Helyi hírek 2016. május 4. 09:30

Körkérdés: Mit szól a vasárnapi boltzár eltörléséhez?

Képgaléria
Körkérdés: Mit szól a vasárnapi boltzár eltörléséhez?
Április közepe óta újra kinyithat minden bolt, üzlet, szupermarket vasárnaponként. Ezúttal arra voltunk kíváncsiak, mi a a félegyháziak véleménye a vasárnapi vásárlásról.

Gasztl Ákos (32)

- Támogatom a vasárnapi nyitva tartást, mivel sokszor szombaton is dolgozunk, legtöbbször csak vasárnap tudunk nagyobb bevásárlást tartani. Könnyebb így beszerezni a dolgokat, ez is egy családi program. A szupermarketekbe vasárnap megyek be, hétköznap nem jutok el a nagyobb boltokba.

 

Rácz-Fodor József (65)

- Támogattam a vasárnapi boltzárat, mert sajnálom az eladókat. Ha valakinek hiányzott valami, beszerezhette vasárnap az éjjel-nappali boltból. Nincs olyan dolog, amit ne lehetne megvenni hétfőtől-szombatig, ezért én nem is járok vásárolni vasárnap. Amikor dolgoztam, akkor is megoldottam hétköznap. A lányomnak is kereskedő a szakmája, az eladók egész vasárnapját kitölti a munka.

 

Nyéki Tamara (33)

- Nem jártam vasárnaponként boltba, támogatnám, hogy újra bezárjanak. Szombatig meg tudom oldani a vásárlást, a környezetemben élők sem támogatják a nyitva tartást. Ezután sem változtatok a szokásomon, nem megyek vasárnap multiba. A családos kereskedelemben dolgozók érdekét is nézem, nekik is jár a pihenés, a közös program szeretteikkel.

 

Hekkel László (78)

- Támogatom a vasárnapi újra nyitást, mert aki dolgozik, az csak vasárnap ér rá bevásárolni. Ha a családdal együtt mennek, közös programot szervezhetnek. Aki ráér, 6 nap alatt megold mindent, de az emberek többsége sokat dolgozik hétközben, így vasárnap jutnak el a nagyobb üzletekbe. Én is járok vasárnaponként boltba, ha kedvem van és szükséges, bemegyek. Hiányzott, hogy vasárnap be voltak zárva, örülök, hogy újra nyitva vannak.

G. Z.

 


 

Kövessen minket a Facebookon is!