Jobb emberré lesz az, aki Mórát olvas

Jobb emberré lesz az, aki Mórát olvas

2024. február 16. 12:00

Juhász István, városunk díszpolgára, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület tiszteletbeli tagja tartott előadást Móra Ferenc halálának 90. évfordulója alkalmából „Nem vagyok csillag, csak rőzsetűz, de az, amíg ég, meleget tud adni egyszerű embereknek” címmel. A teltházas eseményre a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban került sor február 15-én, csütörtökön.

Részletek
Megnyitott a Pozitív tér a könyvtárban

Megnyitott a Pozitív tér a könyvtárban

2024. február 15. 10:00

Pozitív tér néven új előadás-sorozat indult a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. Az első eseményre február 14-én, szerdán, került sor, dr. Domján Mihály pszichológus Derűvel és önbizalommal a mindennapokban című előadásával. A megjelenteket Abonyi Szilvia, a könyvtár igazgatója köszöntötte, majd átadta a szót Wolnerné Vidéki Szilviának, az est házigazdájának.

Részletek
Rabszolgasorsra ítélve…

Rabszolgasorsra ítélve…

2024. február 16. 10:00

Kiskunfélegyházára érkezik a Terror Háza Múzeum nemrég indított országjáró körútja, a „Házhoz megy a múzeum” című programja. Rabszolgasorsra ítélve címmel Lakatos Dorina, a Terror Háza Múzeum történésze tart rendhagyó történelemórát a Móra Ferenc Gimnáziumban február 28-án, szerdán 10:40-től.

Részletek
Harmadik hely a természettudományi versenyen

Harmadik hely a természettudományi versenyen

2024. február 14. 16:00

Dobogón végzett a Batthyány Lajos Általános Iskola „Napos csibék csapata” Kecskeméten, a Bolyai Természettudományi Csapatverseny Dél-Hunnia körzeti fordulójának 5. osztályos kategóriájában. Nógrádi Lina és csapattársai, Konkoly Lilla Márta és Szólya Borbála 5.z osztályosok 3. helyezést értek el. Felkészítő tanáruk, Vargáné Oláh Zsuzsanna Judit tanári fődíjban részesült a helyi szervezők által.

Részletek
Benyújtható a bevallás az eÁFA-rendszerben

Benyújtható a bevallás az eÁFA-rendszerben

2024. február 15. 12:00

Az eÁFA-rendszerben február 1-je óta akár webes felületen, akár gép-gép kapcsolaton keresztül is benyújtható az áfabevallás. Az adóhivatali adatokra épülő szolgáltatáscsomag minden vállalkozás számára előnyös megoldást kínál az adókötelezettség gyors és pontos teljesítésére. A korábbinál kevesebb adminisztráción túl képes kiszolgálni a vállalkozások ügyviteli rendszerének adatigényét a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) új, elektronikus áfarendszere.

Részletek
Anyakönyvi hírek

Anyakönyvi hírek

2024. február 15. 17:00

A Kiskunfélegyházán és környékén 2024 6. hetében újszülöttek és elhunyt névsora a Félegyházi Közlöny hírportálon.

Részletek