Fedezd fel!

Fedezd fel!

2024. április 12. 18:00

A „Gondolkodj ökosan!” Ismeretterjesztő Kutatópont interaktív foglalkozásán vettek részt csillagászat témában a Batthyány Lajos Általános Iskola 3. z osztályosai a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. A „Fedezd fel!” című foglalkozást Tóth-Kovács Nikolett, a könyvtár munkatársa vezette.

Részletek
Megzenésített és pizzás dobozra nyomtatott versek

Megzenésített és pizzás dobozra nyomtatott versek

2024. április 14. 11:00

Tíz és huszonöt év közötti kiskunfélegyházi, vagy itt tanuló tehetséges írók részére hirdetett pályázat díjkiosztó ünnepségét tartották április 12-én, a Petőfi Sándor Emlékházban. A magyar költészet napjához kapcsolódó rendezvényen kihirdették az év félegyházi diák írója és félegyházi diák költője címeket.

Részletek
Csukás István műveiből adott koncertet a Csobogó zenekar

Csukás István műveiből adott koncertet a Csobogó zenekar

2024. április 12. 13:00

A Csobogó zenekar A „másik” Csukás… című koncertjét hozta el a Petőfi Sándor Városi Könyvtárba,  április 11-én. A szekszárdi zenekar a költészet napja alkalmából érkezett városunkba, hogy Csukás István megzenésített verseiből adjon műsort a közönségnek. A Kisújszálláson született költő inkább a gyereknek szóló verseivel vált ismertté, most a felnőtteknek szóló verseiből hozott egy csomaggal az együttes. A koncert több blokkból állt, elhangoztak Csukás Istvánhoz közel álló személyek versei is, de hallhattunk szerelmes verseket és a szüleinek írt költeményeket is.

Részletek
NAV-Mobil: ellenőrizze most, be van-e jelentve!

NAV-Mobil: ellenőrizze most, be van-e jelentve!

2024. április 13. 14:00

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) mobilappjában, a NAV-Mobilban bárki néhány koppintással ellenőrizheti, hogy munkáltatója a szerződésüknek megfelelően bejelentette-e. A lekérdezés mindössze fél percet vesz igénybe, az eredmény azonban mindenki számára fontos: a szabályos foglalkoztatás ugyanis az egészségügyi ellátásnak és a későbbi nyugdíjnak is feltétele.

Részletek
Elfogyott az ingyenes gyümölcsfakészlet

Elfogyott az ingyenes gyümölcsfakészlet

2024. április 11. 14:45

Nem várt sikere volt a félegyházi önkormányzat gyümölcsfaültetős programjának, ugyanis pár óra alatt elfogyott a több mint 1500 darab fa. Több már nem áll rendelkezésükre, így arra kérik az érdeklődőket, hogy a pénteki napon már ne menjenek átvenni az FVNP Parkerdő utcai telephelyére (volt Dégáz ügyfélszolgálat mellett). "Akik hozzájutottak a fákhoz, nekik jó ültetést kívánok!" – írta közösségi oldalán Csányi József polgármester.

Részletek
Harmadik Polner Kupa a Honvéd Sporttelepen

Harmadik Polner Kupa a Honvéd Sporttelepen

2024. április 11. 14:00

A III. Polner Kupa – középiskolai svédváltó bajnokságot rendezték meg  április 11-én, a Honvéd Sporttelepen. Az esemény szervezője, a KSZC Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium egykori szeretett testnevelőjére, Polner Tiborra emlékezik évente a népszerű megmérettetéssel.

Részletek
Közlekedj okosan!

Közlekedj okosan!

2024. április 11. 18:00

A Ki a mester két keréken? és a Kerékpáros Iskolai Kupa közlekedésbiztonsági vetélkedő helyi selejtezőjét rendezte meg a Kiskunfélegyházi Városi Balesetmegelőzési Bizottság a József Attila Általános Iskolában, március 25-én. 

Részletek