

Július 27-én vasárnap, a 100. évforduló előtt egy nappal világszerte egy időben, magyar idő szerint 9.30-kor játszották el neves trombitások a híres katonai takarodót, az Il Silenziót. Az olasz miniszterelnökség kezdeményezésének szervezői Magyarországról a fiatal dzsessztrombitást, Koós-Hutás Áront kérték fel, aki a budai Vár Savoyai teraszán adta elő a művet. Ugyanekkor többi között Nagy-Britanniában, Portugáliában, Romániában, Szerbiában, Szlovákiában, Szlovéniában és az Egyesült Államokban hangzott fel a dal az elesettek emléke előtti tisztelgésként.

Részletek
Kollár László közleménye

Kollár László közleménye

2014. július 25. 11:00

2011 elején a város hangos volt attól, hogy az egykori Április 4. Vegyipari Gépgyár területén működő utódcég, a Transelektro TGM Kft. a munkavállalóit kisemmizve jelentett csődöt. Véleményem szerint csődbűntettet is elkövettek, az igazságszolgáltatás szerint - tudtommal - nem, de ez igazán nem is érdekes, csak maga a jelenség.

Részletek
Avarkori leletek Félegyháza környékéről

Avarkori leletek Félegyháza környékéről

2014. július 25. 10:15

Több, Kiskunfélegyházáról és környékéről származó lelet is gazdagítja a kecskeméti Cifrapalotában néhány napja látható, „Nagyurak és vezérek: Híres avar leletek a Kiskunságból" című állandó kiállítást anyagát.

Részletek