Sport 2015. május 14. 12:40 Forrás: Petőfi Népe

Vége az NB I-nek?

Vége az NB I-nek?
A Magyar Labdarúgó-szövetség elnökének, Csányi Sándornak a 2015–2016-os évad előkészületeiről tartott szerdai sajtótájékoztatóján derült ki, hogy az elsőfokú licencadó bizottság döntése értelmében öt első osztályú (Győri ETO, Pécsi MFC, Kecskemét, Nyíregyháza, Lombard Pápa) és egy második vonalbeli csapat (Putnok) nem kapott engedélyt az induláshoz a következő idényre. Csányi elmondta, aki végül nem kap licencet, az NB III-ban indulhat.

A másodfokú döntés május 26-án születhet meg. Ennek tükrében alakulhat ki az NB I következő szezonbeli létszáma, amely 16, 14 vagy akár már most 12 csapatos lehet. Páratlan létszám esetén feltöltik a mezőnyt (az NB II-ből), míg páros létszám esetén kevesebb csapat indul. Tizenkét csapatos bajnokság esetén háromszor tizenegy (azaz összesen 33) fordulót rendeznek meg.

Az elutasított licenckérelmezőknek lehetőségük van fellebbezni, de nem árt tudni: a fellebbviteli licencadó bizottság nemigen szokta megváltoztatni az első fokon született – megalapozott – döntést.

Újabb bizonyítékok beadására a fellebbezés során nincs lehetőség, kivéve, ha a kérelmező olyan információt tár a testület elé, amely a korábbi eljárás időpontjában is a rendelkezésére állt, ám arról önhibáján kívül nem volt tudomása. Épp ezért nem zárható ki, hogy a másodfok megváltoztatja a korábbi határozatot, ám az nem azt jelenti, hogy első fokon hibás döntés született.

– Minden hiányt pótoltunk, bíztunk benne, hogy nem ez lesz a vége. Csütörtökön összeül a klub vezetése, tulajdonosi köre, és döntünk a továbbiakról – mondta Sallói István, a Kecskeméti TE klubigazgatója.

Ha nem lesz megoldás, akkor a 2008-ban NB I-be jutott klub könnyen lehet, hogy megszűnik. Ezzel veszélybe kerül az egyesület égisze alatt működő akadémia jövője is. A Széktói Stadion korszerűsítése várhatóan idén novemberben kezdődik.

Kérdés, hogy a szurkolók láthatnak-e a megszépült stadionban élvonalbeli labdarúgócsapatot. Mindezek ellenére focicsapat azért lesz a hírös városban, a Bács-Kiskun megyei első osztályban szereplő Kecskeméti LC.


 

Kövessen minket a Facebookon is!