400-zal több gyorshajtó egy hét alatt

400-zal több gyorshajtó egy hét alatt

2024. február 28. 14:00

Bács-Kiskun vármegye közútjain egy hét alatt 53 olyan baleset történt, amely rendőri intézkedést igényelt. Az egyenruhások 15 olyan autóst igazoltattak, akik a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztottak; közülük ketten okoztak balesetet.

Részletek
Márciusi áramszünetek

Márciusi áramszünetek

2024. március 2. 14:00

Az MVM Démász Áramhálózati Kft. továbbra is elvégzi a tervezett fejlesztési és karbantartási munkákat a megfelelő biztonsági intézkedések megtételével. Kiskunfélegyházán, egyes helyszíneken az ügyfelek igénye alapján történik hálózatépítés márciusban is.

Részletek
Te hogy utazol?

Te hogy utazol?

2024. március 2. 18:00

Széles körű szolgáltatásfejlesztési tervvel készül a Volánbusz az előtte álló időszakra annak érdekében, hogy minél magasabb színvonalon szolgálja ki az utazási igényeket. A közlekedési vállalat a megváltozott utazási szokások mellett azt szeretné megismerni, hogy az utasok milyen fejlesztéseket látnának szívesen a menetrend szerinti autóbusz-közlekedésben. Az online kérdőívet kitöltők között utazási utalványokat és ajándékcsomagokat sorsolnak ki.

Részletek
Iskolacsipegető a Waldorfban

Iskolacsipegető a Waldorfban

2024. február 26. 19:00

Keddenként tartja Iskolacsipegető foglalkozását a Tiszta Forrás Waldorf Általános Iskola, Gimnázium, AMI és Óvoda. Még három alkalommal várják a leendő első osztályosokat és szüleiket. A foglalkozások hozzájárulnak ahhoz, hogy az iskolába készülő gyermekek boldogan, magabiztosan, otthonosan kezdhessék meg majd a tanévet. További részletek és a foglalkozások időpontjai a plakáton olvashatók.

Részletek
Szakmai délután a zeneiskolában

Szakmai délután a zeneiskolában

2024. február 27. 08:00

Szakmai délutánt szerveztek a Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskolában február 23-án, pénteken. Az eseményt egy koncert nyitotta meg, ahol a Zeneakadémia két tanára, Bársony Péter brácsaművész és Homor Zsuzsanna korrepetitor működött közre Pusker Imre, a művészeti iskola tanára, valamint egykori növendéke, a Zeneakadémia első éves hallgatója, Csósza Anna Cecília társaságában.

Részletek
Élményalapú programozás a Batthyányban

Élményalapú programozás a Batthyányban

2024. február 26. 12:00

Élményalapú nyílt programozási órákon vehettek részt a Batthyány iskola tanulói a logiscool segítségével, február 23-án. A képzéseken a gyerekek saját számítógépes játékokat, animációkat, applikációkat készíthetnek, sőt, robotok programozására is adott a lehetőség.

Részletek
Melegrekord Kecskeméten

Melegrekord Kecskeméten

2024. február 26. 14:00

Tavasziasan enyhe idő volt február 24-én. Számos településen volt magasabb a napi minimum-hőmérséklet, az ilyenkor megszokotthoz képest. Kecskemét K–puszta  állomáson 10,8 fokos hőmérsékletet mértek, amely új országos legmagasabb napi minimum-hőmérséklet rekord. A korábbi rekord is Kecskemét K–pusztán volt: 9,2 fok, 2017-ben.

Részletek
„Minden ideköt már” – Hajagos Gyula atyával beszélgettünk

„Minden ideköt már” – Hajagos Gyula atyával beszélgettünk

2024. február 29. 18:00

Hajagos Gyula plébános részére Kiskunfélegyháza várossá nyilvánításának 250. évfordulója alkalmából jubileumi emlékplakettet adományozott a város képviselő-testülete. Az indoklás szerint a Szent István Templom hívő közösségének szolgálatában eltöltött több évtizedes áldozatos munkáért mondott köszönetet ezzel a gesztussal a grémium.

Részletek