Sajtóközlemény

Sajtóközlemény

2014. augusztus 27. 18:55

Az októberi önkormányzati választáson a helyi FIDESZ elnökségének és tagságának többségi javaslatára Kiskunfélegyháza polgármesterének Csányi Józsefet jelöli a Nemzeti Fórum Egyesület.

Részletek
Kizárták magukat a Fideszből

Kizárták magukat a Fideszből

2014. augusztus 27. 18:05

Automatikusan megszűnt a tagsági viszonya Balla Lászlónak, a Fidesz helyi elnökének, Szamosi Endrének, a Fidesz helyi szervezete alelnökének, Gyenes Attilának, Horváth Gábornak, és Bense Zoltánnak. A helyi politikusok, megszegve a párt alapszabályát, a Fidesz-KDNP jelöltjei ellen kívánnak indulni a Nemzeti Fórum színeiben az őszi önkormányzati választásokon – jelentette be ma (augusztus 27-én) Jankovszki Zoltán és Dongó József, a Fidesz helyi szervezetének alelnökei.

Részletek
Nemcsak tanított, hanem nevelt is

Nemcsak tanított, hanem nevelt is

2014. augusztus 26. 17:40

Fekete Pál tanárra, országgyűlési képviselőre, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület alapító tagjára, Kiskunfélegyháza díszpolgárára emlékeztek születésének 75. évfordulóján augusztus 26-án. Délelőtt a Felső temetőben rótták le tiszteletüket a család tagjai, egyesületi tagtársai, volt tanítványai, tisztelői és a város vezetése. A mindenki által szeretett tanár sírjánál Laczkóné dr. Szabó Klára egyesületi elnök mondott beszédet. Ezt követően a Lakiteleki Népfőiskolára utazott egy népes küldöttség, ahol a Fekete Pál-emlékpadot Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke avatta fel.

Részletek
Megújult a pusztatemplom

Megújult a pusztatemplom

2014. augusztus 27. 08:00

Kívül és belül is megújult a 80 éves bugaci Szent István templom, amit a vasárnapi búcsúi szentmise keretében szentelt és áldott meg dr. Bábel Balázs, a főegyházmegye érseke.

Részletek
Tájékoztató a Kemencei Ifjúsági Táborról

Tájékoztató a Kemencei Ifjúsági Táborról

2014. augusztus 26. 11:20

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata tulajdonosa a Kemence, külterület 0205/4 helyrajzi számú ingatlannak, amely a 80-as és 90-es években Ifjúsági Táborként funkcionált, ám az utóbbi években az ismert okok miatt hasznosítása szünetelt. Az önkormányzat szeretné az ingatlant felújítani, korszerűsíteni, hogy az újra a Kiskunfélegyháziak pihenését szolgálhassa.

Részletek
Megérkeztek a gólyák a Szent Benedek Iskolába

Megérkeztek a gólyák a Szent Benedek Iskolába

2014. augusztus 25. 21:45

A tanév kezdetéig ugyan hátra van még néhány nap, a Szent Benedek Szakképző Iskola leendő első évfolyamos diákjai azonban hétfőn már birtokba vették az intézmény tantermeit, tornatermét és kollégiumát. No persze nem annyira szorgalmasak, hogy máris a matematika, fizika és egyéb tudományok tanulmányozásához kezdjenek. A gólyatáborban három napon keresztül megismerkednek egymással, tanáraikkal és azzal a környezettel, ahol szeptembertől néhány éven keresztül mindennapjaikat töltik.

Részletek